• Publicat:
Politică

Liderul ALDE Dolj către Daniel Chițoiu: Renunțați la manipularea președintelui ALDE

Liderul ALDE Dolj către Daniel Chițoiu: Renunțați la manipularea președintelui ALDE
Liderul ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă, îi cere secretarului general Daniel Chițoiu să renunțe la manipularea președintelui ALDE și să treacă la „singurul gest de onoare" care i-a rămas: acela de a renunța la poziția de numărul 2 în partid.

„Revin asupra solicitării adresate secretarului general ALDE, Daniel Chițoiu, de a-și prezenta imediat demisia din funcție, fiind principalul generator al situației dificile în care a ajuns partidul.
Domnule Chitoiu, în loc să-l puneți pe dl. Tăriceanu sub presiunea unei alegeri între persoana dumneavoastră și parlamentarii partidului ar fi onest să reflectați asupra criticilor coerente și corecte care vi se aduc din toate zonele partidului. Renunțați la manipularea președintelui ALDE și purcedeți de îndată la singurul gest de onoare care v-a mai rămas: acela de a renunța la poziția de numărul 2 în partid și de a da, astfel, o șansă ALDE de a se întoarce la normalitate și unitate”, scrie pe Facebook liderul ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă.

Potrivit acestuia, parlamentarii partidului sunt principalul atuu al partidului în acest moment, iar Daniel Chițoiu nu a reușit să fie „în acest corp de elită al partidului din motive de incompetență politică”.

„Așa după cum, din aceeași incompetență politică altoită pe calculele dvs. personale și ale micului grup din jurul dvs ați adus partidul în această situație regretabilă. Nu mai puneți în balanță parlamentarii ALDE cu persoana dumneavoastră. Fiți rezonabil și responsabil în ceasul al 12- lea și lăsați partidul liberalilor, ALDE, liber de dumneavoastră!”, mai scrie deputatul.

Acesta i-a mai cerut demisia secretarului general Daniel Chițoiu și o solicitare similară a fost făcută și de liderul formațiunii din Olt, deputatul Mihai Niță.

Liderii ALDE AU vineri o ședință, au declarat surse ale formațiunii pentru MEDIAFAX. Întrunirea vine după ce mai multe organizații și-au anunțat intenția sau au solicitat convocarea unui Congres, imediat după alegerile prezidențiale.

Tags:
Inchide