Lucian Bode, de Ziua Holocaustului: „Să fim buni, toleranți și înțelepți cu cei din jurul nostru”

Lucian Bode, de Ziua Holocaustului: „Să fim buni, toleranți și înțelepți cu cei din jurul nostru”
Publicat: 27/01/2023, 15:19

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a transmis un mesaj de Ziua Holocaustului. Antisemitismul nu a dispărut odată cu eliberarea lagărelor de concentrare. Avem obligația politică și morală să stopăm din fașă manifestările extremiste. „Să fim buni, toleranți și înțelepți cu cei din jurul nostru, să acceptăm diversitatea și să ne respectăm reciproc”, afirmă el.

„Au trecut 78 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau, dar ororile Holocaustului, un capitol sumbru din istoria umanității, nu pot fi șterse de trecerea anilor.

Ziua de 27 ianuarie, declarată Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, este o bornă a durerii dar și un arc în timp care ne amintește câtă suferință a provocat un regim politic construit pe un discurs al urii, un discurs xenofob și antisemit.
Angajamentul de combatere a anti-semitismului și a oricăror forme de discriminare, rasism și xenofobie trebuie asumat cu aceeași forță de toate guvernele lumii și conștientizat la toate nivelurile societății”, scrie, vineri, pe Facebook, Lucian Bode.

„Antisemitismul nu a dispărut odată cu eliberarea lagărelor de concentrare. Avem obligația politică și morală să stopăm din fașă manifestările extremiste”

„Responsabilitatea este uriașă și niciun efort nu este prea mare pentru a împiedica repetarea unei asemenea tragedii. Pasivitatea actorilor statali sau nonstatali dar și negarea trecutului sunt atitudini extrem de periculoase.
De fiecare dintre noi depinde să construim o societate bazată pe toleranță și respect față de semeni. Să nu ne pierdem umanitatea, să apărăm democrația și să reacționăm ferm în fața dezinformărilor, a denaturărilor și a discursului populist cu accente rasiste.
Antisemitismul nu a dispărut odată cu eliberarea lagărelor de concentrare. Avem obligația politică și morală să stopăm din fașă manifestările extremiste. Să fim buni, toleranți și înțelepți cu cei din jurul nostru, să acceptăm diversitatea și să ne respectăm reciproc.

Să păstrăm vie memoria celor ce au îndurat toate aceste cumplite suferințe și să învățăm generațiile tinere să prețuiască pacea și valorile umanității!”, afirmă Lucian Bode.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase