Lider UDMR, după ruptura de PSD: O moțiune de cenzură este oportună, dar trebuie o strategie clară

Lider UDMR, după ruptura de PSD: O moțiune de cenzură este oportună, dar trebuie o strategie clară
Publicat: 30/05/2019, 11:33

„Semnele sunt că din punctul nostru de vedere, este oportună o astfel de abordare, numai că ceea ce așteptăm de la celelalte partide de Opoziție este o abordare serioasă, adică să existe clar o strategie pe fiecare pas care trebuie făcut în eventuala depunere a unei moțiuni de cenzură”, a declarat la RFI Attila Korodi întrebat dacă UDMR ar susține o moțiune de cenzură.

Deputatul UDMR vorbește despre „o strategie care vizează atât problematica moțiunii de cenzură, cât și eventualele alegeri anticipate de anul viitor, adică să fie o abordare constructivă, în care toate partidele care s-ar implica ar ști oarte clar
traiectoria pe care ar trebui să se ducă o colaborare mai strânsă sau mai puțin amănunțită. La ora actuală, sunt semne atât din partea PNL, cât și din partea USR că pe anumite teme au abordări diferite, pe problematica preluării guvernării au
abordări diferite. Lucrurile acestea cumva trebuie armonizate sau clarificate”.

„Ruptura (dintre UDMR și PSD-n.r.) este foarte serioasă și motivul de la care plecăm este acela că Guvernul nu a făcut pașii care au obligația să fie făcuți pe speța Valea Uzului. Prefecturile nu au acționat și acționează tocmai invers, împotriva legii. Pe de altă parte, vedem și în cadrul coaliției de guvernare, semnele sunt clare, că chiar și după o decantare a situației în care ei se află, probabil că spre mijlocul verii pot să-și piardă din neputință sau din incapacitate de decizie guvernarea”, a mai spus Korodi.

El a precizat că, deși Uniunea nu a luat o decizie, consideră că UDMR ar putea susține o moțiune de cenzură, însă nu ar trenui să intre la guvernare efectiv.

„E punctul meu de vedere personal acum, pentru că nu avem o decizie a UDMR. Punctul meu de vedere personal este acela că UDMR poate să susțină o astfel de abordare, dar să nu intre la guvernare efectiv”, a punctat liderul deputaților UDMR.

Foto: Hepta