Lider din opoziție: Dragnea și Erdogan își doresc ca prețul de la aprozar să nu fie sensibil la erorile politice

Lider din opoziție: Dragnea și Erdogan își doresc ca prețul de la aprozar să nu fie sensibil la erorile politice
Publicat: 12/03/2019, 12:25

„Iliberalismul de aprozar. Dragnea și Erdogan își doresc, în egală măsură, o societate controlată, în care prețul de aprozar să nu fie sensibil la erorile politice și economice majore ale regimurilor pe care le conduc. În România, prețurile în luna februarie 2019, comparativ cu luna februarie 2018, au crescut cu 3,8%. Legumele și conservele de legume s-au scumpit față de decembrie 2018 cu 15,77%, cartofii cu 21%, fructele și conservele de fructe cu 5,16%, citricele cu 5,53%, combustibilii cu 2,66%, tutunul și țigările cu 2,62%, serviciile de apă, canal și salubritate cu 1,9%, serviciile de telefonie cu 2.04%, pâinea, produsele de franzelărie și specialitățile cu 1,27%. Rata inflației a crescut în februarie la 3,8%”, a transmis președintele PMP, Eugen Tomac, marți, pe Facebook.

Tomac susține că măsurile economice „impuse” în țară de Liviu Dragnea sunt inspirate după modelul președintelui Recep Erdogan, care a împins Turcia în recesiune.

„Aceste creșteri de prețuri sunt consecințe ale măsurilor economice dezastroase impuse de Daddy după model turcesc: liderul PSD a presat banca centrală să mențină ROBOR-ul la un nivel scăzut, a impozitat capitalul străin și companiile, a demonizat băncile, ba chiar a propus înființarea de aprozare la care marfa se vinde la un preț impus de stat. Măsuri similare au împins însă Turcia în recesiune. Același lucru se va întâmpla și cu România dacă PSD-ALDE va continua să prigonească investitorii și să ignore valorile pieței libere: mai devreme sau mai târziu, vom intra în criză”, a adăugat președintele PMP.

Reacția liderului PMP vine după ce Liviu Dragnea a declarat duminică la Călărași că ar trebui refăcută rețeaua de aprozare, astfel încât românii nu să nu mai fie obligați să mănănce „toate E-urile”. Totodată, el a pledat pentru ca România să nu mai exporte materie primă, cum ar fi grâul, ca să importe napolitane.

„Ni s-a spus mereu că nu avem ce să facem. Păi de ce, că până la a pune mâinile pe piept chiar avem ce să facem, adică să folosim acest pământ pe care îl are România, inteligent și cu patriotism. Adică de ce nu putem să refacem rețeaua de aprozare în România? Nu e păcat ca producătorii români să nu poată să vândă marfa lor în magazinele care funcționează în România? Nu e o rușine națională asta. Să îi văd că țipă și pentru asta”, a explicat Dragnea.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase