Florin Ghetau
31.08.2014
Politică

„Latura bună” a ordonanței traseiștilor, în varianta lui Vasile Blaga: „Desparte bărbații de curve”

„Latura bună” a ordonanței traseiștilor, în varianta lui Vasile Blaga: „Desparte bărbații de curve”
"Latura bună" a ordonanței traseiștilor, în varianta lui Vasile Blaga: "Desparte bărbații de curve"

Vasile Blaga a declarat că legea care permite migrația aleșilor locali reprezintă un exemplu tipic de atac al PSD la statul de drept, liderul democrat-liberal susținând că „poate are și latura bună” acest proiect, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Poate are și latura bună: desparte bărbații de curve. Cu a doua categorie crede Ponta că va câștiga Președinția?”, a întrebat Vasile Blaga, afirmația sa stârnind aplauze în rândul celor câteva sute de membri și simpatizanți PNL și PDL, participanți la întâlnirea cu liderii ACL.

Liderul democrat-liberal a spus că ACL nu a fost făcută nici pentru Iohannis, nici pentru Blaga, ci reprezintă vehiculul de care România avea nevoie, întrucât separat nici PDL, și nici PNL nu ar fi învins PSD.

„Ne luptăm cu caracatița pesedistă. Uitați-vă la tinerii din PSD, sunt mult mai răi decât cei bătrâni. Ponta l-a primit la el în birou pe Adrian Duicu și a mers să-l apere pe Nicolescu la Argeș. Ponta va suspenda și Codul Penal vreo două ore, numai să-i salveze pe baronii săi. În ianuarie și ai lui vor vrea să scape de el. Vom pune moțiune e cenzură și îl vom da jos pe Ponta. Muncim serios și îi creăm lui Ponta condiții să mânânce floricele și în turul doi”, a afirmat Vasile Blaga.

Totodată, Vasile Blaga i-a invitat pe democrat-liberali și pe liberali să lase toate orgoliile la o parte în această perioadă și să se concentreze pe alegerile prezidențiale din toamnă.

Liderul PDL, Vasile Blaga, a participat, duminică, alături de candidatul ACL la Președinție, Klaus Iohannis, la Teatrul Național din Iași, la o întâlnire cu membrii și simpatizanții ACL, cu participarea majorității liderilor PNL și PDL.

Tot duminică, la Iași, are loc o întâlnire comună a grupurilor parlamentare PNL și PDL, pentru a stabili prioritățile legislative ale ACL în viitoarea sesiune parlamentare, care începe luni. La ședință sunt așteptați peste o sută de senatori și deputați ai PNL și PDL.

OUG ce permite migrația aleșilor locali pentru 45 de zile fără ca aceștia să-și piardă mandatul a fost adoptată, joi, de Guvern.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la începutul ședinței Guvernului, că își asumă OUG privind migrația primarilor, pentru că trebuie făcută dreptate, el precizând și că termenul în care aleșii locali își pot alege partidul va fi de 45 de zile.

Inițial, proiectul de act normativ prevedea un termen de 10 zile în care aleșii locali să-și poată alege partidul.

Dacă ordonanța va intra în vigoare la 1 septembrie, odată cu depunerea la Parlament, aleșii locali vor putea opta pentru un partid până la jumătatea lunii octombrie, cu două săptămâni înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale.

×
Inchide