Laura Codruța Kovesi: Adrian Năstase avea dreptul legal să dețină arma

Laura Codruța Kovesi: Adrian Năstase avea dreptul legal să dețină arma
Procurorul general Laura Codruța Kovesi a declarat, joi, că se va verifica dacă polițiștii care au mers miercuri noapte la locuința lui Năstase pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei au respectat procedurile, ea precizând și că mandatul de executare trebuia pus în aplicare de îndată.

Procurorul general Codruța Kovesi a declarat, joi, că Adrian Năstase avea dreptul legal să dețină arma, precizând însă că vor fi făcute verificări legate de modul în care au fost respectate procedurile privind deținerea armelor, depozitarea lor și modul de restituire a acestora de către Poliție.

Kovesi a spus că în momentul în care DNA a început urmărirea penală împotriva lui Năstase a fost formulată o adresă către Poliția Română în care se solicita ridicarea armelor deținute de Năstase, în condițiile în care, potrivit legislației de atunci, persoanele cercetate pentru anumite infracțiuni nu aveau dreptul de a deține arme.

Potrivit procurorului general, în condițiile în care legislația în acest sens s-a modificat, între timp, Poliția a decis să îi restituie lui Năstase armele.

„Se va verifica dacăm s-au respectat procedurile legate de modul de restituire a armelor, legate de depozitarea acestora”, a adăugat Kovesi.

Anchetatorii vor ridica toate armele deținute de Adrian Năstase, în acest scop urmând să fie făcute percheziții inclusiv la locuința din Cornu a fostului premier.

Astfel, anchetatorii vor merge la locuința din Zambaccian a lui Năstase, dar și la domeniul din Cornu deținut de familia fostului premier, pentru a ridica toate armele deținute de acesta, inclusiv cele de vânătoare.

Procurorul general Codruța Kovesi a declarat, joi, că se va verifica dacă polițiștii care au mers miercuri noapte la locuința lui Năstase pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei au respectat procedurile, ea precizând și că mandatul de executare trebuia pus în aplicare de îndată.

Kovesi a declarat că se va verifica dacă polițiștii care au mers miercuri noapte la locuința din Zambaccian au respectat procedurile.

„Se va verifica dacă polițiștii prezenți pentru punerea în aplicare a mandatului au respectat procedurile. Mandatul de executare a pedepsei se pune în aplicare de îndată, imediat, nu este un termen de 3-5-10 zile. Din această perspectivă, cei care au mers să pună în aplicare mandatul au procedat corect”, a spus Kovesi, întrebată de jurnaliști de ce au mers polițiștii atât de repede la locuința lui Năstase.

Ea a subliniat că acest lucru este conform legii și procedurilor și că și în cazul altor persoane condamnate s-a procedat în același mod, mandatul fiind pus în aplicare de îndată.

Potrivit acesteia, în situațiile în care mandatele nu au fost puse în executare de îndată persoanele vizate erau dispărute de la domiciliu.

Întrebată de ce polițiștii au mers acasă la Năstase în condițiile în care alți conamnați din dosar s-au predat singuri, Kovesi a spus că vor fi făcute verificări legate de acest aspect.

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide