Lucian Bode anunță sprijinul Germaniei pentru aderarea României la Spațiul Schengen

Lucian Bode anunță sprijinul Germaniei pentru aderarea României la Spațiul Schengen
Lucian Bode anunță sprijinul Germaniei pentru aderarea României la Spațiul Schengen / Sursa FOTO: facebook.com/lucianbode.ro
Publicat: 24/11/2022, 20:18

Ministrul de Interne Lucian Bode susține că a primit asigurări din partea omologului său neamț, Nancy Faeser, că Germania va sprijini „ferm și vehement” o decizie favorabilă României în 8 decembrie, când se va discuta în cadrul Consiliului JAI despre aderarea țării noastre la Spațiul Schengen.

Lucian Bode a avut joi o întrevedere bilaterală la Berlin cu Nancy Faeser, ministrul federal de interne al Germaniei.

Bode: „Pentru România, implicarea Germaniei contează enorm!”

Discuțiile au vizat aderarea României la spațiul Schengen și intensificarea acțiunilor comune la nivel european de prevenire și combatere a migrației ilegale pe Ruta Balcanică.

Lucian Bode spune că a arătat interesul României pentru dezvoltarea unor schimburi de expertiză cu autoritățile germane în ceea ce privește gestionarea frontierelor Schengen, precum și față de posibilitatea de a beneficia de experiența autorităților germane cu privire la gestionarea provocărilor migraționiste în situații de criză, din perspectiva unui stat Schengen.

„Pentru România, implicarea Germaniei în susţinerea aderării la spaţiul Schengen contează enorm! În acest sens, am avut, la Berlin, o întrevedere bilaterală excelentă cu Nancy Faeser, ministrul federal de Interne al Germaniei. Discuţiile noastre au vizat aderarea României la spaţiul Schengen, precum şi intensificarea acţiunilor comune la nivel european de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale pe Ruta Balcanică”, a scris Lucian Bode pe pagina sa de Facebook.

„I-am transmis aprecieri omoloagei mele pentru prezenţa experţilor germani în cadrul celor două vizite voluntare de evaluare Schengen, derulate recent în România, care au certificat nivelul ridicat de pregătire al României în vederea aderării. Profesionalismul experţilor din Germania a făcut posibilă reflectarea întocmai a acestui nivel ridicat de pregătire” – Lucian Bode

Lucian Bode mai spune că ministrul neamț l-a asigurat că, în perioada următoare, Germania va sprijini „ferm şi vehement” o decizie favorabilă României în 8 decembrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase