Lăzăroiu: „E cert că Băsescu nu se va întoarce într-un PDL condus de Blaga”

Lăzăroiu: E cert că Băsescu nu se va întoarce într-un PDL condus de Blaga
Publicat: 18/02/2013, 16:38
Actualizat: 19/02/2013, 09:19

Sebastian Lăzăroiu, consilier prezidențial pentru analiză politică, afirmă că din declarațiile liderului democrat-liberal Vasile Blaga rezultă că Traian Băsescu nu a mai avut nicio contribuție după 2005 la zestrea electorală a PDL, aducându-i aminte lui Blaga că s-a opus în 2007 fuziunii PD cu PLD.

„Din ce spune Vasile Blaga înțeleg că de fapt contribuția lui Traian Băsescu la zestrea electorală a PDL se limitează la perioada 2001-2004, când partidul a crescut de la 7% la 16%. Așadar, după 2005 Traian Băsescu nu a mai avut nicio contribuție. Bun. În 2007, vechii PD-iști au fost adversarii redutabili ai proiectului PDL (PD+PLD). Chiar mult după constituirea PDL au susținut că a fost o greșeală. Dacă era PD fără PLD, PD ar fi fost un partid de 80%, vă dați seama… Dar așa nu au reușit să ia decât vreo 34% la parlamentarele din 2008”, a postat luni Lăzăroiu pe Facebook.

El adaugă că ar putea să dea mai multe exemple „de viziune a greilor” din PDL după 2005.

De asemenea, Lăzăroiu a afirmat pe Facebook că e „cert” că Traian Băsescu nu se va mai întoarce într-un „într-un PDL condus de Blaga&co și anexat intereselor PSD și PNL”.

„Nu știu dacă Traian Basescu se va mai întoarce vreodată în PDL. Poate că da, poate că nu. Cert e că nu se va întoarce niciodată într-un PDL condus de Blaga&co și anexat intereselor PSD și PNL. Ce să mai scoți dintr-un asemenea partid?”, a spus consilierul prezidențial.

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, după ședința BPN, că niciodată nu îl va ataca pe președintele Traian Băsecu, pornind de la ideea că acesta a contribuit mult la renașterea PDL, aducând partidul de la 7,2% în 2001 până la dublu în 2004.

„Eu am spus și aseară și azi: niciodată nu o să-l atac pe președinte. Plec de la niște adevăruri care nu mai trebuie demonstrate. Domnul președinte Traian Băsescu a contribuit mult la renașterea acestui partid, la Convenția Națională din 30-31 mai 2001 a luat partidul de la 7,2% (…) și l-a adus până la 13% chiar 16% și atunci îi mulțumesc domniei sale, așa cum îi mulțumesc și domnului președinte Stolojan”, a spus Vasile Blaga. El a adăugat că după acest moment împreună cu președintele Traian Băsescu a ajuns la construcția Guvernului Tăriceanu, deși partidul pierduse alegerile, și pentru acest lucru partidul îi este recunoscător.

„Dar mai departe miniștrii noștri și-au făcut foarte bine datoria, pe parcursul de aderare, extrem de vizibil, și doamna Macovei, și cu modestie eu, pe partea cealaltă domnul Flutur, am dus partidul la peste 40%. Cel mai bun scor a fost la europarlamentarele din 2009. Din păcate, de atunci partidul scade”, a adăugat Blaga.

Președintele PDL, Vasile Blaga, le-a spus, într-o întâlnire, duminică, liderilor organizațiilor județene PDL, că partidul nu intră „într-o discuție” cu șeful statului și că „singura reacție fi va eventual de răspuns dacă președintele mai intervine brutal în competiția internă”, au afirmat surse PDL.

Vineri, Vasile Blaga declara că președintele Traian Băsescu intervine pentru a doua oară într-o competiție internă a partidului și că 22 de milioane de români știu că șeful statului o susține pe Elena Udrea.

Președintele Traian Băsescu a fost întrebat, duminică, despre faptul că Vasile Blaga a spus că românii știu că șeful statului o susține pe Elena Udrea, de aici și criticile la adresa conducerii PDL, el răspunzând: „O, săracul!”.

Întrebat dacă se poate spune că o susține pe Elena Udrea pentru șefia PDL, sau mai mult decât pe Vasile Blaga, Băsescu a răspuns: „Eu susțin o soluție care să dea perspective PDL-ului. Care o fi aceea, vor decide participanții la Convenție și cei care deocamdată sunt în competiția asta. Dar în niciun caz nu pot susține o soluție care îngroapă PDL”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Codul Muncii modificat oficial. Noi obligații pentru angajatori
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Mâncarea preferată a românilor de 1 Mai. Care a fost cea mai scumpă comandă?