Liderul grupului ALDE din Parlamentul European despre Gigi Becali: Îl vom educa un pic

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European despre Gigi Becali: Îl vom educa un pic
Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat marți , la lansarea cărții sale "Ieșirea din criză", că europarlamentarul George Becali va trebui "educat un pic" deoarece UE este o comunitate a valorilor care apără societatea împotriva discriminării și a xenofobiei.

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat marți , la lansarea cărții sale „Ieșirea din criză”, că europarlamentarul George Becali va trebui „educat un pic” deoarece UE este o comunitate a valorilor care apără societatea împotriva discriminării și a xenofobiei.

Guy Verhofstadt a fost întrebat, la lansarea cărții tradusă în limba română „Ieșirea din criză. Cum poate Europa salva lumea”, cum vede intrarea lui George Becali în PNL, în contextul în care a vorbit despre calea europeană, iar europarlamentarul român este un politician „campion la declarații rasiste și xenofobe”.

„Avem diferite tipuri de parlamentari în PE, este normal, aceasta este democrația. În Parlamentul European îi regăsim pe toți, de la stânga la dreapta, de la conservatori la cele mai progresive forțe, de la eurosceptici la proeuropeni. Acesta este Parlamentul European. Parlamentul este traducerea diferitelor tendințe pentru care lupți în societate. Eu cred că, și vreau să vorbesc despre conținut mai mult decât despre altceva, Uniunea Europeană este cea mai bună garanție împotriva acestor forme de discriminare. În tratatele noastre, noi avem un întreg sistem, proceduri pentru a contracara toate tipurile de discriminare, xenofobie din interiorul Uniunii Europene. Avem comisari care se ocupă cu asta, fac rapoarte în fiecare țara indicată, care sunt schimbările pe care țările trebuie să le facă pentru ca aceste valori să fie respectate”, a susținut liderul ALDE.

De asemenea, Verhofstadt a precizat că în cazul lui George Becali, acesta va trebui educat în privința valorilor europene. „UE este o comunitate a valorilor și împing foarte tare Comisia Europeană și alte instituții europene pentru a-și lua în serios obiectivele. (…) Îl vom educa un pic”, a mai comentat liderul ALDE.

Coaliția Antidiscriminare din România le-a adresat un apel politic liderilor USL Victor Ponta și Crin Antonescu în care le cere să reanalizeze oportunitatea candidaturii la parlamentare a lui George Becali din partea USL, apreciind că acesta este un „politician misogin, homofob și rasist”.

Conducerea PNL a decis luni începerea negocierilor pentru un acord politic cu PNG, condus de Gigi Becali și cu PNȚCD-aripa Ciorbea, în contextul alegerilor parlamentare din decembrie, a anunțat președintele liberalilor, Crin Antonescu.

El a spus că dacă aceste discuții vor fi finalizate cu succes, iar PNG va susține candidații USL, Becali va trebui să se înscrie într-un partid din USL, pentru a candida.

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că George Becali va candida din partea USL într-un colegiu din Sectorul 6, același în care va candida și Dan Diaconescu, aliatul PDL, el afirmând că Becali va câștiga.

Inchide