Liviu Dragnea, apariție-surpriză la Congresul Socialiștilor Europeni de la Madrid: Sunt convins că PSD VA CÂȘTIGA alegerile în România

Liviu Dragnea, apariție-surpriză la Congresul Socialiștilor Europeni de la Madrid: Sunt convins că PSD VA CÂȘTIGA alegerile în România
Publicat: 23/02/2019, 02:47
Actualizat: 25/03/2019, 22:48

Apariția lui Liviu Dragnea la Congresul PES de la Madrid a fost considerată o surpriză, după ce anul trecut, declarase că nu dorește „să apară în poză” cu cei care urăsc România, notează site-ul euractiv.com. Vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans, unul dintre criticii acerbi ai guvernului de la București și susținător al Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror șef european, conduce lista socialiștilor europeni pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. În discursul său de vineri de la Madrid, Dragnea a pomenit că a avut discuții cu Frans Timmermans, căruia i-a promis o comunicare mai bună între București și Bruxelles.

„Ne aflăm aici pentru a discuta despre manifestulpolitic pe care stânga europeană îl propune pentru aceste alegeri europene. Acest manifestva schimba Europa în bine. Suntem după 15 ani de dominație a Dreptei, care a distrus multe valori, speranțe, destine. Au distrus încrederea în proiectul european și știm că Dreapta – oriunde în Europa – face orice să ne blocheze. Cred în proiectul european, dar trebuie, cu curaj și tărie, să le spunem oamenilor modul în are Dreapta europeană a distrus Europa, folosind austeritatea, manipularea sau, cum e în România, instituțiile de forță ale statului. Trebuie să ieșim din defensivă împreună”, a declarat Dragnea.

Președintele PSD s-a lăudat cu succesele guvernării social-democrate în România.

„În ultimii ani, am auzit cum au vorbit colegii despre salariu minim, creșterea pensiilor. Grație guvernului nostru, salariul minima crescut în doi anicu peste 50%, pensiile au crescut și vor crește în fiecare an, astfel încât în 2020, nicio pensie nu va fi mai mică decât dublul de la începutul mandatului din 2017. În condițiile în care am redus taxele, impozitul pe venit și taxele pentru mediul de afaceri. Cei de dreapta ne-au zis mereu ca așa ceva nu se poate, că nu trebuie să mărim salariile, că nu trebuie să mărim pensiile, pentru că nu sunt bani.Noi am arătat că se poate,” a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea este convins că PSD va câștiga alegerile în România, iar românii din Spania vor vota cu socialiștii.

„Nu a fost ușor. Miza alegerilor pentru Parlamentul European e uriașă. Vorbim de viitorul Europei, al meu, al dumneavoastră, al copiilor, al părinților noștri. Împreună cu partidele surori, trebuie să restabilim dreptatea, să construim un nou contract social pentru Europa și pentru toți cetățenii Europei. Sunt absolut convins că o putem face. Partidul Social Democrat va câștiga alegerile în România și sunt convins că și PSOE va câștiga alegerile în Spania. Sunt convins că românii din Spania au mari așteptări de la voi și că nu o să-i înșelați. Și sunt convins că o să vă voteze.

Apărarea democrației, drepturilor cetățenilor, a unui sistem corect, just și transparent sunt linii directoare pentru care trebuie să luptăm împreună. Azi am avut o discuție foarte bună și foarte interesantă cu Serghei (Serghei Stanișev, președintele PES – n.red.), cu Frans (Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene – n.red.), cu Udo și am propus soluții pentru o comunicare mai bună. Din partea mea, din partea noastră, este toată deschiderea. Și sper să avem o comunicare mai bună și o colaborare mai bună.

Trebuie să restabilim dreptatea. Trebuie să corectăm abuzurile și erorile din trecut. Trebuie să demonstrăm Dreptei că suntem mai buni ca ei și că suntem uniți în fața atacurilor lor. Oriunde în Europa, dreapta ne vrea divizați. Nu trebuie să cădem în această capcană. UE are nevoie de o schimbare profundă, pe care doar social-democrația o poate aduce. Avem nevoie de o Europă mai aproape de oameni, în care fiecare cetățean simte că are drepturi egale. Nu trebuie să mai lăsăm pe nimeni în urmă. Noi, așa cum s-a spus, facem politica celor mulți. Noi suntem de partea bună. Este timpul să facem schimbarea acum, împreună.

It’s time! Thank you.”

Vezi discursul lui Liviu Dragnea la min. 1:31:27

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Diva şi-a lăsat chiloţeii în vine şi a început să 🙊 O recunoşti? E celebră
FOTO. Imagini hot cu Miss Univers, soția celebrului milionar român!
O fată de 17 ani, dispărută de luni de zile, a fost găsită îngropată în...
Ce conține smântâna Pilos care se vinde la Lidl, în România
Motivul crimei odioase din Bistriţa. Ucisă de soţ în faţa copiilor, tânăra s-a prăbuşit la...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
🇷🇴 Mai multe mașini ARO din flota armatei au fost scoase la vânzare. Cât costă...
Experiența inedită trăită de o femeie. S-a trezit cu 86 de milioane de dolari în...
Recalcularea pensiilor vine cu dezavantaje pentru unii români. Pensionarii care nu primesc bani în plus...
Cu ce domniță a fost surprins Dorian Popa: A uitat-o pe Babs!
Atac terorist în Paris. Atacatorul a strigat "Allah akbar" şi a atacat trecători în centrul...
Pro TV a 'spart' banca! Ireal câţi bani vor primi concurenţii de la Survivor România...
„Cea mai BEATĂ PASĂRE” din Noua Zeelandă este o specie de PORUMBEL DURDULIU!
UNGARIA cutremură Europa! Viktor Orban anunţă apocalipsa: Rău, e rău pentru toată lumea
Zelenski, sabotat din interior. L-au atacat direct
Rona Hartner a fost uitată de colegii de breaslă în ziua înmormântării. Doar două persoane...
BANCUL ZILEI. Vasile: Nu vă supărați, aveți o bere? Ion:– La ce îți mai trebuie,...