LIVIU DRAGNEA susține DESCENTRALIZAREA României: Sistemul OCULT vrea ca autoritățile locale să stea cu mâna întinsă

LIVIU DRAGNEA susține DESCENTRALIZAREA României: Sistemul OCULT vrea ca autoritățile locale să stea cu mâna întinsă
Publicat: 03/03/2019, 16:20
Actualizat: 25/03/2019, 21:22

„Unii spun că deciziile se iau la București. Habar n-au. Asta spun cei care nu-și cunosc țara, cei crescuți în eprubete politici și laboratoare. Nu știu că viața e la Giurgiu, Botoșani, Bistrița, unde trăiesc oameni. Am muncit mult cu Vasile Dâncu în 2013 să descentralizăm România. Am avut piedicile întregului sistem. Nu am renunțat la proiect, trebuie să ducem decizia și mai aproape de cocomunități. Nimeni din acest sistem ocult nu vrea acest lucru, el vrea toți banii și decizia la București. Iar comunitățile locale să stea cu mâna întinsă”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD spune că doar cine își urăște propriul popor poate gândi astfel.

„PNDL e un proiect conceput de mine alături de Sevil Shhaideh. Programul dezvoltă comunitățile locale. Înseamnă ulițe asfaltate, alimentate cu apă, piețe, baze sportive, bazine de înot. De ce îi deranjează pe ei? Dintr-un motiv foarte simplu. Pentru că vor ca oamenii să trăiască rău ca să sădească semințele urii. De ce își urăsc acești oameni atât de mult conaționalii? Pentru că ei nu fac politică pentru oameni. Singurul partid care face politică pentru oameni e PSD. Ei vor dezbinare. Aduceți-vă aminte că de câte ori au câștigat prin dezbinare vorbind numai despre ură și dușmănie. Au ajuns la guvernare și tot ce a construit PSD s-a prăbușit. De ce când am fost noi la guvernare a fost mereu creștere economică? Sunt interesați doar de ei și de stăpânii lor, de cei care îi comandă, care au obligații. Nu vor putea simți românește niciodată. Toți mai vechi mai noi la politică la cheie ai lui Iohannis nu au decât un demers să provoace dezbatere bazată pe ură, dezbinare. De ce? Pentru ca România să fie un stat dezbinat. Numai niște oameni care își urăsc poporul pot acționa așa”, a mai susținut Dragnea.

Dragnea: Mai sunt câțiva derbedei securiști prin ministere

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că „mai sunt câțiva derbedei securiști prin ministere” din cauza cărora nu pot fi realizate proiectele.

„Sunt rău pentru că vreau ca resursele să fie exploatate în beneficiul românilor? Dacă pentru asta sunt făcut rău, atunci asta este sunt rău. Poate am făcut greșeli și sigur am făcut. Oricine greșește. Dar nu mai accept de la niște trădători, de la niște vânzători, unii pe care i-am pus în funcție, i-am sprijinit și să vină să dea lecții de minciună, de românism. O să primească răspuns de la mine. Nu v-ați săturat să vedeți această țară abuzată? Atâta rău? Oameni care încearcă să împingă România către interesele celor care stau în spate și căpușează. Dacă credem că suntem români, patrioți, stimați colegi nu stați. Eu îmi duc misiunea până la capăt”, a spus președintele PSD.

Dragnea a avut și un mesaj pentru ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc

„Vreau ca în România să nu mai fie abuzuri, vreau ca românii să aibă o justiție corectă. (…) Da se va face drumul expres Craiova-Pitești, se va face drum până la Reșita. Sper ca ministrul Cuc să înțeleagă și să audă, mai sunt câțiva derbedei securiști prin ministere. România stă cu bani și nu putem face lucrările. Avem curaj. Atunci să nu mai stăm după cei care nu vor să facă”, a mai declarat Liviu Dragnea, la Gorj.

Președintele PSD a mai spus în alte ieșiri publice că, din cauza procedurii și a sistemului, România va ajunge să aibă autostrăzi doar atunci când acestea vor fi declarate obiectiv de interes strategic.

Dragnea: România nu are șef al Armatei pentru că nu vrea Iohannis. E fără precedent într-un stat NATO

Liviu Dragnea susține că din cauza lui Klaus Iohannis țara noastră nu are șef al Statului Major al Apărării, ceea ce este fără precedent într-un stat NATO, precizând că președintele face aceste lucruri pentru a obține un nou mandat la Cotroceni.

„România nu are șef al Armatei pentru că nu vrea Iohannis. E ceva fără precedent într-un stat NATO. De ce face asta? Ca să capete un nou mandat și să scape de relele pe care le-a făcut. (…) Singurul partid care poate apăra interesele României care se poate bate cu oricine pentru această țară e PSD”, a declarat Liviu Dragnea, duminică la Târgu-Jiu, unde au avut loc alegerile pentru organizația PSD Gorj.

Reacția liderului PSD vine în contextul în care Klaus Iohannis a semnat pe 28 decembrie 2018 decretul de prelungire, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă ca șef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în ședința CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcție. Ulterior, premierul Viorica Dăncilă și ministrul Apărării, Gabriel Leș, au acuzat că șeful statului nu a avut bază legală, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN.

Totodată, MApN a cerut în instanță decretului semnat de Iohannis, iar magistrații l-au suspendat până la soluționarea dosarului. În acest moment, Statul Major al Apărării este condus de un locțiitor.

