Liviu Dragnea, apariție-surpriză la Congresul Socialiștilor Europeni de la Madrid: Sunt convins că PSD VA CÂȘTIGA alegerile în România

Liviu Dragnea, apariție-surpriză la Congresul Socialiștilor Europeni de la Madrid: Sunt convins că PSD VA CÂȘTIGA alegerile în România
Publicat: 23/02/2019, 02:47
Actualizat: 25/03/2019, 22:48

Apariția lui Liviu Dragnea la Congresul PES de la Madrid a fost considerată o surpriză, după ce anul trecut, declarase că nu dorește „să apară în poză” cu cei care urăsc România, notează site-ul euractiv.com. Vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans, unul dintre criticii acerbi ai guvernului de la București și susținător al Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror șef european, conduce lista socialiștilor europeni pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. În discursul său de vineri de la Madrid, Dragnea a pomenit că a avut discuții cu Frans Timmermans, căruia i-a promis o comunicare mai bună între București și Bruxelles.

„Ne aflăm aici pentru a discuta despre manifestulpolitic pe care stânga europeană îl propune pentru aceste alegeri europene. Acest manifestva schimba Europa în bine. Suntem după 15 ani de dominație a Dreptei, care a distrus multe valori, speranțe, destine. Au distrus încrederea în proiectul european și știm că Dreapta – oriunde în Europa – face orice să ne blocheze. Cred în proiectul european, dar trebuie, cu curaj și tărie, să le spunem oamenilor modul în are Dreapta europeană a distrus Europa, folosind austeritatea, manipularea sau, cum e în România, instituțiile de forță ale statului. Trebuie să ieșim din defensivă împreună”, a declarat Dragnea.

Președintele PSD s-a lăudat cu succesele guvernării social-democrate în România.

„În ultimii ani, am auzit cum au vorbit colegii despre salariu minim, creșterea pensiilor. Grație guvernului nostru, salariul minima crescut în doi anicu peste 50%, pensiile au crescut și vor crește în fiecare an, astfel încât în 2020, nicio pensie nu va fi mai mică decât dublul de la începutul mandatului din 2017. În condițiile în care am redus taxele, impozitul pe venit și taxele pentru mediul de afaceri. Cei de dreapta ne-au zis mereu ca așa ceva nu se poate, că nu trebuie să mărim salariile, că nu trebuie să mărim pensiile, pentru că nu sunt bani.Noi am arătat că se poate,” a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea este convins că PSD va câștiga alegerile în România, iar românii din Spania vor vota cu socialiștii.

„Nu a fost ușor. Miza alegerilor pentru Parlamentul European e uriașă. Vorbim de viitorul Europei, al meu, al dumneavoastră, al copiilor, al părinților noștri. Împreună cu partidele surori, trebuie să restabilim dreptatea, să construim un nou contract social pentru Europa și pentru toți cetățenii Europei. Sunt absolut convins că o putem face. Partidul Social Democrat va câștiga alegerile în România și sunt convins că și PSOE va câștiga alegerile în Spania. Sunt convins că românii din Spania au mari așteptări de la voi și că nu o să-i înșelați. Și sunt convins că o să vă voteze.

Apărarea democrației, drepturilor cetățenilor, a unui sistem corect, just și transparent sunt linii directoare pentru care trebuie să luptăm împreună. Azi am avut o discuție foarte bună și foarte interesantă cu Serghei (Serghei Stanișev, președintele PES – n.red.), cu Frans (Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene – n.red.), cu Udo și am propus soluții pentru o comunicare mai bună. Din partea mea, din partea noastră, este toată deschiderea. Și sper să avem o comunicare mai bună și o colaborare mai bună.

Trebuie să restabilim dreptatea. Trebuie să corectăm abuzurile și erorile din trecut. Trebuie să demonstrăm Dreptei că suntem mai buni ca ei și că suntem uniți în fața atacurilor lor. Oriunde în Europa, dreapta ne vrea divizați. Nu trebuie să cădem în această capcană. UE are nevoie de o schimbare profundă, pe care doar social-democrația o poate aduce. Avem nevoie de o Europă mai aproape de oameni, în care fiecare cetățean simte că are drepturi egale. Nu trebuie să mai lăsăm pe nimeni în urmă. Noi, așa cum s-a spus, facem politica celor mulți. Noi suntem de partea bună. Este timpul să facem schimbarea acum, împreună.

It’s time! Thank you.”

Vezi discursul lui Liviu Dragnea la min. 1:31:27

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
52 de ani de la Apollo 16, penultima misiune care a dus omul pe Lună....