Lista PNL București pentru parlamentare. Cine sunt marii absenți

Lista PNL București pentru parlamentare. Cine sunt marii absenți
Publicat: 02/08/2016, 17:04
Actualizat: 28/03/2019, 12:36

Întocmirea listei care ar urma să fie depusă pentru alegerea Camerei Deputaților în București va ține cont de rezultatele obținute de cei care au candidat în alegerile locale și neobținând un fotoliu de primar își doresc un nou mandat de deputat, respectarea criteriilor de integritate asumate de partid, dar și de rezultatele pe care aspiranții la fotoliul de parlamentar le vor obține în perioada de precampanie electorală, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PNL.

PNL ar urma să aibă o situație clară privind lista pentru alegerea Camerei Deputaților în Capitală, care va fi supusă validării în forurile partidului, până la începutul lunii septembrie.

Până la depunerea listelor finale, începutul lunii noiembrie, liberalii care vor să candideze în București vor avea parte și de o perioadă de precampanie electorală „în care vor trebui să își asume anumite obiective și activități și că dovedească faptul că pot obține voturile electoratului”, au mai precizat surse din PNL pentu MEDIAFAX

Șansele lui Ludovic Orban de a se regăsi pe listele pentru alegerile parlamentare, în București, sunt slabe în contextul în care liberalul a făcut un pas în spate, retrăgându-se din cursa pentru Primăria Capitalei, fiind la acea vreme cercetat sub control judiciar.

Deși magistrații instanței supreme au decis revocarea controlului judiciar în cazul lui Ludovic Orban în dosarul în care fostul candidat al PNL la Primăria Capitalei este acuzat că ar fi cerut bani unui om de afaceri pentru campania electorală, decizia fiind definitivă, PNL nu a dat semne că ar vrea să îl aducă pe Orban în rândul liberalilor cu care noul PNL va „defila” la alegerile parlamentare.

Surse din PNL au declarat, pentru MEDIAFAX, că rezultatul obținut de Răzvan Mironescu în cursa pentru Primăria Sectorului 6 nu ar spori considerabil șansele acestuia de a obține un loc eligibil pe lista pentru alegerile parlamentare pe care PNL o va depune în Capitală.

Și șansele Dianei Tușa de a obține un nou mandat în București au scăzut după ce aceasta a criticat conducerea PNL și le-a cerut celor liderilor să își asume responsabilitatea pentru rezultatele dezastruoase obținute de liberali la alegerile loale din Capitală.

Raluca Claudia Ispir, vicelider al Grupului PNL din Camera Deputaților și membru al Comisiei pentru industrii și servicii, pare a nu mai fi nici ea sigură de o nouă candidatură în București, potrivit surselor citate.

O parte din deputații PNL care în alegerile din 2012 au obținut un mandat în București ar putea candida în teritoriu, printre aceștia copreședintele PNL Alina Gorghiu și deputatul Florin Romeo Nicoară.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat recent că va candida „acolo unde a fost greu pentru PNL”, infirmând o candidatură susținută de PNL Vrancea.

Deputatul PNL Florin Romeo Nicoară nu va mai intra în cursa pentru un nou mandat de parlamentar în București, surse din PNL precizând că acesta ar putea candida la Satul Mare, liberalul preluând recent conducerea interimară a organizației PNL Satu Mare.

Pe lista PNL București pentru alegerile parlamentare nu se va mai regăsi nici deputatul Dan Cristian Popescu, fost candidat la Primăria Sectorului 2, care a decis să preia funcția de viceprimar al Sectorului 2.

Deputații care au șanse să se regăsească pe locuri eligibile pe listele pentru alegerile parlamentare pe care liberalii le vor depune în Capitală sunt: Vlad Nistor, Florin Alexe, Eugen Nicolăescu.

Au fost avuți în vedere inițial pentru o candidatură pe listele PNL miniștrii Sănătății, Fondurilor Europene, Muncii și șeful Cancelariei, Dragoș Tudorache, dar liberalii reevaluează aceste opțiuni, cu atât mai mult cu cât există ideea că numai dacă va exista o construcție împreună cu premierul Dacian Cioloș o parte din echipa sa va candida pe listele PNL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația