VIDEO | Ludovic Orban: Nu cred că președintele Klaus Iohannis vine la Congres ca să aibă un parti-pris, să influențeze în vreun fel

Publicat: 23/09/2021, 22:04
Actualizat: 24/09/2021, 00:40

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat joi seară, la B1 TV, că nu crede că președintele Klaus Iohannis va influența cu ceva alegerile din Congresul PNL, chiar dacă va fi prezent, întrucât PNL și șeful statului se află într-o relație de parteneriat. El a reamintit că Iohannis a ajuns în fruntea țării datorită PNL.

„Sincer, nu cred că prezența președintelui va influența Congresul. Nu cred că președintele vine la Congres ca să aibă un parti-pris, să arate ceva, vine pentru că între președintele României și PNL se află un parteneriat. Klaus Iohannis a ajuns președintele României datorită PNL”,  a spus Ludovic Orban.

Președintele liberalilor  a precizat că dacă în urma Congresului din 25 septembrie va fi desemnat președinte al PNL, parteneriatul cu Klaus Iohannis va continua. El a susținut mereu că președintele partidului trebuie să fie și premierul României și a reamintit că președintele Iohannis l-a desemnat de trei ori prim-ministru și l-ar fi desemnat si a patra oară, insinuând că șeful statului are încredere deplină în el.

„PNL trebuie să aleagă singur conducerea PNL, așa este democratic, așa se procedează în toate partidele. Și în cazul în care eu voi fi președinte, parteneriatul cu Klaus Iohannis va continua. Ambele mandate de președinte au fost câștigate cu sprijinul PNL. M-a desemnat de trei ori prim-ministru și m-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, dacă USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”, a spus Orban.