• Publicat:
Politică

Liderul ALDE: Dragnea, la un pas să fie linșat public! Dacă nu erau acolo câțiva jandarmi…

Liderul ALDE: Dragnea, la un pas să fie linșat public! Dacă nu erau acolo câțiva jandarmi…
Călin Popescu Tăriceanu a declarat, referitor la felul în care a fost împins Liviu Dragnea de câtre mulțime, atunci când a ieșit de la audierile de luni la ÎCCJ, că în cazul în care nu ar fi fost câțiva jandarmi acolo, s-ar fi petrecut un „linșaj public".

„Normal că le-am văzut ieri (luni – n.r.), le-am văzut de mai multe ori pe mai multe canale de televiziune. Eu aș pune o întrebare retorică. Cei care îl acuză că Dragnea. Ați mai văzut într-o altă țară civilizată, cred că nu am pomenit nici în țările de lumea a treia așa ceva. Mi se pare că aici ce s-a întâmplat a fost aproape de un linșaj public. Dacă nu erau acolo câțiva jandarmi era un linșaj public. În halul acesta a fost adusă România. Încerc să mă detașez puțin, dar deplorabil este că România este o țară profund divizată, o țară fracturată. Au făcut foarte mulți lucrul acesta. Președintele a jucat aici un rol activ, a fost un factor în această fractură politică și socială. Rolul său era de a netezi asperitățile, de a aduce societatea la un numitor comun. El s-a transformat într-un lider al Opoziției”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marți seară, la TVR 1.

Reacția liderului ALDE vine după ce Liviu Dragnea a ieșit, luni, din sediul instanței supreme, după ce a fost audiat de magistrați, el fiind aplaudat de către susținători, dar și huiduit de către contestatarii săi. Acesta a fost și împins de către mulțimea care-l înconjura. Prin urmare, președintele PSD a fost escortat de jandarmi.

„Mă împingeți în halul ăsta? Nu mă lăsați să plec?”, a spus acesta, în timp ce încerca să treacă de mulțimea care se îmbrâncea.

Cele două tabere, de susținători, dar și de contestatari ai lui Dragnea, strigau „Penalul!”, pe de o parte, și „PSD!”, pe de altă parte.

Judecătorii au admis cererea avocaților de amânare a procesului DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță, fiind stabilit termen pe data de 20 mai, la ora 11:00. De asemenea, magistrații au anunțat părțile că termenul din 20 mai ar putea fi ultimul.

 

Inchide