Liderul PNL care anunță o REVOLTĂ în partid: Ludovic Orban trebuie înlăturat de la șefie. Nimeni nu vrea să colaboreze cu el. PNL a fost umilit

Liderul PNL care anunță o REVOLTĂ în partid: Ludovic Orban trebuie înlăturat de la șefie. Nimeni nu vrea să colaboreze cu el. PNL a fost umilit
Publicat: 28/06/2018, 22:47
Actualizat: 26/03/2019, 03:50

„Traian Băsescu, USR, Victor Ponta, UDMR, toți au declarat la unison că Ludovic Orban nu e o persoană frecventabilă și că nu se poate face nimic cu acesta ca premier. Noi am votat acum câteva luni în Consiliul Național ca domnul Iohannis să fie candidatul la prezidențiale. Nu a existat până astăzi nicio reacție la acea decizie a PNL. Mai mult, Iohannis a anunțat o nouă candidatură, fără a menționa numele PNL. Domnul Orban a umilit PNL. Prin urmare, s-a creat și e o situație de fapt, că nici la nivelul președinției nu este o persoană frecventabilă, cu care se poate construi ceva. Dacă această urmărire in rem se va termina cu o clasare a dosarului, atunci mai primește domnul Orban încă o lovitură. Poți da guvernul jos, dar nu poți pune nimic în loc, pentru că nimeni nu îl acceptă pe Ludovic Orban. Trebuie pe, cale statură ca domnul Ludovic Orban să fie înlăturat din funcție”, a afirmat Viorel Cataramă, joi seară, într-o emisiune difuzată de Antena 3.

Acesta a adăugat că majoritarea colegilor săi din PNL vorbesc despre aceste lucruri și că „există o nemulțumire în interiorul PNL și se vorbește despre un Congres care să ducă la schimbarea conducerii, încât cred că acest lucru se va întâmpla până la sfârșitul anului”.

Cataramă a adăugat că, ulterior, după înlăturarea lui Ludovic Orban de la șefia partidului, se poate discuta despre o alianță parlamentară care să ducă la trecerea PSD în Opoziție.

„Apoi să se poată discuta despre o coaliție, o alianță parlamentară. Când vorbim de alianță, vorbesc de alianță parlamentară. Fără dubiu, dacă nu se face o înțelegere între PNL, USR, PMP, UDMR și gruparea Ponta, nu există nici măcar theoretic o discuție legată de formarea unei majorități parlamentare. Abia atunci putem spune că PSD poate fi trecut în Opoziție”, a completat Prim-vicepreședintelui PNL Sector 2.

Parlamentul a respins, în plenul reunit de miercuri, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Parlamentarii PSD-ALDE au fost prezenți în sală, pentru a asigura cvorumul la moțiune, dar nu au votat. Moțiunea de cenzură, intitulată „Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgență națională!”, a fost inițiată de PNL și susținută de USR și PMP.

UDMR a ieșit din sală la votul asupra moțiunii de cenzură, iar fondatorul Pro România, Victor Ponta, a spus că nu este fezabilă schimbarea unui Guvern în spatele căruia este liderul PSD, Liviu Dragnea, cu un Executiv condus de liderul PNL, Ludovic Orban.

Ulterior, fostul președinte Traian Băsescu l-a ironizat pe liderul PNL, Ludovic Orban, într-o postare pe Facebook, după ce moțiunea de cenzură a picat, miercuri în Parlament, spunând că lui „Șică Mandolină” i-au lipsit 66 de voturi ca să demită Guvernul Dăncilă.

Moțiunea de cenzură prin care partidele Opoziției cereau demiterea Guvernului Dăncilă a picat, miercuri, la votul plenului reunit al Camerei Deputaților Potrivit anunțului oficial făcut în Parlament, au fost prezenți 332 de aleși și au fos exprimate 170 de voturi, dintre care 166 de voturi „pentru” și patru voturi „împotrivă”. Minimul necesar pentru a trece moțiunea în Legislativ era de 233 voturi „pentru”.

Moțiunea, intitulată „Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgență națională!”, a fost inițiată de PNL și susținută de USR și PMP.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU