Liderii PNL se reunesc luni seară în ședința BPN pentru a decide dacă vor face o alianță cu PSD sau cu USR. Orban și-a anunțat prezenta la discuție

Liderii PNL se reunesc luni seară în ședința BPN pentru a decide dacă vor face o alianță cu PSD sau cu USR. Orban și-a anunțat prezenta la discuție
Florin Cîțu
Publicat: 08/11/2021, 19:02

Liderii PNL se întâlnesc luni seară, la ora 19.00 în Vila Lac, în ședința ​Biroului Politic Naţional, pentru a decide cu cine vor merge mai departe în formarea unei coaliții de guvernare, după negocierilor cu USR şi PSD. La această sedință și-a anunțat prezența fostul președinte al liberalilor, Ludovic Orban.

„Vom avea o discuţie. Vom vedea dacă o să fie şi vot. Vom avea o discuţie, asta este clar, şi după aceea discutăm iarăşi. (…) Diseară avem discuţia în partid. Eu, aşa cum am spus de fiecare dată, nu iau o decizie singur. Vreau să aud ce spune partidul. Sunt toţi preşedinţii de filială, oameni care au muncit pentru acest partid, au muncit în campaniile electorale, trebuie să îi auzim ce vor şi ei să facem mai departe”, a spus Cîţu, la sediul PNL.

Ludovic Orban a afirmat că a avut deja o discuţie cu toţi colegi săi, atât cu cei care s-au retras, cât şi cu cei care se vor retrage în viitorul apropiat, iar decizia este foarte clară. Aceștia spun nu vor vota un guvern PNL-PSD. Până în acest moment 17 parlamentari PNL şi-au dat demisiile din grupurile parlamentare ale PNL, după plecarea lui Ludovic Orban.

Cîțu, a declarat că PNL va propune un premier liberal, care este președintele partidului.

Consiliul Politic Naţional al Partidului Social Democrat (PSD) a decis începerea negocierilor cu Partidul Național Liberal (PNL), Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) şi minorităţi pentru alcătuirea unui Guvern, a anunţat, luni, prim-vicepreşedintele social-democrat Sorin Grindeanu, care a detaliat o parte dintre măsurile pe care PSD le va propune în discuțiile cu potențialii parteneri de guvernare. Sorin Grindeanu a precizat nu a fost nicio discuţie în şedinţa conducerii PSD despre eventualele funcţii politice care să le revină social-democraților.