Liviu Dragnea O IARTĂ pe Gabriela Firea de excluderea din PSD: Nu sunt adeptul unor PEDEPSE DURE

Liviu Dragnea O IARTĂ pe Gabriela Firea de excluderea din PSD: Nu sunt adeptul unor PEDEPSE DURE
Publicat: 10/09/2018, 01:57
Actualizat: 25/03/2019, 19:27

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat, duminică seară, că în partid va exista o discuție serioasă referitor la atacurile aduse de Gabriela Firea în ultima săptămână, dar el nu a fost niciodată adeptul unor pedepse dure.

„Eu niciodată nu am fost adeptul unor pedepse dure. Va fi o discuție serioasă în partid. Eu știu că avem un birou permanent național, sigur, și Congresul partidului. Nu există nicio decizie, absolut niciuna, cu excepția propunerii ca premier a doamnei Sevil Shhaideh. Dar se discută și cu conducerea celor două grupuri. La mine, în spate, la cabinet, se întâlnesc vicepreședinții, liderii de grup. Formările de guverne, numirile. Din păcate, am auzit multe lucruri preluate de Victor Ponta, de la Rareș Bogdan, în legătură cu numirile de la Teleorman. Nu-mi aduc aminte să fie vreo decizie unilaterală, impusă, nici alegerile de Congres, nici în ceea ce privește formarea guvernului”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Președintele PSD speră ca Gabriela Firea să fie sinceră și doar dezinformată.

„În orice partid, sunt oameni nesinceri. Convingerea mea e că la noi sunt din ce în ce mai puțini. Eu sper să fie sinceră și doar dezinformată (Gabriela Firea – n.r.). Eu am susținut-o la Primăria Capitalei, când foarte mulți și din partid și din afara partidului mi-au spus că nu este o soluție foarte bună. Nu regret absolut deloc. Dacă s-ar întoarce timpul înapoi, aș face la fel. Ce îmi doresc eu e ca ce s-a spus că se face la Primăria Capitalei să se întâmple”, a completat Dragnea.

Președintele PSD a negat că s-ar fi discutat în partid despre un alt candidat la Primăria Capitalei pentru anul 2020, după scandalul în care este implicată Gabriela Firea.

„Cu mine, nu a discutat nimeni subiectul acesta și nu am purtat niciun fel de discuții. Ah, sunt unii colegi supărați, dar astfel de acțiuni nu pot să facă bine PSD. (…) Dar în partid – nici formal, nici informal – eu nu am vorbit despre o altă variantă la Primăria Capitalei în 2020”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Președintele PSD afirmă că – din punctul său de vedere – nu trebuie să se ajungă la excluderea Gabrielei Firea din partid și respinge acuzațiile de spionaj pe care i le-a adus Gabriela Fireai.

„Eu nu pot să spionez pe nimeni pentru că nu am cum să spionez. Nu am serviciu propriu de informații, nici eu, nici partidul, nici altcineva. Astea sunt prostii. Credeți că structuri din M.A.I., unde lucrează oameni serioși, pot să spioneze pentru o persoană publică, să iasă din lege? Dar eu încerc să nu răspund la atacuri personale. În același timp, nu pot să nu iau apărarea colegilor de partid și a miniștrilor și a Guvernului în ansamblu. Nu pot să nu iau apărare când apar acuzații la adresa Guvernului.”

Liderul PSD respinge și acuzațiile lui Firea referitoare la Centura Capitalei..

„Ba da, cunoaște, a fost implicată și tot a participat la întâlniri. Au fost comunicate săptămâna asta. S-a modificat hotărârea de consiliu general. În ceea ce privește Centura Capitalei au fost numeroase întâlniri, am citit comunicatul Ministerului Transporturilor. Am vorbit cu ministrul și mi-a spus că se încearcă să se găsească niște răspunsuri la întrebări constituționale, să vedem dacă o autoritate locală poate deține un drum pe teritoriul unei localități,” explică Dragnea. „Am avut discuții cu colegii de la Primăria Capitalei, să inițiem un proiect de lege în Parlament și s-a și votat la Senat, pentru trecerea Centurii la Primăria Capitalei. Dacă toate nerealizările la Primărie sunt din cauza mea, e în regulă. O duc și pe asta. Dar nu sunt de acord ca – indiferent ce funcție are un membru – să se așeze la coada celor care atacă Guvernul. Lucrurile acestea puteau fi discutate în partid.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Cum transformi Dacia Duster în rulotă cu bani puțini - GALERIE FOTO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?