Liderul PSD care compară manifestațiile anunțate de partid cu mitingurile lui Ceaușescu: „Eu nu o să fiu în stradă sâmbătă, am alte treburi mai importante”

Liderul PSD care compară manifestațiile anunțate de partid cu mitingurile lui Ceaușescu: „Eu nu o să fiu în stradă sâmbătă, am alte treburi mai importante
Publicat: 04/12/2017, 15:58
Actualizat: 04/12/2017, 16:33

Întrebat dacă ar trebui întărite instituțiile statului, Solomon a răspuns: „Eu cred că sunt destul de puternice, numai că trebuie să dorească să fie cu adevărat instituții ale statului, ăsta care-l slujim noi și cetățenii”.

„Statul paralel îl putem defini fiecare cum dorim, dar vedem că sunt instituții sau persoane care țin să acționeze altfel față de cum hotărăște poporul prin votul universal, liber exprimat în timpul alegerilor”, a adăugat Solomon.

Întrebat cine sunt aceste persoane și împotriva cui vor manifesta social-democrații sâmbătă, Solomon a răspuns: „Eu nu ies în stradă sâmbătă”.

„Cine are de făcut miting, să facă miting. Eu nu o să fiu în stradă sâmbătă pentru că am alte treburi mai importante”, a spus Solomon.

„Și pe Ceaușescu l-au sfătuit unii să facă miting…”, a adăugat acesta.

PSD va organiza mitinguri împotriva statului paralel și ilegitim în București și în orașele mari, mesajul fiind „aceasta este majoritatea”, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, declarând că decizia a fost luată la presiunea românilor.

„Ne-am întâlnit pentru că președinții organizațiilor județene au cerut această întâlnire cu Liviu Dragnea și cu conducerea partidului. Mâine (luni – n.r.) va avea întâlnire cu restul președinților de județe. S-a stabili azi să facem un miting și noi, un miting de protest. Mitingul nostru nu este pentru susținerea guvernului, nu pentru susținerea lui Dragnea, a coaliției sau a programului de guvernare, pentru că astea deja au fost votate anul trecut de români.

Va fi un miting împotriva statului paralel și ilegitim, un miting împotriva abuzurilor, un miting împotriva ascultării telefoanelor, împotriva încălcărilor drepturilor și libertăților cetățenești, un miting împotriva celor care consideră că din funcțiile pe care le au, nealese, pot să încalce Constituția și legile țării și să-și constituie un grup organizat în care decid ei ce și cum. Este un miting care arată care este adevărata majoritate în România, un miting pe care românii l-au cerut”, a declarat, duminică, secretarul general adjunt al PSD Codrin Ștefănescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase