Liviu Dragnea NU A SEMNAT protocolul cu SRI. Pe document apare semnătura unui secretar de stat

Redactor:
Departamentul Social
Liviu Dragnea NU A SEMNAT protocolul cu SRI. Pe document apare semnătura unui secretar de stat
Semnătura de pe protocolul de colaborare dintre SRI și Ministerul Dezvoltării Regionale nu este a lui Liviu Dragnea. Vezi de ce crede președintele PSD că - și dacă ar fi semnat - nu ar fi fost nici o problemă

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir dezvăluie că protocolul dintre SRI și Ministerul Dezvoltării, de pe vremea când era ministru Liviu Dragnea, nu a fost semnat de fapt de acesta, ci de către un secretar de stat.

„Protocolul nu a fost semnat de Dragnea. Știu. Este la modă să îl înjurăm pe Liviu Dragnea. Da bine. Dar. Marea „dezvăluire” a protocolului „semnat de Dragnea” făcută de un deputat USR, membru în Comisia SRI, pe pagina personală de Facebook are o mică problemă: Protocolul NU e semnat de Dragnea,” scrie Dragomir pe pagina sa de Facebook. „Minciuna a fost instant propagată prin toate gurile de tun media ale statului paralel. În rest, oricâte ceaiuri i s-ar servi de USR lui Dumbrava și lui Coldea, asta nu suplinește lipsa de carte: protocolul e semnat „pentru” de un secretar de stat și NU e semnătura lui Dragnea. În plus, a pune legătură între un protocol de lucru pe zona de IT în infrastructura critică la Ministerul Dezvoltarii și protocoalele cu judecătorii și procurorii este cea mai mare mizerie manipulatoare a zilei. Penibil. Cei de la USR ar trebui să înțeleagă, vor înțelege la vot, că înjurăturile nu vor reuși să îi unească pe oameni, nu vor crește PIB-ul, nu vor aduce investiții directe și nu vor băga niciodată bani în buzunarele românilor.”

Fostul ofițer SRI a atașat mesajului și două fotografii, una cu un document cu semnătura actualului lider SD și cealaltă cu semnătura de pe protocol.

Deputatul la care face referire Daniel Dragomir este Lucian Daniel Stanciu Viziteu (USR), care îl acuza miercuri, pe pagina sa de Facebook, pe Liviu Dragnea de minciună: 

„Statul paralel lovește din nou!” scria Viziteu pe Facebook. „Prins cu minciuna, Liviu Dragnea a început clasificarea protocoalelor, în rele, mai puțin rele, bune și cele semnate de el care sunt, cum altfel, cele mai bune! Isteria protocoalelor secrete, care a împărțit societatea, a fost generată de Dragnea, în încercarea lui de a justifica atacul mișelesc la justiție și la statul de drept. Acum avem confirmarea oficială că Dragnea a semnat chiar el un protocol de colaborare cu SRI, pe vremea când era ministru. Taberele din PSD încearcă să arunce vina pe Paul Stănescu, care ar fi scos acest protocol pentru a-l vulnerabiliza pe Dragnea. Fals! Protocolul a apărut pentru că am vorbit public despre el, încă din primăvara acestui an. Am văzut protocolul în Comisia de Control al SRI, am cerut de la MDRAP un răspuns oficial privind documentul și am ieșit public permanent pe acest subiect. În tot acest timp, pesediștii mi-au spus că mint și că nu este posibil ca Dragnea să fi semnat un astfel de protocol cu „statul paralel”. Uite că este.”

Viziteu revine joi cu un alt mesaj, la care atașează și documentul la care face referire, pe care se vede o semnătură, în dreptul numelui Liviu Dragnea,ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. 

