Liderul PMP Galați, plângere penală împotriva lui Dragnea pentru comunicare de informații false

Redactor:
Diana Grigore
Liderul PMP Galați, plângere penală împotriva lui Dragnea pentru comunicare de informații false
Deputatul PMP Cătălin Cristache a depus marți o plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea, după ce acesta a declarat la mitingul PSD de la Galați că protestatarii anti-PSD că s-au înarmat cu bâte și bolovani pentru a crea scandal.

„Galațiul este un județ condus de 30 de ani de PSD-iști. În frunte cu Dan Nica și Viorel Ștefan, PSD și-a bătut joc de Galați, transformându-l într-una dintre cele mai sărace zone ale Uniunii Europene. Există o strategie programatică a acestui partid de a-i ține pe oameni săraci și dependenți, pentru a le obține într-un final voturile. Acum, Liviu Dragnea nu vrea să ne mai lase nici măcar să protestăm împotriva unei Puteri abuzive, mințind cu bună știință despre cele întâmplate la Galați. În mod simbolic, ca participant la protestul anti-PSD de la Galați, am depus această plângere penală pentru a-i da ocazia lui Dragnea că eram bătăuși înarmați, drogați și mobilizați de SRI. Prin afirmațiile sale mincinoase și având în vedere statul de președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a afectat siguranța națională, încercând să alimenteze conflictul social”, a declarat președintele PMP Galați, deputatul Cătălin Cristache.

Articolul 404 din Codul definește infracțiunea de „comunicare de informații false”. Astfel, comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea națională, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.

„Eu nu doresc ca Liviu Dragnea să ajungă la pușcărie în urma plângerii mele penale. Face pași grăbiți pe această direcție și fără ajutorul meu. Prin această plângere, vreau să le iau apărarea gălățenilor mei demni și cinstiți, care au înțeles pericolul uriaș în care se află România și au decis să-și facă auzite vocile. Sunt extrem de mândru de gălățeni și le sunt profund recunoscător pentru ceea ce au făcut sâmbătă, 11 mai”, a concluzionat deputatul Cătălin Cristache.

„Subsemnatul Cătălin Cristache, în calitate de persoană vătămată, formulez în temeiul dispozițiilor art. 289 Cod de procedură penală, art 56 alin (3) și art. 40 alin (1) din Cod de procedură penală și art. 2 din OUG 78/2016, plângere penală împotriva numitului Dragnea Liviu Nicolae, președintele Camerei Deputaților din Parlamentului României, pentru infracțiunea de comunicare de informații false, prevăzută de art. 404 din Codul Penal”, se arată în plângerea deputatului Cătălin Cristache.

Plângerea a fost făcută ca urmare a faptului că Liviu Dragnea a declarat la un post TV că la protestatarii anti-PSD de la mitingul PSD de la Galați „au fost înarmați cu pietre și bâte, aveau ochii injectați și că în aceste grupuri se vorbea de jointuri”.

„Precizez că am fost prezent pe toată durata mitingului și nicio persoană anti-PSD nu era înarmată cu astfel de obiecte, care pun în pericol viața sau integritatea persoanei sau să se afle într-o anumită stare, care, de asemenea, putea genera un pericol pentru cei din jur”, se mai arată în sesizare.

Inchide