Lucian Bode: Bugetul pe anul 2021 – o construcție responsabilă, orientată spre dezvoltare durabilă și stimularea investițiilor

Redactor:
Alisa Ioana
Lucian Bode: Bugetul pe anul 2021 – o construcție responsabilă, orientată spre dezvoltare durabilă și stimularea investițiilor

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, consideră că „proiectul de buget de stat pe anul 2021 este sustenabil, echilibrat și pune accentul pe dezvoltare si investiții. ”

„Bugetul de stat este o construcţie complexă de planificare care pe parcursul unui an se ajustează şi se redimensionează în funcţie de evoluţiile economiei. Cu toţii ne dorim creşteri ale bugetului, alocări mai mari de la an la an pentru ordonatorii principali de credite, respectiv resurse suficiente pentru a susţine toate planurile de dezvoltare.

Bugetul MAI pentru anul 2021 înregistrează o crestere de aprox. 6% raportat la execuția preliminată pe anul 2020, excluzând cheltuielile cu organizarea alegerilor de anul trecut.

Prin această construcție bugetară responsabilă au fost create premisele favorabile din punct de vedere al alocărilor pe principalele capitole bugetare, astfel incât să fie asigurată îndeplinirea cu succes a sarcinilor instituționale ce revin Ministerului Afacerilor Interne în acest an”, a scris Bode, sâmbătă, pe Facebook.

„O linie importantă de acțiune pentru care am prevăzut fonduri în bugetul MAI – continuarea facilitării ajutorului pentru Republica Moldova”

„O linie importantă de acțiune pentru care am prevăzut fonduri în bugetul MAI, prin alocarea a 11,2 mil. lei, o reprezintă continuarea facilitării ajutorului pentru Republica Moldova din stocurile de urgenţă medicală pentru acordarea de asistență în contextul eforturilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Suntem alături de autoritățile din Republica Moldova și suntem pregătiți să furnizăm întreaga asistență de care au nevoie pentru gestionarea multiplelor crize cu care se confruntă. Chiar in cursul zilei de ieri, prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, a ajuns in Republica Moldova o nouă serie de ajutoare medicale trimise de tara noastră, în valoare de peste 2 mil de euro constând în materiale medicale necesare în lupta contra pandemiei.

Un gest de solidaritate și de umanitate din partea României care a fost apreciat nu doar de către autoritățile de la Chișinău, ci a generat reacții pozitive inclusiv din partea oficialităților europene”.

Bode: „De asemenea, am pus un accent deosebit, in bugetul pe anul 2021 al MAI, pe alocarea de fonduri destinate creșterii gradului de înzestrare, îmbunătățirii condițiior de muncă, creșterii considerabile a absorbției de fonduri externe nerambursabile, precum și asigurării drepturilor salariale, inclusiv prin acordarea titlului de specialist de clasă – un deziderat mai vechi al personalului Ministerului Afacerilor Interne”.

„Anul 2021 va fi anul in care vom reconstrui economic România”

„Pentru Guvernul Cîțu anul 2021 va fi anul in care vom reconstrui economic România, vom optimiza sistemele publice și vom eficientiza cheltuielile publice prin direcționarea cu prioritate a resurselor către domenii care generează creștere si plus valoare economică.

Anul 2020 a fost anul în care am mizat pe investiții, pe accelerarea tuturor proiectelor de investiții publice, de la proiecte de infrastructură de transport, la proiecte de dezvoltare locală. A fost anul în care am schimbat paradigma și am realizat trecerea de la un model economic bazat pe consum, la un model economic bazat pe stimularea investițiilor. Astfel, am înregistrat investiții în economie de peste 53 mld lei, cel mai mare volum din ultimii 10 ani”, a mai scris el.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
Mă numesc Mariana, am 36 de ani și am slăbit 17 kg cu 2 diete...
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Bilanţul a ajuns la 103 morţi şi 580 de răniţi în Fâşia Gaza / Israelul...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Cetățenii europeni care sosesc în Marea Britanie, închiși și expulzați. MAE: 150 de români au...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
Momentul TERIBIL în care un pod din STICLĂ din China se sparge complet cu oameni...
ULTIMĂ ORĂ: Românii scapă de mască! Data anunțată de președintele Iohannis. E oficial!
Descoperire șocantă în portbagajul unui bărbat. Ce căra în pungi, de fapt. Pericol major!
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
ADIO, MASCĂ! Anunțul ȘOC de ultimă oră în România
Cum arată actrița Rebel Wilson după ce a slăbit 27 de kilograme
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide