Ludovic Orban își anunță demisia din PNL. „Dacă se decide oficial guvernarea cu PSD, aproape sigur voi începe un nou proiect”

Ludovic Orban își anunță demisia din PNL. „Dacă se decide oficial guvernarea cu PSD, aproape sigur voi începe un nou proiect”
Ludovic Orban / Sursa: Facebook
Publicat: 22/11/2021, 13:00

Ludovic Orban a anunțat, luni, că demisionează din Partidul Național Liberal, ca urmare a planului validat de conducerea partidului de a intra la guvernare împreună cu Partidul Social Democrat. Fostul șef al liberalilor, care a primit o decizie de demitere în forurile partidului, a anunțat că-și va face o nouă formațiune politică. „Începând de astăzi pentru mine PNL a murit în pat cu PSD”, a spus fostul președinte al liberalilor.

Ludovic Orban a mai spus că alianșa cu PSD e împpotriva naturii și în disprețul celor care au votat PNL. „E clar că e nevoie de un nou partid, PNL se va prăbuşi în sondaje, e nevoie de un partid care să contrabalanseze acest hipopotam. Se spune că răul are loc din cauza pasivităţii celor buni. Dacă astăzi cei 17 preşedinţi de filiale care nu ar fi votat acest ghiveci politic numit USR poate am fi reuşit să oprim acest ghiveci care e sfidarea”, a declarat Ludovic Orban, citat de Hotnews.ro.

„Astăzi PSD a revenit la putere şi PSD practic va face legea de acum înainte pe foarte mult timp. Îmi voi da demisia din PNL şi voi continua să fac ceea ce am făcut de 30 de ani să îi reprezint pe oameni în mod onest cinstit pe toţi acei români care cred că adevărat într-un proiect al României. Astăzi PNL şi-a negat întreaga istorie. O majoritate fragilă care asculta de Iohannis a dus partidul într-o înfundătură”, a mai spus fostul preşedinte liberal, potrivit sursei citate.

„Cei care au votat PNL nu mai au reprezentare politică”

Fostul președinte al PNL, care s-a dezafiliat din grupul parlamentar de la Camera Deputaților, a primit decizie de excludere din PNL în şedinţa din 12 noiembrie a Biroului Executiv al partidului, care urma să fie validată de Consiliul Politic Naţional.

La votul din ședința Biroului Executiv al PNL, unul secret, au fost înregistrate 31 de voturi pentru excludere şi două voturi împotrivă. Cel care a propus excluderea a fost liderul PNL Florin Cîţu. Ludovic Orban a spus că decizia de excludere nu a fost statutară.

„Dacă se decide oficial guvernarea cu PSD, aproape sigur voi începe un nou proiect, voi începe construcția unei noi structuri, pentru că, la ora actuală, toți cetățenii români care au votat PNL sau cei care au simpatizat cu noi, chiar dacă nu au votat pe 6 decembrie, în condițiile pandemice din vremea respectivă. Toți cetățenii care au orientare de dreapta, centru-dreapta, liberală, conservatoare, creștin-democrată la ora actuală nu mai au reprezentare politică”, a spus Ludovic Orban.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anuluiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase