Liderii Coaliției au semnat un act adițional la Acordul de Guvernare. Ludovic Orban: „Cei ce au pariat că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii” / Premierul Florin Cîțu: „De mâine vom avea un ministru al Sănătății” (FOTO-VIDEO)

Liderii Coaliției au semnat un act adițional la Acordul de Guvernare. Ludovic Orban: „Cei ce au pariat că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii” / Premierul Florin Cîțu: „De mâine vom avea un ministru al Sănătății” (FOTO-VIDEO)
FOTO - Alexandra Pandrea
Publicat: 20/04/2021, 22:14
Actualizat: 21/04/2021, 01:13

Partidele din Coaliția de Guvernare (PNL, USR-PLUS și UDMR) au semnat, marți seară, noul acord al Coaliției de guvernare, de fapt o completare la vechiul acord, un act adițional care să îmbunătățească mecanismul de funcționare a acesteia, în urma crizei politice izbucnite după demiterea de către premierului Florin Cîțu a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Cei ce au pariat că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii”, a spus liderul PNL, Ludovic Orban, cu această ocazie, care susține că partenerii din coaliție sunt preocupați de guvernare.

Conform documentului semnat în această seară, premierul nu va mai putea revoca un ministru fără informarea prealabilă a partidului din care acesta face parte, în baza unor argumente, dar și după o dezbatere în coaliție.

De asemenea, în acordul încheiat de liderii Coaliției se mai arată că responsabilitatea politică se asumă împreună, „cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliției și a premierului”, iar „deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formațiunilor din coaliție”.

Citește aici actul adițional la Acordul de Guvernare din 21 decembrie 2020!

„După două zile de discuții serioase, am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliție, care să aducă proceduri și puncte de vedere care să ducă la creșterea încrederii în parteneri, care să ducă la îmbunătățirea mecanismelor de guvernare și performanță de guvernare. Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înțelege și-au făcut iluzii, suntem o coaliție care cooperează, cu dialog bazat pe respect reciproc, pe încredere. Suntem preocupați în primul rând de o guvernare care să duc la o îmbunătățire a vieții românilor”, a mai declarat Ludovic Orban, după semnarea acestui act adițional.

  • „Coaliția PNL – USR PLUS – UDMR a depășit astăzi o situație delicată”, a adăugat și Dan Barna, copreședintele USR-PLUS.
  • „Am intrat în această discuție în coaliție cu încrederea și nevoia că vom găsi soluțiile necesare pentru a asigura buna funcționare în continuare a coaliției, și le-am găsit. Le-am găsit pentru că toate forțele politice prezente în această coaliție s-au investit și ele cu aceste soluții. Ca urmare a înțelegerii din această seară, mâine vom face o propunere pentru un nou ministru al Sănătății, propunere pe care o veți afla mâine dimineață”, a spus Dragoș Tudorache, europarlamentar USR-PLUS.
  • „Această coaliție nu are alternativă. În acest act adițional nu există lucruri extravagante (…) ci doar câteva puncte accentuate. Sper că e singurul acord adițional”, a spus Kelemen Hunor, președintele UDMR.
  • „Așa cum am spus, coaliția merge mai departe. Astăzi a fost făcut un pas important pentru a avea o guvernare mult mai eficientă și o coerență a deciziilor politice în coaliție. Sunt foarte bucuros că ne asumăm – această coaliție – ca obiectiv principal campania de vaccinare. Este important să avem o campanie de vaccinare de succes și sunt sigur că vom avea o campanie de vaccinare de succes. De mâine vom avea un ministru al Sănătății, care va prelua un portofoliu dificil, va avea susținerea mea și a colegilor din Cabinetul pe care îl conduc. Mă voi asigura în continuare că, așa cum am făcut și până acum, deciziile pe care le luăm, le luăm în consultare și le vom lua în interesul cetățenilor Românei”, a spus premierul Florin Cîțu.

La finalul declarațiilor de presă, liderii partidelor din coaliția de guvernare au refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor aflați la Parlament.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă,...
Ce s-a ales de Maria Sharapova. Considerată cândva cea mai frumoasă sportivă din lume, a...
FOTO. Așa arată tânăra care a apărut lângă un milionar și și-a mărit tariful, iar...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Cu EA a înlocuit-o Pescobar pe Larisa Popa! Cine este noul manager de la Taverna...
Irina Loghin, luată cu Salvarea!
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire,...
"Asta m-a pus pe gânduri cu Virginia. E femeia potrivită". Robi, dezvăluiri sincere în fața...
Cum a sărbătorit Vladimir Putin după ce a câștigat alegerile din Rusia. Liderul de la...
Vedete din România care s-au luat la trântă cu sticlele și au pierdut lupta! Imagini...
Acte auto pe care ești OBLIGAT să le ai în ORIGINAL, în mașină
Noul smartphone de la Google, Pixel 9, vine cu o serie de îmbunătăţiri şi caracteristici...
Un MARE savant AVERTIZEAZĂ: Se va ajunge la o luptă între mașinărie și om
PRIMEȘTI BANI de la stat ca să-ți cumperi mașină. Poți aplica de astăzi, 19 MARTIE
Mister pentru pensionari. Cum se fac calculele și cu cât le cresc veniturile
Ce jurat a câștigat prima amuletă din sezonul 13 Chefi la cuțite: „Cineva a vrut...
"Plângea acolo lângă schit". Primele imagini cu Radu Ayan, copilul de 2 ani găsit după...
Nicolae Guță, părere sinceră despre vacanțele exotice. De ce nu a mers cântărețul niciodată în...
„Nu le doresc nici dușmanilor mei să treacă prin ce-am trecut eu”. Maria Ciobanu dezvăluie...
BANCUL ZILEI. Bulă și Bubulina dorm. Întins pe tot patul, Bulă sforăie...
Afecțiunile neurologice afectează mai mulți oameni decât s-a crezut până acum