Liderul USR Sulina a demisionat după comentariile făcute la adresa legendarului Ivan Patzaichin, legate de conducerea Deltei!

Liderul USR Sulina a demisionat după comentariile făcute la adresa legendarului Ivan Patzaichin, legate de conducerea Deltei!
Foto: Mediafax
Publicat: 18/01/2021, 17:27

Președintele USR Sulina și-a dat demisia din funcție în urma comentariilor la adresa legendarului Ivan Patzaichin, anunță liderul filialei județene Tulcea, deputatul Eugen Terente. Mirel Constantin precizase anerior că prezenţa lui Ivan Patzaichin în comisia de stabilire a conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării  „echivalează cu lupul paznic la oi”. Ulterior, Ivan Patzaichin și-a anunțat retragere din această comisie!

„Regret comentariile făcute de Mirel Constantin la adresa lui Ivan Patzaichin, ele nu reprezintă poziția alianței. Munca lui Ivan Patzaichin a inspirat generații întregi și este un exemplu pentru toți locuitorii Deltei. Președintele USR Sulina și-a dat, astăzi (luni-n.r.), demisia din funcție în urma comentariilor sale.

Amintim că alianța USR PLUS a propus, în premieră, un proces transparent și consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD). USR PLUS consideră că viitorul guvernator al Deltei Dunării și echipa sa trebuie să regândească rolul ARBDD prin armonizarea obiectivelor economice, de mediu, de patrimoniu natural și cultural implicând în decizii comunitățile locale și asociațiile civice„, scrie pe Facebook Eugen Terente.

Mirel Constantin afirmase că prezenţa lui Ivan Patzaichin în această comisie echivalează cu „lupul paznic la oi”.

Ivan Patzaichin se retrage din grupul consultativ pentru Deltă: „Am fost surprins de violenţa atacurilor la adresa mea”

Legendarul Ivan Patzaichin a anunțat, luni, că se va retrage din grupul consultativ propus de USR-PLUS pentru stabilirea conducerii executive a Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării! Fostul mare canoist spune că este surprins de violenţa atacurilor la adresa sa pe acest subiect.

„Cred foarte tare în ideea de a decide transparent, printr-un proces de consultare, cine să fie guvernatorul ARBDD. Tocmai de aceea am acceptat să fiu parte din acest proces, însă am fost surprins de violenţa atacurilor la adresa mea pe acest subiect. Sunt mulţi oameni de calitate în Tulcea, şi sunt convins că vor găsi posibilitatea de a colabora şi fără mine.

„Eu n-am avut niciodată alte interese decât de a contribui la dezvoltarea Deltei”

Aşa că mă voi retrage din această activitate. Eu n-am avut niciodată alte interese decât de a contribui la dezvoltarea Deltei şi la bunăstarea oamenilor săi. Nu doresc să trebuiască să dovedesc mereu şi mereu acest lucru, sau prin prezenţa mea să pun în pericol acest proces. Sper să continue această consultare, să ducă la rezultate frumoase şi le doresc succes celor ce o vor duce la bun sfârşit”, a scris Ivan Patzaichin pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase