Alina Matis
05.11.2012
Politică

Lansarea candidaților ARD la ALEGERILE PARLAMENTARE 2012: MRU: „Nu suntem o alianță de cumetrie, suntem o alianță a patrioților”

Cu trei zile înainte de începerea campaniei electorale, Alianța România Dreaptă (ARD) își lansează astăzi candidații la alegerile parlamentare 2012. Dacă USL a ales să își prezinte competitorii pe stadionul național, în fața a peste 50.000 de militanți, ARD merge pe o lansare mai modestă, adunând câteva sute de oameni la Opera Națională din București.

Cu trei zile înainte de începerea campaniei electorale, Alianța România Dreaptă (ARD) și-a lansat astăzi candidații la alegerile parlamentare 2012. Dacă USL a ales să își prezinte competitorii pe stadionul național, în fața a peste 50.000 de militanți, ARD a mers pe o lansare mai modestă, adunând câteva sute de oameni la Opera Națională din București.

Manifestarea a durat aproximativ două ore și a fost transmisă LIVE TEXT de gândul.

UPDATE 17.04 Lansarea candidaților ARD s-a încheiat, cu îndemnul „La luptă!” adresat de Blaga, Ungureanu, Pavelescu și Neamțu.

UPDATE 16.53 Iulian Crăciun, contracandidatul lui Dan Voiculescu, le-a transmis ARD-iștilor, din scaunul cu rotile, că „se poate, chiar dacă lumea spune că e imposibil”. Discursul său a fost „întrerupt” din când în când de aplauze.

sursa foto ARQ

UPDATE 16.38 Anca Boagiu, candidat Senat București: „Pentru ce am luptat în România?! Ca să lăsăm țara pe mâna celor care se joacă cu mașinuțele? Suntem aici să arătăm că inima noastră bate pentru România. Noi suntem cei care au făcut ce-i mai bine pentru România, fără a ne gândi la interesul de partid”.

UPDATE 16.21 Adrian Papahagi, candidat la Cluj: „Îi mulțumesc lui Emil Boc, care ne-a demonstrat că după o guvernare grea poți să te duci cu fruntea sus în fața electoratului și să câștigi. USL a promis schimbarea și a făcut-o. Au schimbat regulile în timpul jocului, au demonstrat că proprietatea și statul de drept sunt mofturi. USL promite înnoirea clasei politice, dar vin cu Dan Voiculescu, Crin Antonescu și Gigi Becali. Noi avem 75% oameni noi și nu vom promite lucruri incredibile”.

UPDATE 16.11 A început prezentarea candidaților.

UPDATE 15.56 Aurelian Pavelescu susține un discurs.

UPDATE 15.47 Mihail Neamțu susține un discurs: „Avem sentimentul că România merge ca o mașină cu farurile stinse”. La finalul discursului, Mihail Neamțu a recitat poezia lui Radu Gyr „Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane”.

UPDATE 15.44 M.R. Ungureanu: „Noi venim cu o noutate în sine, o alianță care nu este neapărat o cumetrie, o frăție, ci o alianță a patrioților. Nu înecăm electoratul cu promisiuni, nu promitem luna de pe cer dacă aceasta nu ne va sta în putință. România așteaptă de la noi ceva ce USL nu poate da: respect”.

UPDATE 15.27 Mihai Răzvan Ungureanu susține un discurs: „Îmi reproșează mulți că s-a înmulțit numărul cutelor pe fruntea mea. Am luat la pas o țară inundată de promisiuni, am văzut tot chipuri încruntate. România e o țară furată, băgată în buzunarul unor oameni care vor să câștige votul cu minciuna. Noi vom câștiga cu adevărul. Pe 9 decembrie, urmează să alegem între două moduri de a fi: vrem în Europa sau în afara ei. Există un singur drum care nu poate fi garantat decât de ARD: drumul drept”.

UPDATE 15.25 Vasile Blaga: „Axul nostru de campanie se bazează pe un plan de acțiune, dorim o creștere sustenabilă a economiei, locuri de muncă. De aceea, dorim reducerea cotei unice la 12% și creșterea salariului minim la 1.000 de lei. Avem o singură șansă, e adevărat mare: să mergem din casă în casă, să le explicăm oamenilor programul de guvernare. Strângeți zece mii de semnături pentru programul de guvernare, așa vom câștiga”.

UPDATE 15.14 Vasile Blaga susține un discurs: „Azi începe bătălia pentru România Dreaptă. E o bătălie pe care trebuie s-o câștigăm. Am câștigat de fiecare dată pentru că suntem o echipă unită. Va trebui să-l oprim pe micul Titulescu, Victor Ponta, pupila lui Năstase. Ponta aplică ce l-a învățat Năstase, pixul lui Mischie. După Ponta va rămâne doar dâra de fum a mașinii lui de curse în care e copilotul adormit”.

UPDATE 15.12 La lansarea candidaților ARD participă Emil Boc și Elena Udrea, care au evitat până acum să se afișeze la manifestările Alianței.

UPDATE 15.10 Europarlamentarul Traian Ungureanu e maestru de ceremonii: „Avem un mare blat. ARD are blat cu România”.

UPDATE 15.09 Lansarea candidaților PDL de la Opera Națională a început.

Inchide