Lucian Bode: Bugetul pe anul 2021 – o construcție responsabilă, orientată spre dezvoltare durabilă și stimularea investițiilor

Redactor:
Alisa Ioana
Lucian Bode: Bugetul pe anul 2021 – o construcție responsabilă, orientată spre dezvoltare durabilă și stimularea investițiilor

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, consideră că „proiectul de buget de stat pe anul 2021 este sustenabil, echilibrat și pune accentul pe dezvoltare si investiții. ”

„Bugetul de stat este o construcţie complexă de planificare care pe parcursul unui an se ajustează şi se redimensionează în funcţie de evoluţiile economiei. Cu toţii ne dorim creşteri ale bugetului, alocări mai mari de la an la an pentru ordonatorii principali de credite, respectiv resurse suficiente pentru a susţine toate planurile de dezvoltare.

Bugetul MAI pentru anul 2021 înregistrează o crestere de aprox. 6% raportat la execuția preliminată pe anul 2020, excluzând cheltuielile cu organizarea alegerilor de anul trecut.

Prin această construcție bugetară responsabilă au fost create premisele favorabile din punct de vedere al alocărilor pe principalele capitole bugetare, astfel incât să fie asigurată îndeplinirea cu succes a sarcinilor instituționale ce revin Ministerului Afacerilor Interne în acest an”, a scris Bode, sâmbătă, pe Facebook.

„O linie importantă de acțiune pentru care am prevăzut fonduri în bugetul MAI – continuarea facilitării ajutorului pentru Republica Moldova”

„O linie importantă de acțiune pentru care am prevăzut fonduri în bugetul MAI, prin alocarea a 11,2 mil. lei, o reprezintă continuarea facilitării ajutorului pentru Republica Moldova din stocurile de urgenţă medicală pentru acordarea de asistență în contextul eforturilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Suntem alături de autoritățile din Republica Moldova și suntem pregătiți să furnizăm întreaga asistență de care au nevoie pentru gestionarea multiplelor crize cu care se confruntă. Chiar in cursul zilei de ieri, prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, a ajuns in Republica Moldova o nouă serie de ajutoare medicale trimise de tara noastră, în valoare de peste 2 mil de euro constând în materiale medicale necesare în lupta contra pandemiei.

Un gest de solidaritate și de umanitate din partea României care a fost apreciat nu doar de către autoritățile de la Chișinău, ci a generat reacții pozitive inclusiv din partea oficialităților europene”.

Bode: „De asemenea, am pus un accent deosebit, in bugetul pe anul 2021 al MAI, pe alocarea de fonduri destinate creșterii gradului de înzestrare, îmbunătățirii condițiior de muncă, creșterii considerabile a absorbției de fonduri externe nerambursabile, precum și asigurării drepturilor salariale, inclusiv prin acordarea titlului de specialist de clasă – un deziderat mai vechi al personalului Ministerului Afacerilor Interne”.

„Anul 2021 va fi anul in care vom reconstrui economic România”

„Pentru Guvernul Cîțu anul 2021 va fi anul in care vom reconstrui economic România, vom optimiza sistemele publice și vom eficientiza cheltuielile publice prin direcționarea cu prioritate a resurselor către domenii care generează creștere si plus valoare economică.

Anul 2020 a fost anul în care am mizat pe investiții, pe accelerarea tuturor proiectelor de investiții publice, de la proiecte de infrastructură de transport, la proiecte de dezvoltare locală. A fost anul în care am schimbat paradigma și am realizat trecerea de la un model economic bazat pe consum, la un model economic bazat pe stimularea investițiilor. Astfel, am înregistrat investiții în economie de peste 53 mld lei, cel mai mare volum din ultimii 10 ani”, a mai scris el.

Mutare de titlu pentru Universitatea Craiova. Revenire surprinzătoare la echipa lui Ouzounidis: "E nerăbdător să...
Fosta iubită a lui Dani Mocanu, luată la mișto de Cheloo: 'Câte clase ai?' Răspunsul...
FOTO. Cum arăta Daniela Crudu în liceu! Era în clasa a X-a, fără operații estetice...
Nu e Germania, ci o comună din România! Iată cum a reușit un primar să...
Primele imagini cu Florinel Coman, în mașină, după ce a fost prins de poliție cu...
Locul inedit unde ar putea fi testați anti-Covid românii. Anunțul lui Nelu Tătaru
VIDEO Protest cu fumigene, la Palatul Cotroceni. Sindicaliştii din poliţie se ceartă şi se îmbrâncesc...
BANCUL ZILEI – Partidă matinală pe masa din bucătărie
Numărul persoanelor gay, în creștere în America. 1 din 6 adulți din generația Z spun...
Fosta iubită a lui Dani Mocanu, luată la mișto de Cheloo: 'Câte clase ai?' Răspunsul...
Pe Instagram păpușă, la SurvivorRomania… diferită! Fanii nu o recunosc pe vedetă și o blamează...
O creatură SINISTRĂ a bântuit străzile, ÎNGROZIND localnicii dintr-un oraș. Când a fost prinsă, a...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
Anunțul dimineții pentru toți românii: mare atenție la factură. Decizia tocmai a fost luată
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
Anunțul care dă peste cap întreaga Europa. Este vorba despre PAŞAPORTUL DE VACCINARE pentru CĂLĂTORII
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Un român care s-a săturat să trăiască printre străini a decis să revină în ţară...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
Inchide