Ludovic Orban nu exclude o largă coaliție de guvernare, dacă trece moțiunea de cenzură

Ludovic Orban nu exclude o largă coaliție de guvernare, dacă trece moțiunea de cenzură
Publicat: 27/06/2018, 00:14
Actualizat: 26/03/2019, 10:12

Întrebat, într-o emisiune difuzată marți seară de Realitatea Tv, despre posbilitatea formării unei largi coaliții de guvernare ALDE-UDMR-USR-minorități, dacă trece moțiunea de cenzură, liderul PNL, Ludovic Orban a răspuns: „Orice formula care să ducă la un guvern care să respecte valori și principia, care să aducă România pe calea corectă, suntem dispuși să îl sprijinim. Nu, niciun caz cu un premier PSD”.

Liderul liberal a adăugat că nu i-a făcut nicio promisiune președintelui UDMR, Kelemen Hunor, cu care s-a întâlnit marți pentru discuții și negocieri legate de moțiunea de cenzură, ci i-a explicat ce formulă de guvernare ar putea fi viabilă, în cazul în care pică Guvernul Dăncilă.

„Nu, n-am avut nicio discuție legată de coborârea pragului în administrație, legea legată de 15 martie. I-am spus că aceste lucruri nu le putem negocia. Am dat răspunsuri la întrebări, acele răspunsuri pe care le-am considerat potrivite și necesare. Ce formula de guvernare susținem în cazul în care pica Guvernul. Le-am spus că am fost întrebat despre funcția de premier, dar că obiectivul nostrum principal este căderea Guvernului, demantelarea lui Dragnea. Ceea ce am spus este, că după aceea, poate fi o formula de guvernare cu PNL, dacă există majoritate, poate fi o variant a anticipatelor. Asta a fost ideea (largă coaliție – n.r.). Practic sunt aproape de preluarea președinției Consiliului UE. Toată statea aceasta de neîncredere nu este sănătoasă în anul Centenarului, aproape de preluarea de către România a președinției Consiliului UE. Cum să intrăm în primele șase luni, când avem astfel de miniștrii, cel de la Educație, care e certat cu limba română, ministrul Muncii care postează clipuri cu tunuri de apă care înlătură protestatari? Nu sunt în stare să termine autostrăzi, Șebeș-Turda, nu au demarat niciun troson de autostrada, de cale ferată modernizată. Tot ce era finanțabil din fonduri UE se află într-o situație de blocaj”, a afirmat Orban, într-o emisiune difuzată de Realitatea Tv.

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat că a discutat marți cu liderul PNL, Ludovic Orban, și că va anunța miercuri, înaintea votului final al moțiunii de cenzură care este poziția parlamentarilor Uniunii la vot. Tot marți Hunor s-a întâlnit și cu președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

„Nu mai am nimic de lămurit ( cu PNL-n.r), totul e lămurit, totul e clar. A fost o discuție extrem de civilizată astăzi cu președintele PNL, și eu cred că amândoi știm că, în acest moment, șansele moțiunii de cenzură, până când această coaliție PSD-ALDE merge împreună, sunt minime. Nici Ludovic Orban nu e rupt de realitate, a fost o discuție foarte onestă. Abținerea e o posibilitate ( de la moțiunea de cenzură-n.r). Noi am mai făcut această opțiune de foarte multe ori, în acest moment nu pot să spun ce decizie vom lua”, a afirmat Kelemen Hunor, președintele UDMR, la Parlament.

Liderul Uniunii a precizat, după întâlnirea cu președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că au discutat despre șansele trecerii moțiunii de cenzură a Opoziției împotriva Guvernului Dăncilă, despre poziția UDMR față de o eventuală Ordonanță de Urgență pe Codurile penale și o posibilă suspendare a președintelui Klaus Iohannis.

Coaliția PSD-ALDE a anunțat că va fi prezentă în sală, la votul din plenul reunit de miercuri al Parlamentului, dar nu va vota moțiunea de cenzură prin care Opoziția cere demiterea Cabinetului Dăncilă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
S-a dat lege în România. Închisoare cu executare. Și nu există excepții!
Hal de spital. După ce le-a fost dat alt copil de la maternitate, doctorul le-a...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern