Liderii ARD Timiș, huiduiți de câțiva revoluționari,la depunerea bilanțului Guvernului USL

Liderii ARD Timiș, huiduiți de câțiva revoluționari,la depunerea bilanțului Guvernului USL
Liderii ARD Timiș au fost huiduiți, joi, de un grup de revoluționari adunați în fața Prefecturii, unde reprezentanții ARD au mers să depună un memoriu intitulat "USL - Au promis miere, au oferit fiere", jandarmii cerându-le lămuriri înainte să îi lase să intre în sediul instituției.
Publicat: 12/11/2012, 15:18
Actualizat: 25/09/2014, 18:30

Liderii ARD Timiș au fost huiduiți, joi, de un grup de revoluționari adunați în fața Prefecturii, unde reprezentanții ARD au mers să depună un memoriu intitulat „USL – Au promis miere, au oferit fiere”, jandarmii cerându-le lămuriri înainte să îi lase să intre în sediul instituției.

Mai mulți revoluționari au mers, joi, în fața Prefecturii Timiș, unde reprezentanții filialei județene a ARD urmau să depună un memoriu la adresa Guvernului USL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Atunci când liderii ARD Timiș, în frunte cu Constantin Ostaficiuc, președintele PDL Timiș, au vrut să intre în sediul Prefecturii pentru a depune memoriul, revoluționarii au început să huiduie și să strige lozinci precum „Lașule”, „Jos PDL”, „Jos ARD”, „Jos Ostaficiuc”, „Jos Băsescu”.

Purtătorul de cuvânt al PDL Timiș, Oana Gaita, a declarat că jandarmii le-au atras atenția reprezentanților ARD că grupul care a venit să depună documentul este format din patru persoane, ceea ce a fost interpretat ca o contra-manifestație la acțiunea revoluționarilor, însă, în cele din urmă, au fost lăsați să intre pentru a depune memoriul.

„A fost o confuzie. Jandarmii aflați la intrarea în Prefectură într-adevăr i-au întrebat pe cei de la ARD de ce doresc să intre în instituție, însă după ce au primit lămuriri, le-au permis accesul. E totuși o instituție importantă, nu poate intra oricine acolo, după cum dorește”, a declarat Cristian Marc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș.

După depunerea documentului, Constantin Ostaficiuc, liderul PDL Timiș, a declarat că Guvernul USL nu și-a onorat până acum promisiunile făcute.

„Credem în acest moment că USL nu este o soluție pentru România. Guvernul USL a promis miere și a oferit fiere. Vorbim de șase luni de minciuni, de incompetență, vorbim de o Românie blocată, de promisiuni neonorate. În prima zi s-a spus că vom reduce TVA la alimente. Am aflat că avem cele mai scumpe alimente din Europa, guvernatorul BNR a spus acest lucru ieri (miercuri – n.r.). S-a promis creșterea salariului minim, nici acum nu s-a realizat. S-a promis continuarea fondurilor europene, s-au blocat. S-a promis Schengen-ul, acum e blocat. S-au promis o mulțime de lucruri, de minciuni, care, sigur, astăzi, prin proiectul de guvernare pe care vor să-l depună, va fi un nou set de minciuni. Noi am făcut un memoriu, este o acțiune organizată de ARD la nivel național. În fiecare capitală de județ se întâmplă acest eveniment și astăzi (joi- n.r.) suntem toți patru aici, depunând acest memoriu, atrăgând atenția asupra celor șase luni prin care România a fost, de fapt, blocată, scoasă din contextul european printr-o vară așa-zisă fierbinte, în care deciziile economice n-au existat. Au fost doar și doar alte și alte decizii”, a declarat, printre apostrofările revoluționarilor, Constantin Ostaficiuc.

Memoriul „USL – Au promis miere, au oferit fiere” conține 13 pagini în care reprezentanții ARD au inclus patru capitole, fiecare cu mai multe puncte, mai exact: „I. Minciuni și dovezi de incompetență ale lui Victor Ponta și ale Guvernului USL; II. Cele mai grave abuzuri ale guvernării USL; III. Guvernarea USL – distrugerea reputației României în Uniunea Europeană și Statele Unite și IV. Concluzie: nota de plată a guvernării USL pentru România”.

La depunerea memoriului au fost prezenți președintele PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc, al Forței Civice Timiș, Andrei Văcaru, al PNȚCD Timiș, Valentin Moldovan, și al Noii Republici Timiș, Ovidiu Tărțan, dar și reprezentanți ai Organizației de Tineret a PDL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase