Legile justiției, adoptate cu scandal în Parlament. PNL anunță că va contesta la CCR modul în care votează PSD-ALDE. USR: „#Fără Penali”

Legile justiției, adoptate cu scandal în Parlament. PNL anunță că va contesta la CCR modul în care votează PSD-ALDE. USR: „#Fără Penali
Publicat: 20/03/2018, 15:33
Actualizat: 07/05/2018, 14:26

UPDATE 13:08:Camera Deputaților a adoptat, marți, legile justiției, reexaminate în Parlament ca urmare a Deciziilor CCR.

Legea pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară a fost adoptată cu 182 de voturi „pentru” și 91 „împotrivă”.

Legea pentru modificarea Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor a fost adoptată cu 190 de voturi „pentru” și 98 „împotrivă”.

Legea pentru modificarea Legii 317/2004 privind organizarea și funcționarea CSM a fost adoptată cu 189 de voturi „pentru” și 101 „împotrivă”.

UPDATE 12:48:Camera Deputaților a adoptat, marți, pe articole legile justiției, reexaminate în Parlament ca urmare a Deciziilor CCR, urmând ca acestea să ajungă la vot final, graba cu care au fost adoptate fiind criticată de opoziție.

Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, Legea 304/2004 privind organizarea judiciară și Legea 317/2004 privind organizarea și funcționarea CSM au fost adoptate pe amendamente în ședința de plen a Camerei Deputaților, urmând ca plenul să se reunească pentru vot final în jurul orei 13:00.

„PNL va contesta la CCR această manieră prin care dumneavoastră votați prin majoritatea pe care o aveți legile justiției, legea care scoate președintele din procedura de numire a magistraților, prin care scoateți la pensie 2500 de magistrați și salvați dosare (…)”, a declarat liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, însă președintele de ședință, deputatul PSD Gabriel Vlase i-a tăiat microfonul.

Camera Deputaților dezbate, în plen, legile justiției care au fost reexaminate în Comisia specială condusă de Florin Iordache, după ce CCR a declarat că mai multe articole din corpul legilor sunt neconstituținale.

Două dintre cele trei legi ale justiției au fost supuse dezbaterii plenului la mai puțin de o oră de la adoptarea lor în Comisia specială privind justiția.

USR a protestat, în plen, la dezbaterea privind legile justiției; Tricouri cu mesajul „#Fără Penali”

USR a protestat, marți, în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea legilor justiției, purtând tricouri care pe spate aveau inscripționate mesajul „#Fără Penali”, la cererea liderului deputaților PNL, aceștia s-au întors cu spatele la prezidiu, unde stateau aleșii PSD-ALDE.

Mai multe persoane îmbrăcate în ticouri care pe spate aveau inscripționate mesajul „#Fără Penali” s-au așezat în fața tribunei Parlamentului, în timpul discursului deputatului USR Ion Stelian, care a criticat rapiditatea cu care au fost înscrise pe ordinea de zi legile justiției.

„Nu se respectă chestiuni elementare de bun simț. Este un raport gata scris la o ședință care nu s-a terminat, acest raport este un fals și nu cuprinde toate amendamentele dezbătute. Înțelegem că vreți să dați lovitura de grație justiției. Ați administrat o doză de poloniu radioactiv justiției, efectele se vor vedea în timp”, a spus Stelian Ion.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun