Liviu Dragnea confirmă că a fost la evenimentele SRI: „N-am negat niciodată, eu am spus-o primul. Nu am fost incognito”

Liviu Dragnea confirmă că a fost la evenimentele SRI: „N-am negat niciodată, eu am spus-o primul. Nu am fost incognito
Publicat: 19/03/2018, 14:50
Actualizat: 19/03/2018, 15:45

„Eu n-am negat niciodată, eu am spus-o primul. Am fost la acele evenimente, nu am fost incognito, în general de Ziua Națională, de ziua SRI-ului, erau sute de oameni, oameni cu diverse funcții în stat, în Parchete, în ÎCCJ.Eu nici n-am tăiat vreun porc la SRI. N-am fost ssă vorbesc cu doamna Kovesi, cu domnul Ponta și domnul Maior, nu vreau să comentez foarte multe din afirmațiile acestui domn, îmi doresc să vorbească cât mai multe, așa se mai ridică această cortină”, a răspuns șeful PSD la întrebările legate de participarea sa la evenimentele serviciilor secrete.

În legătură cu desecretizarea protocoalelor încheiate de SRI cu Parchetele, Dragnea a explicat că el își dorește foarte mult ca acest lucru să se întâmple, asta pentru că, din moment ce ele nu sunt publice, până acum nici nu a apărut vreo informație potrivit căreia ele nu ar mai funcționa.

„Nu, am avut astăzi o discuție, dar eu susțin fără rezerve. Chiar și apelul public, că mai multe decât un apel public nu poate face doamna prim ministru. Tot astăzi am înțeles că ministrul Justiției va solicita în mod oficial desecretizarea, mai ales în condițiile în care au fost câteva audieri în Comisia SRI. (…) S-a tot vorbit despre faptul că s-au făcut în baza unor decizii CSAT. Or noi am văzut cu toții comunicatul CSAT-ului, care este foarte corect și care spune că CSAT nu a cerut niciodată secretizarea.Personal nu văd niciun motiv ca aceste protocoale să nu fie desecretizate. (…) Din moment ce ele nu sunt desecretizate, nu avem acces public la ele, nici nu cred că a apărut până acum vreo informație care să ne spună că ele nu mai funcționează”, a mai spus Liviu Dragnea.