Legile Justiției, adoptate cu scandal. USR i-a bruiat pe parlamentarii puterii cu Recviem-ul lui Mozart: „Ați îngropat Justiția”

Publicat: 19/12/2017, 20:34

Comisia pentru legile Justiției a reluat, marți seara, lucrările la proiectul care modifică Legea organizării judiciare, cu muzică clasică răsunând difuz în boxe, președintele acestui for, deputatul PSD Florin Iordache, precizând că nu se va pleca spre casă până nu se finalizează raportul. Iordache a revenit, marți seara, în sala de ședințe, pentru a continua lucrările Comisiei, după ce parlamentarii USR au pus în boxe muzică clasică.

În boxe a răsunat Recviemul lui Mozart, inițiativa de a pune muzică clasică în boxe aparținând parlamentarilor USR.”E un Recviem pentru Justiție. Ați îngropat Justiția”, a spus deputatul USR Stelian Ion, adresând-se majorității PSD-ALDE.

Iordache a anunțat însă că, indiferent de cât de tare răsună muzica în boxe, ședința va continua până când se vor finaliza Rapoartele la proiectele care modifică Legea 304/2004 privind organizarea judiciară și Legea 317/2004 privind CSM.

În consecință, Comisia a adoptat, marți seara, Raportul la proiectul care modifică Legea 304/2004 privind organizarea judiciară.

Raportul a fost adoptat cu 12 voturi „pentru” și 5 voturi „împotrivă”. PNL și USR au votat împotrivă.

Potrivit unui amendament adoptat marți, Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție primește competență privind orice infracțiuni săvârșite de magistrați.

Mai mult, parlamentarii au conferit competență acestei Secții speciale și în cazul în care în spețele pe care le cercetează sunt implicate și alte persoane decât magistrații.

Textul amendamentului adoptat este următorul: „În cadrul PÎCCJ se înființează și funcționează Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție care are competența exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracțiunile săvârșite de judecători și procurori, inclusiv judecătorii și procurorii militari și cei care au calitatea de membri ai CSM”.

În forma adoptată la Camera Deputaților se prevedea că: „În cadrul PÎCCJ se iÌ‚nființează și funcționează Secția de Investigare a unor Infracțiuni din Justiție care are competența exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracțiunile de corupție și a celor asimilate acestora, prevăzute de Codul penal și de Legea nr. 78/2000, infracțiunile de serviciu sau iÌ‚n legătură cu acesta, precum și a infracțiunilor contra iÌ‚nfăptuirii justiției săvaÌ‚rșite de judecători și procurori, inclusiv cei care au calitatea de membri ai CSM, precum și de judecătorii și procurorii militari”.

Un alt amendament adoptat prevede că „Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție își păstrează competența de urmărire penală și în situația în care alături de persoanele prevăzute la alineatul 1) sunt cercetate și alte persoane”.

Potrivit unui alt amendament adoptat de Comisie, Secția de investigare a unor infracțiuni din Justiție va fi condusă de un procuror șef, numit de președinte.

Un alt amendament adoptat prevede că „Secția de investigare a unor infracțiuni din Justiție funcționează cu un număr maxim de 25 de posturi, din care 10 posturi de procuror și 15 posturi de personal auxiliar de specialitate și persoanl economic și administrativ. Numărul maxim de posturi poate fi modificat prin HG”.

Raportul urmează a fi trimis plenului Senatului, care este Cameră decizională, pentru a fi supus votului final miercuri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...