Liviu Dragnea ar dori eliminarea funcției de președinte executiv, promisă lui Valeriu Zgonea

Redactor:
Ștefan Pană
Liviu Dragnea ar dori eliminarea funcției de președinte executiv, promisă lui Valeriu Zgonea
Liderii PSD se reunesc luni în ședința CExN, pentru a analiza rezultatele scrutinului intern, dar și pentru a decide noua structură organizatorică, fiind posibilă înființarea a patru posturi de prim-vicepreședinte și eliminarea funcției de președinte executiv, promisă lui Valeriu Zgonea.

Ședința PSD urmează să înceapă la ora 16.00. Principalele două subiecte sunt analiza rezultatelor interne și stabilirea noii structuri de conducere.

De altfel, Liviu Dragnea anunța încă de duminică, înainte de anunțarea rezultatelor finale ale prezenței, că social-democrații trebuie să facă „o radiografie” a situației din teritoriu, deoarece alegerile din PSD au fost și un bun prilej de a testa capacitatea organizatorică a partidului. Astfel, fiecare lider de filială ar urma să facă o prezentare cu privire la situația din organizația pe care o conduce. Prezențe foarte mari s-au înregistrat în județe precum Olt, Teleorman, Gorj și Maramureș, în timp ce județul Cluj a avut cea mai slabă prezență. Liviu Dragnea a precizat că nu se impun sancțiuni, însă această analiză va arată foarte clar pe câți membri activi poate miza PSD în acest moment, în perspectiva alegerilor locale și parlamentare de anul viitor.

Un subiect aprins se anunță însă a fi cel al noii structuri de conducere. Liviu Dragnea anunța săptămânile trecute că dorește să facă echipă cu Valeriu Zgonea, acesta din urmă vizând poziția de președinte executiv al formațiunii, funcție deținută în trecut de Liviu Dragnea. Între timp, însă, potrivit unor surse social-democrate, liderul interimar al PSD a avansat în partid o nouă formulă de conducere, cu patru prim-vicepreședinți aleși dintre vicepreședinții la nivel național, în funcție de numărul de voturi obținute la Congres. Această propunere ar veni la pachet cu eliminarea funcției de președinte executiv, respectiv „numărul doi” din partid.

Potrivit surselor citate, Liviu Dragnea ar prefera o variantă cu patru prim-vicepreședinți celei cu președinte executiv. Lui Valeriu Zgonea, care viza funcția de președinte executiv, i s-ar fi promis un post de prim-vicepreședinte, însă președintele Camerei Deputaților refuză propunerea.

Cel mai probabil, noua structură de conducere va fi supusă la vot în Comitetul Executiv Național. Potrivit acelorași surse, votul ar putea fi unul strâns, Zgonea fiind susținut de un număr important de filiale, însă va avea greutate intervenția lui Liviu Dragnea pe acest subiect.

Președintele interimar al PSD va mai propune o serie de modificări în structura de conducere, printre care și impunerea unui număr minim de femei în noul Birou Permanent Național. Astfel, între 4 și 6 femei ar urma să reprezinte PSD în noul for de conducere.

Deciziile luate luni de social-democrați vor fi supuse aprobării Congresului de duminica viitoare.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Managerul Institutului „Marius Nasta” avertizează: Noiembrie va fi o „lună de foc” pentru spitale
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
ȘOC! Ce a găsit o femeie din Argeș într-o parcare. Poliția i-a BĂTUT la ușă...
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
De la 7 kilograme de nucă şi o cergă, la cel mai mare procesator cu...
Inchide