VIDEO | Ludovic Orban neagă că ar fi participat la discuții cu „statul paralel”: Nu am fost în nicio sufragerie, la niciun joc

Publicat: 20/09/2021, 21:34
Actualizat: 20/09/2021, 23:39

Președintele PNL, Ludovic Orban, a negat că ar fi participat la discuții cu statul paralel și nu a fost prezent la nicio „sufragerie”, invocând cele dezvăluite de Liviu Dragnea, precizat că trebuie trebuie să existe un control civil asupra serviciilor de informații pentru ca acestea să își desfășoare activitățile pentru care au fost mandatate și nu influențeze structurile democratice.

„Nu am folosit niciodată sintagma asta și nu sunt adeptul ei. Există un singur stat, care are instituții, care are o anumită arhitectură și care acționează pentru interesul public. Nu am fost în nicio sufragerie, la niciun joc. Sigur, există servicii de informații. Avem o legislație care nu a ținut pasul”, a declarat Ludovic Orban, luni seară la Realitatea Plus.

Liderul PNL a afirmat că trebuie să existe un control civil asupra serviciilor de informații, care să își desfășoare activitatea legal și cu obiectivul pentru care au fost înființate, să nu penetreze structuri democratice precum – partide, guvern, parlament.

„Controlul civil trebuie îmbunătățit. Acest cont trebuie exercitat la nivelul comisiilor parlamentare, așa cum se întâmplă în statele democrate”, a mai spus Orban.

Șeful liberalilor a afirmat  că de-a lungul timpului au existat situații anormale în care serviciile secrete au fost implicate, însă acum se lucrează la o îmbunătățire a legislației pentru ca aceste „implicări” să fie stopate.

„Au apărut de-a lungul timpului dezvăluiri  despre implicări care nu ar fi fost normale. Evident, se lucrează la o îmbunătățire a legislației, e un pachet amplu. Există o colaborare constituțională pe care am desfășurat-o. Ca premier trebuie să fii informat, dar nu am participat la asemenea jocuri de putere. Nu am vorbit cu domnul Pahonțu de nu știu când, am doar echipa SPP”, a mai spus Orban