Dragnea anunță profilul candidatului la prezidențiale: Orice, dar să nu mai iasă un produs securistoid

„Iau în calcul varianta ca din partea PSD-ALDE să candideze politicianul cu cele mai mari șanse pentru ca Iohannis să nu mai lovească România încă 5 ani. Obiectivul meu major e să nu mai fie Iohannis sau cine știe ce altă invenție securistoidă. Nu putem să stăm deoaparte în legătură cu această campanie otrăvită. Iar să stăm să îl ascultăm pe Iohannis să spună că nu avem bani de pensii și când s-a dovedit că avem nimeni nu i-a spus nimic? O să le răspundem cu vârf și îndesat și le spun tuturor să își strângă bine curelele pentru că vreau să văd dacă îi țin curelele pe toți. Tot cred că adevărul e mai puternic decât minciuna”, a declarat liderul PSD.

Dragnea: Nu am crezut că va veni în România un președinte mai rău și mai toxic ca Băsescu

Liviu Dragnea a afirmat că nu a crezut că țara noastră va fi condusă de un președinte „mai rău și mai toxic ca Băsescu”, precizând că șeful statului Klaus Iohannis nu a făcut nici măcar un singur lucru bun pentru România, în cei patru ani de mandat.

„Eu am crezut că nu va veni în România un președinte mai rău și mai toxic ca Băsescu. Vă spun sincer. Eu nu am crezut. Acest om nu a făcut până astăzi, în patru ani și ceva de mandat, un singur lucru bun pentru această țară”, a declarat Liviu Dragnea.

„A dezbinat, a dezinformat instituții europene, a mințit, a susținut acest sistem ocult subteran, pentru că acel sistem l-a ajutat cu cele 40 de dosare penale, l-a ajutat cu casele luate de la statul român”, a completat președintele PSD.

Dragnea l-a criticat pe șeful statului și, sâmbătă, unde a participat la alegerile PSD Caraș-Severin, întrebându-se cum poate fi atât de fără suflet Klaus Iohannis și să conteste bugetul la CCR, proiect în care e prevăzută creșterea alocațiilor pentru copii.

„Cum să fii, ce suflet să ai să blochezi bugetul României numai gândindu-te că 4 milioane de copii trebuiau să aibă de ieri alocația mărită? Cum poți să fii atât de rău?”, a spus Liviu Dragnea, sâmbătă, la Reșița.

Dragnea: O să-l spriijin în partid pe Claudiu Manda pentru alegerile europarlamentare

Liviu Dragnea nu a promis nimănui niciun loc pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, însă a precizat că îl susține în competiție pe senatorul Cladiu Manda pentru că e un om „fără frică”.

„Ce îmi doresc pentru europarrlamentare e să avem o listă de candidați, patrioți, care să fie patrioți în Europa, ca să se bată pentru România, să sprijine mai multe fonduri UE și să se implice în interesul major al acestei țări. Nu am promis niciun loc la nimeni. Dar mi-aș dori ca pe această listă să fie Claudiu Manda și o să îl sprijin în partid pentru asta, pentru că știu că e un om care se bate și e fără frică”, a declarat Liviu Dragnea.

Reacția președintelui social-democrat vine după ce Claudiu Manda a fost votat, pe 16 februarie, de Biroul permanent județean al PSD Dolj pentru susținerea candidaturii la alegerile europarlamentare.

Lista pentru alegerile europarlamentare va fi finalizată pe 15-20 martie, a anunțat pe 18 februarie, președintele PSD Liviu Dragnea. De asemenea, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus că partidul său va propune listă separată de PSD la europarlamentare.

Până acum și-au anunțat intenția de a candida la europarlamentare social-democrații Victor Negrescu, Claudiu Manda și Rovana Plumb.

Alegerile europarlamentare vor avea loc pe 26 mai. Pe 15 februarie, Guvernul a adoptat cadrul general al măsurilor și calendarul pentru europarlamentare, potrivit căruia termenul pentru depunere a candidaturilor la alegeri este până la data de 28 martie.

Dragnea, după ce s-a scris că nu mai este cu Irina Tănase: Domnule Andronic, termină cu mizeriile!Nu e ușor să am copiii hăituiți și femeia pe care o iubesc

Liviu Dragnea a reacționat duminică, după apariția unui material în Evenimentul Zilei în care erau citate surse politice care susțineau că liderul PSD s-a despărțit de Irina Tănase, spunând că Dan Andronic trebuie să se oprească la el. ” Nu e ușor să ai copiii hăituiți și femeia pe care o iubesc”.

„Mi-am asumat rolul să decontez tot. Nu e ușor să ai copiii hăituiți, femeia pe care o iubesc. Și apropos, domnule Andronic, termină cu mizeriile. Oprește-te la mine, dacă ești bărbat, ceea ce nu cred. Se tot spune că sunt cel mai rău om. Păi haideți să vedem de ce? Sunt rău pentru că vreau ca pensionarii să aibă o pensie ca să ducă o viață tihnită. Sunt rău pentru că nu mai vreau ca prețul la gaze să fie făcut de șmecheri? Sunt rău pentru că nu mai vreau să intre fructe și legume otrăvite? Pentru că îmi doresc ca fermierii români să aibă șansa să își pună marfa în galantarele din România? Pentru că îmi doresc ca această țară să fie respectată în lume și în Europa? Da, dacă îmi doresc asta și sunt rău, atunci înseamnă cu sunt rău. Sunt rău pentru că vreau drepturi egale, să fim respectați?”, a declarat Liviu Dragnea, la Gorj.

Reacția liderului PSD vine după ce Evenimentul Zilei, publicație condusă de Dan Andronic, a scris sâmbătă că Liviu Dragnea este tot mai irascibil, iar starea lui este influențată și de deciziile pe care le ia în viața sa amoroasă, și anume faptul că nu mai este cu Irina Tănase, ci cu o altă tânără.

La finalul discursului susținut la Târgu Jiu, Liviu Dragnea a declarat: „PSD este poporul român la scală mai mică.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii