Liderii Coaliției au semnat un act adițional la Acordul de Guvernare. Ludovic Orban: „Cei ce au pariat că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii” / Premierul Florin Cîțu: „De mâine vom avea un ministru al Sănătății” (FOTO-VIDEO)

Redactor:
Alexandra Pandrea (foto)
Redactor:
Dragos Tanase

Partidele din Coaliția de Guvernare (PNL, USR-PLUS și UDMR) au semnat, marți seară, noul acord al Coaliției de guvernare, de fapt o completare la vechiul acord, un act adițional care să îmbunătățească mecanismul de funcționare a acesteia, în urma crizei politice izbucnite după demiterea de către premierului Florin Cîțu a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Cei ce au pariat că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii”, a spus liderul PNL, Ludovic Orban, cu această ocazie, care susține că partenerii din coaliție sunt preocupați de guvernare.

Conform documentului semnat în această seară, premierul nu va mai putea revoca un ministru fără informarea prealabilă a partidului din care acesta face parte, în baza unor argumente, dar și după o dezbatere în coaliție.

De asemenea, în acordul încheiat de liderii Coaliției se mai arată că responsabilitatea politică se asumă împreună, „cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliției și a premierului”, iar „deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formațiunilor din coaliție”.

Citește aici actul adițional la Acordul de Guvernare din 21 decembrie 2020!

„După două zile de discuții serioase, am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliție, care să aducă proceduri și puncte de vedere care să ducă la creșterea încrederii în parteneri, care să ducă la îmbunătățirea mecanismelor de guvernare și performanță de guvernare. Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii, suntem o coaliție care cooperează, cu dialog bazat pe respect reciproc, pe încredere. Suntem preocupați în primul rând de o guvernare care să duc la o îmbunătățire a vieții românilor”, a mai declarat Ludovic Orban, după semnarea acestui act adițional.

  • „Coaliția PNL – USR PLUS – UDMR a depășit astăzi o situație delicată”, a adăugat și Dan Barna, copreședintele USR-PLUS.
  • „Am intrat în această discuție în coaliție cu încrederea și nevoia că vom găsi soluțiile necesare pentru a asigura buna funcționare în continuare a coaliției, și le-am găsit. Le-am găsit pentru că toate forțele politice prezente în această coaliție s-au investit și ele cu aceste soluții. Ca urmare a înțelegerii din această seară, mâine vom face o propunere pentru un nou ministru al Sănătății, propunere pe care o veți afla mâine dimineață”, a spus Dragoș Tudorache, europarlamentar USR-PLUS.
  • „Această coaliție nu are alternativă. În acest act adițional nu există lucruri extravagante (…) ci doar câteva puncte accentuate. Sper că e singurul acord adițional”, a spus Kelemen Hunor, președintele UDMR.
  • „Așa cum am spus, coaliția merge mai departe. Astăzi a fost făcut un pas important pentru a avea o guvernare mult mai eficientă și o coerență a deciziilor politice în coaliție. Sunt foarte bucuros că ne asumăm – această coaliție – ca obiectiv principal campania de vaccinare. Este important să avem o campanie de vaccinare de succes și sunt sigur că vom avea o campanie de vaccinare de succes. De mâine vom avea un ministru al Sănătății, care va prelua un portofoliu dificil, va avea susținerea mea și a colegilor din Cabinetul pe care îl conduc. Mă voi asigura în continuare că, așa cum am făcut și până acum, deciziile pe care le luăm, le luăm în consultare și le vom lua în interesul cetățenilor Românei”, a spus premierul Florin Cîțu.

La finalul declarațiilor de presă, liderii partidelor din coaliția de guvernare au refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor aflați la Parlament.

 

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
FOTO. Imaginile momentului cu logodnica lui Ion Ion Țiriac! S-a pozat așa și fanii au...
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Părerea lui Gigi Becali despre George Simion. Surprinzător ce a putut spune despre liderul AUR
Tatuaje reale, pe durată limitată. Soluţia pentru cei care vor să se tatueze „fără regrete”
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Fotografia care a stârnit controverse pe Facebook: „Cine a spus că în Poliția Română sunt...
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Adevărul despre plecarea lui Duckadam în America. I-a spus totul lui Dan Negru
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A MURIT! Vestea ȘOC a momentului în România
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide