Liderul senatorilor PPDD pleacă în Iran: „Facem o înfrățire între o regiune de acolo și Hunedoarea”

Liderul senatorilor PPDD pleacă în Iran: Facem o înfrățire între o regiune de acolo și Hunedoarea
Publicat: 08/01/2014, 19:05
Actualizat: 29/07/2014, 19:39

Liderul grupului PPDD din Senat, Haralambie Vochițoiu, va merge, săptămâna viitoare, în Iran, pentru a înfrăți o regiune de acolo cu județul Hunedoara, unde își are colegiul, și pentru a încerca facilitarea unor contacte politice și economice, potrivit unei declarații acordate MEDIAFAX.

„Facem o înfrățire între o regiune de acolo și regiunea Hunedoarea, de unde vin eu, județul Hunedoara și încercăm facilitarea unor contacte politice și economice”, a spus Vochițoiu, pentru Mediafax.

El a precizat că nu reprezintă Senatul în această vizită, pe care și-a achitat-o din banii săi. „Nu e o delegație oficială din partea Senatului. Nu e o chestiune oficială a Parlametului. Vizita nu e plătită de Senat. Eu sunt senator, dar nu e plătită de Senat. Nu mă pot dezbrăca de haina de senator, dar nu o e delegația oficială a Senatului, nu e plătită de Senat, nu am delegația de la Senat. Senatul e în vacanță. Eu mi-am plătit biletul, cu tot ce trebuie. Fiecare ne plătim”, a spus Vochițoiu.

El a arătat că în Iran vor merge împreună cu el încă patru sau cinci persoane din Hunedoara, reprezentanți ai autorităților locale și oameni de afaceri, el fiind singurul parlamentar.

Vochițoiu a mai spus că vizita în Iran va dura cinci zile.

El a precizat că a transmis MAE că va merge în Iran. „Eu am cerut sprijinul MAE, le-am spus că merg acolo, ca să știe de mine că sunt acolo. E o țară mai îndepărtată și nu am fost niciodată acolo”, a spus Vochițoiu, care a arătat că are o relație bună și cu ambasada Iranului la București, căreia i-a transmis anunțul în legătură cu vizita și programul acesteia.

Întrebat de unde i-a venit ideea, Vochițoiu a precizat că această vizită în Iran nu este singulară, fiind consecința demersurilor sale făcute pe lângă ambasade.

„În momentul în care am ajuns în Parlament, am trimis la toate ambasadele din România, ca lider de grup al senatorilor PPDD, o adresă în care am spus că sunt cutare, mi-am trimis CV-ul, am spus că reprezint partidul acesta, care e tânăr, e prima dată în Parlament și vreau să ne cunoaștem, vreau să știți despre noi și noi despre dumneavostră. Suntem un partid nou intrat pe scena politică și prin urmare vă transmitem salutul nostru și invitații la o cafea, la o discuție. Și unele ambasade au răspuns foarte repede”, a spus Vochițoiu.

El a arătat că primul ambasador care i-a răspuns a fost cel al Japoniei, după care au urmat răspunsuri de și de la ambsadele Chinei, Suediei, Germaniei.

Vochițoiu a precizat că, în consecință, vizita pe care o va face în Iran va fi la invitația autorităților din această țară. „Avem la ora asta discuții cu mai multe țări. Vizita aceasta e făcută la invitația celor din Teheran. Eu cred că fiecare parlamentar ar trebui să facă asta. Asta e munca de parlamentar – să încerci să reprezinți colegiul, să dezvolți schimburi culturale, economice. Asta e treaba parlamentarilor”, a mai spus Vochițoiu.

O delegație a Parlamentului României va efectua o vizită oficială în Iran săptămâna viitoare, anunță Cristian Teodorescu, ambasadorul român la Teheran, citat de site-ul postului iranian PressTV.
Potrivit ambasadorului Cristian Teodorescu, în cursul vizitei, delegația parlamentară va explora modalitățile de intensificare a cooperării între România și Iran.

Republica Islamică Iran este un actor important în regiunea Orientul Mijlociu, iar Bucureștiul acordă o mare importanță promovării relațiilor cu Teheranul, a spus Teodorescu.

Cu ocazia reuniunii Adunării Generale a ONU desfășurată în septembrie 2013 la New York, ministrul român de Externe, Titus Corlățean, a discutat cu omologul său iranian, Mohammad Javad Zarif, salutând relațiile dintre București și Teheran și pledând pentru intensificarea cooperării bilaterale, amintește PressTV.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
O salată ce pare banală, dar are multe secrete. Radu Anton Roman o prepara impecabil
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Cum va arăta nunta lui Pepe cu Yasmine Oddy: "E la alt nivel, e sinucidere...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
2023 a fost cel mai bun an pentru bănci din istoria României