LIVE Lupte grele pentru fotoliul lui Dragnea. Deputații decid cine va prelua șefia Camerei Deputaților / Dăncilă, discuții cu Tăriceanu / Kelemen Hunor, propunerea UDMR. Replici dure între Roman și Olguța Vasilescu: „La pușcărie!”

LIVE Lupte grele pentru fotoliul lui Dragnea. Deputații decid cine va prelua șefia Camerei Deputaților / Dăncilă, discuții cu Tăriceanu / Kelemen Hunor, propunerea UDMR. Replici dure între Roman și Olguța Vasilescu: „La pușcărie!
Publicat: 29/05/2019, 14:48

14:45 Florin Roman-Olguța Vasilescu, schimb de replici înaintea votului pentru șefia Camerei Deputaților

Deputatul PNL Florin Roman a protestat la faptul că nu a fost lăsat să vorbească înaintea votului pentru alegerea președintelui Camerei Deputaților. Lia Olguța Vasilescu a început strigarea deputaților care votează și i-a replicat deputatului liberal „Acesta a fost apelul la calm”.

Deputatul PNL Florin Roman a strigat „la pușcărie” în timp ce președintele interimar al Camerei, Carmen Mihălcescu făcea un apel la calm în ședința de plen a Camerei Deputaților dinaintea votului secret cu buletine pentru alegerea noului președinte al forului legsilativ.

Lia Olguța Vasilescu a urcat la tribuna Parlamentului și i-a replicat „acesta a fost apelul la calm” în timp ce anunța deputații care urmau să voteze.

14:40 Simonis (PSD): Nu cred că românii și-au dorit ca Raluca Turcan să fie șefa Camerei Deputaților

Liderul deputaților PSD, Alfred – Robert Simonis, a criticat discursul Ralucăi Turcan din ședința de plen. „Nu pot să mai accept lecții de moralitate. (…) Nu pot să cred că românii și-au dorit ca Raluca Turcan și-au dorit să fie șefa Camerei Deputaților”, a mai spus el.

„Nu mai putem accepta să fim mințiți de la acest microfon. Nu a încercat nimeni să oprească niciun candidat. Nu putem să mai acceptăm să fim jigniți, mințiți, să mințiți oamenii la televizor. Nu pot să mai accept lecții de moralitate și de ce au dorit românii. Nu pot să cred că românii și-au dorit ca Raluca Turcan și-au dorit să fie șefa Camerei Deputaților. Nu cred că au zis asta românii”, a spus Alfred – Robert Simonis.

Raluca Turcan afirmase, în prezentarea candidaturii sale la conducerea Camerei Deputaților, că majoritatea parlamentară „nu a înțeles nimic din votul pe care l-au dat românii în data de 26 mai”.

„Românii care și-au cerut țara înapoi, care au condamnat înșelătoria uriașa de încredere pe care un grup care a confiscat puterea în PSD-ALDE ni l-a furnizat în doi ani și jumtatate. Votul a fost clar. (…) Dacă stați să va gândiți pentru PNL și partidele care susțin candidatură mea, la logică și aritmetica parlamentară șansele sunt mici. Dar e un gest de responsabilitate. Să candidezi la aceatsa funcție, să dăm un semnal de maturitate din partea partidelor de opoziție, în urmă votului dat de români. Aici nu va mai vorbește un singur om, va vorbește reprezentantul multor oameni care au votat poentru altceva în politică românească. Nu ați înțeles nimic, pentru că altfel v-ați fi purtat civilizat și ați fi respectat dreptul opoziției. În această instituție s-au tranzacționat voturi, s-au făcut presiuni directe asupra unor parlamentari”, a spus Turcan.

Camera Deputaților a vacantat, miercuri, locul de deputat al lui Liviu Dragnea, dar și funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Pentru șefia Camerei Deputaților candidează Marcel Ciolacu (PSD) și Raluca Turcan, susținută de PNL, PMP și USR.

Totodată, UDMR a anunțat că l-a propus pe liderul formațiunii, Kelemen Hunor.

14:14 UDMR îl propune pe Kelemen Hunor pentru șefia Camerei Deputaților

UDMR îl propune pe Kelemen Hunor pentru șefia Camerei Deputaților, în timp ce PMP a anunțat că o susține pe Raluca Turcan, propunerea PNL.

Camera Deputaților a vacantat, miercuri, locul de deputat al lui Liviu Dragnea, dar și funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Pentru șefia Camerei Deputaților candidează Marcel Ciolacu (PSD) și Raluca Turcan, susținută de PNL, PMP și USR.

Totodată, UDMR a anunțat că îl propune pe Kelemen Hunor.

14:00 Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu au avut miercuri o întâlnire, în Palatul Parlamentului, tema discuției fiind, potrivit liderului interimar al PSD, votul pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.

„Am discutat despre votul de astăzi (miercuri – n.r.) de la Camera Deputaților. Pentru noi este foarte important acest vot. O să vedem rezultatul după vot”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că situația de la Comisia juridică a Senatului nu a făcut obiectul discuțiilor, după ce aceasta a recomandat începerea urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, la solicitarea DNA.

Votul pentru conducerea Camerei Deputaților va fi dat miercuri, de la ora 12.00.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, marți, că social democrații încearcă să găsească soluții astfel încât la conducerea Camerei Deputaților să fie numit Marcel Ciolacu, actualmente chestor al Camerei Deputaților.

Liderul deputaților PNL Raluca Turcan va fi propunerea comună a PNL, USR și PMP pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.

12:34 UDMR cere amânarea cu o săptămână a deciziei privind numirea unui nou președinte al Camerei Deputaților, după condamnare lui Liviu Dragnea.

UDMR a cerut, la începutul plenului în care să se ia o decizie cu privire la președintele Camerei Deputaților, ca discuția să aibă loc abia săptămâna viitoare.

La ora transmiterii știrii, plenul a luat o pauză de 30 de minute pentru consultări.

Camera Deputaților a vacantat, miercuri, locul de deputat al lui Liviu Dragnea, dar și funcția de președinte al Camerei Deputaților. Pentru șefia Camerei Deputaților candidează Marcel Ciolacu (PSD) și Raluca Turcan, susținută de PNL, PMP și USR.

Camera Deputaților a vacantat, în ședința plenului de miercuri, cu unanimitate de voturi, locul de deputat al lui Liviu Dragnea, dar și funcția de președinte al Camerei Deputaților, după ce acesta a fost condamnat la 3 ani și 6 luni închisoare cu executare.

Votul pentru conducerea Camerei Deputaților va fi dat miercuri, de la ora 12.00.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, marți, că social democrații încearcă să găsească soluții astfel încât la conducerea Camerei Deputaților să fie numit Marcel Ciolacu, actualmente chestor al Camerei Deputaților.

Liderul deputaților PNL Raluca Turcan va fi propunerea comună a PNL, USR și PMP pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului