Liderii Coaliției au semnat un act adițional la Acordul de Guvernare. Ludovic Orban: „Cei ce au pariat că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii” / Premierul Florin Cîțu: „De mâine vom avea un ministru al Sănătății” (FOTO-VIDEO)

Liderii Coaliției au semnat un act adițional la Acordul de Guvernare. Ludovic Orban: „Cei ce au pariat că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii” / Premierul Florin Cîțu: „De mâine vom avea un ministru al Sănătății” (FOTO-VIDEO)
FOTO - Alexandra Pandrea
Publicat: 20/04/2021, 22:14
Actualizat: 21/04/2021, 01:13

Partidele din Coaliția de Guvernare (PNL, USR-PLUS și UDMR) au semnat, marți seară, noul acord al Coaliției de guvernare, de fapt o completare la vechiul acord, un act adițional care să îmbunătățească mecanismul de funcționare a acesteia, în urma crizei politice izbucnite după demiterea de către premierului Florin Cîțu a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Cei ce au pariat că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii”, a spus liderul PNL, Ludovic Orban, cu această ocazie, care susține că partenerii din coaliție sunt preocupați de guvernare.

Conform documentului semnat în această seară, premierul nu va mai putea revoca un ministru fără informarea prealabilă a partidului din care acesta face parte, în baza unor argumente, dar și după o dezbatere în coaliție.

De asemenea, în acordul încheiat de liderii Coaliției se mai arată că responsabilitatea politică se asumă împreună, „cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliției și a premierului”, iar „deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formațiunilor din coaliție”.

Citește aici actul adițional la Acordul de Guvernare din 21 decembrie 2020!

„După două zile de discuții serioase, am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliție, care să aducă proceduri și puncte de vedere care să ducă la creșterea încrederii în parteneri, care să ducă la îmbunătățirea mecanismelor de guvernare și performanță de guvernare. Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii, suntem o coaliție care cooperează, cu dialog bazat pe respect reciproc, pe încredere. Suntem preocupați în primul rând de o guvernare care să duc la o îmbunătățire a vieții românilor”, a mai declarat Ludovic Orban, după semnarea acestui act adițional.

  • „Coaliția PNL – USR PLUS – UDMR a depășit astăzi o situație delicată”, a adăugat și Dan Barna, copreședintele USR-PLUS.
  • „Am intrat în această discuție în coaliție cu încrederea și nevoia că vom găsi soluțiile necesare pentru a asigura buna funcționare în continuare a coaliției, și le-am găsit. Le-am găsit pentru că toate forțele politice prezente în această coaliție s-au investit și ele cu aceste soluții. Ca urmare a înțelegerii din această seară, mâine vom face o propunere pentru un nou ministru al Sănătății, propunere pe care o veți afla mâine dimineață”, a spus Dragoș Tudorache, europarlamentar USR-PLUS.
  • „Această coaliție nu are alternativă. În acest act adițional nu există lucruri extravagante (…) ci doar câteva puncte accentuate. Sper că e singurul acord adițional”, a spus Kelemen Hunor, președintele UDMR.
  • „Așa cum am spus, coaliția merge mai departe. Astăzi a fost făcut un pas important pentru a avea o guvernare mult mai eficientă și o coerență a deciziilor politice în coaliție. Sunt foarte bucuros că ne asumăm – această coaliție – ca obiectiv principal campania de vaccinare. Este important să avem o campanie de vaccinare de succes și sunt sigur că vom avea o campanie de vaccinare de succes. De mâine vom avea un ministru al Sănătății, care va prelua un portofoliu dificil, va avea susținerea mea și a colegilor din Cabinetul pe care îl conduc. Mă voi asigura în continuare că, așa cum am făcut și până acum, deciziile pe care le luăm, le luăm în consultare și le vom lua în interesul cetățenilor Românei”, a spus premierul Florin Cîțu.

La finalul declarațiilor de presă, liderii partidelor din coaliția de guvernare au refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor aflați la Parlament.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Cum vor arăta verighetele pe care Oana Moșneagu și Vlad Gherman le vor purta: "Nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Cum a justificat o mamă faptul că și-a tatuat copiii minori în mod repetat?