Lider PDL Prahova: Îmi pare rău să constat că Băsescu are dreptate sută la sută în privința PDL

Lider PDL Prahova: Îmi pare rău să constat că Băsescu are dreptate sută la sută în privința PDL
Vicepreședintele PDL Prahova, Gabriel Sandu, spune că președintele Traian Băsescu "are dreptate sută la sută" în privința PDL și că analiza acestuia este "absolut realistă", Sandu spunând că nu va susține nici pe Blaga, nici pe Udrea și că Stolojan este singurul prezidențiabil din PDL.
Publicat: 15/02/2013, 13:17
Actualizat: 03/07/2013, 16:27

Vicepreședintele PDL Prahova, Gabriel Sandu, spune că președintele Traian Băsescu „are dreptate sută la sută” în privința PDL și că analiza acestuia este „absolut realistă”, Sandu spunând că nu va susține nici pe Blaga, nici pe Udrea și că Stolojan este singurul prezidențiabil din PDL.

Fostul ministru al Comunicațiilor din guvernul condus de Emil Boc, Gabriel Sandu, în prezent vicepreședinte al PDL Prahova, a declarat corespondentului MEDIAFAX că președintele Traian Băsescu a făcut, joi seară, într-o emisiune televizată, „o analiză absolut realistă” asupra PDL, Sandu spunând că trebuie să constate cu părere de rău că președintele „are dreptate sută la sută”.

„Îmi pare rău să constat că (Traian Băsescu – n.r.) are dreptate sută. Aseară, președintele a făcut o analiză absolut realistă în privința PDL” a spus Gabriel Sandu.

Vicepreședintele PDL Prahova l-a criticat pe Vasile Blaga, afirmând că acesta nu s-a implicat în campania pentru alegerile locale de anul trecut și că, sub conducerea lui Blaga, PDL a pierdut zece procente de la alegerile locale la cele parlamentare din 2012.

„Problema noastră este că în momentul în care ar fi trebuit să luptăm toți ca să câștigăm alegerile locale Blaga s-a dat deoparte. Am pierdut zece procente la generale sub conducerea lui. E clar că în momentul acesta PDL trece printr-o mare cumpănă”, a spus Gabriel Sandu.

Întrebat dacă Elena Udrea reprezintă o soluție pentru redresarea PDL, vicepreședintele organizației județene Prahova a răspuns că nu o simpatizează pe Elena Udrea, dar că aceasta „ar fi mai bună” decât Vasile Blaga, însă el nu va susține pe niciunul dintre ce doi.

„Eu nu am simpatizat-o niciodată pe Elena Udrea. Consider că a făcut multe greșeli în perioada cât a guvernat, dar din punctul meu de vedere a fost singura care a menținut o linie de bătaie. În momentul ăsta, clar, nu o să fac parte din nicio echipă, dar consider că ea (Elena Udrea – n.r.) ar fi mai bună decât Vasile Blaga, pentru că Vasile Blaga nu a avut decât un singur sistem, sistemul din interiorul partidului, iar chestia asta pe care o face acum a mai făcut-o o dată. În momentul în care a început să schimbe șefii de filiale după bunul lui plac, atunci a început căderea partidului. Și pot da exemplu multe filiale: Olt, Giurgiu, Brăila și multe altele în care oriunde s-a băgat și a schimbat conducerile fără să țină cont de rezultate, doar ca să-și pună oamenii lui, acele filiale s-au distrus”, a afirmat Gabriel Sandu.

Acesta a adăugat că în PDL „nu e nevoie de concurență”.

„Constat cu mare durere că pentru mulți dintre noi cariera politică s-a încheiat înainte de a începe, pentru că nu e nevoie de concurență în acest partid. Aici nu te întreabă nimeni ce ai făcut, ce valoare ai, te întreabă un singur lucru: al cui ești”, a mai spus Sandu.

Întrebat dacă știe cine este prezidențiabilul la care se referea Traian Băsescu sau care ar fi, în opinia sa, acel prezidențiabil al PDL, vicepreședintele PDL Prahova Gabriel Sandu a răspuns că, după părerea sa, în PDL „în afară de Theodor Stolojan nu e niciun prezidențiabil”.

„Dintre cei tineri, din punctul meu de vedere, ca să creezi un prezidențiabil îți trebuie patru, șase ani. Domnul președinte vede lucrurile mult mai bine decât mine”, a spus vicepreședintele PDL Prahova.

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, că PDL seamănă acum în interior cu FSN și nu îl mai poate ajuta în îndeplinirea obiectivelor sale, precizând că se uită la ce se întâmplă, dar nu îi vine să creadă ce vede.

Băsescu a mai declarat că Elena Udrea poate avea șanse pentru șefia PDL la o Convenție cinsitită, precizând însă că îi recomandă acesteia să se retragă dacă se constată că este aranjată Convenția PDL, „așa cum se produce acum”.

Tot joi seară, șeful statului a afirmat că PDL are un prezidențiabil acum în interiorul său, care este bărbat, precizând însă că actuala conducere a formațiunii are o problemă „de a vedea ziua de mâine”, adică legată de vârstă. Băsescu nu a dorit să dea nume, dar a precizat că se referă la un bărbat tânăr.

De asemenea, președintele Traian Băsescu a criticat conducerea actuală a PDL și pe liderul Vasile Blaga pentru îndepărtarea echipei lui Emil Boc din fruntea partidului după alegerile locale din iunie 2012, dar și pentru rezultatele proaste obținute la alegerile parlamentare din decembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
La ce oră ajunge Lumina Sfântă în România! Va fi adusă de la Ierusalim în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Bucurie imensă pentru Simona Halep. Chiar ea a făcut anunțul: Sunt recunoscătoare...
Tragedie în sport. Fotbalist ucis la doar 21 de ani, în Hunedoara
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Eta Aquaridele ating punctul maxim în zilele de Paște! Cum să vezi ploaia de meteori?