„Protocol cooperare între MDRAP și SRI. Semnat Liviu Dragnea și George Maior. Mai sunt și altii,” scrie deputatul PSD. „Deci este timpul să vă opriți cu propaganda mincinoasă a statului paralel. PSD și ALDE să se ocupe de economie și problemele reale ale românilor și nu de situația unor condamnați!#farapenali

Marți, Liviu Dragnea declara că protocolul secret încheiat între SRI și Ministerul Dezvoltării, de pe vremea când era ministru, vizează securitatea cibernetică, un astfel de document fiind încheiat cu toate ministerele.

„În primul rând este vorba de un protocol care se referă la cyber security și anume la protecția datelor pe care le utilizează Ministerul Dezvoltării Regionale și instituțiile din subordine, protecția acestor date față de atacurile cibernetice. Și nu vorbim de atacuri din partea unor posibili hacker, ci și a unor entități străine. E un tip de protocol care s-a încheiat, din câte știu eu, cu toate ministerele,” afima Liviu Dragnea în Parlament. „El a fost încheiat înaintea mea, eu doar am semnat revizuirea, dar asta nu înseamnă că nu sunt de acord cu ce s-a făcut înaintea mea. N-are niciun fel de legătură cu toate minciunile spuse. Nu se poate compara cu protocoale secrete semnate între SRI și structură din Justiție, care sunt întocmite sau încheiate într-un mod ilegal și neconstituțional. Tipul acesta de protocoale între SRI și instituții publice sunt necesare, dar de aici și până la a spune că am colaborat cu statul paralel? Se și vede colaborarea mea cu statul paralel. O simt cu fiecare termen la judecată.”

Acesta a precizat că a vrut să vorbească public despre acest protocol, însă a fost sfătuit să nu o facă deoarece fiind secret de serviciu ar fi putut fi „luat la întrebări” și acuzat de înaltă trădare.

„Este secret, este un secret de serviciu. Eu am vrut să vorbesc despre el (protocolul – n.r.) acum multe luni de zile, dar fiind vorba despre mine, am fost sfătuit să nu amintesc nici măcar despre titlul acestui protocol, pentru că fiind secret de serviciu, mă putea chema cineva la întrebări, iar cine știe ce mai dădeam informații unor puteri străine, și eram și eu, din nou, acuzat de înaltă trădare”, a explicat Dragnea.

Întrebat dacă este singurul protocol de acest fel pe care l-ați semnat în calitate de ministru, Liviu Dragnea a răspuns: „Da, din câte îmi aduc eu aminte”.

Liderul PSD a adăugat că ar fi indicat ca premierul să facă o analiză legată de toate protocoalele încheiate între instituții și SRI și că ar fi bine ca Serviciul Român de Informații să desecretizeze toate protocoalele pe securitate cibernetică, „ca să se termine cu legendele acestea”.

BOMBĂ! I-a oferit 500 de euro pentru o oră de amor. Este soţie de fotbalist...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
Lora și-a PRINS iubitul în fapt! Cu ce i-a GREȘIT Ionuț Ghenu de l-a luat...
Fabuloasă vizită a lui Michael Jackson, din 1999, la echipa patronată de fostul „socru” al...
Restricţii pe litoral de 1 Mai. Până la ce oră vor avea voie turiştii să...
Ucraina cere sprijinul NATO contra Rusiei. Kievul evocă angajamentul summitului de la Bucureşti
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Un virolog care a lucrat pentru Bill Gates avertizează că vaccinarea în masă ar putea...
Ştirea momentului despre Titi Aur! Fusese internat în stare gravă, din cauza COVID
Femeia pe care ELENA Ceaușescu o voia MOARTĂ cu orice chip. „Trebuie să mă SCĂPAȚI...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Ce moștenire a lăsat Prințul Philip. Averea uriașă pe care a avut-o
Mesajul uluitor lăsat de un bărbat pe un site pentru adulți după ce și-a găsit...
Cozmin Gușă, în această seară, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”: „Adrian Năstase m-a...
Reacțiile adverse după vaccinare înseamnă că dezvolți mai mulți anticorpi. Ce se întâmplă cu cei...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care majoritatea românilor îl mănâncă în...
Inchide