Ludovic Orban: Nu există resursele financiare necesare pentru a dubla acum alocaţiile / Vom adopta o variantă care să ducă la creşterea lor

Ludovic Orban: Nu există resursele financiare necesare pentru a dubla acum alocaţiile / Vom adopta o variantă care să ducă la creşterea lor
Foto: Mediafax
Publicat: 16/07/2020, 15:28
Actualizat: 16/07/2020, 15:29

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Guvernul analizează variantele și vor găsi o soluție prin care să mărească alocațiile, dar nu să le dubleze inediat, întrucât nu sunt resursele financiare necerare.

Vom găsi o soluţie împreună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul Finanţelor. Analizăm variantele pe care le avem la dispoziţie şi vom adopta o variantă care să ducă la creşterea alocaţiilor, dar nu la dublarea imediată pentru că nu există resursele financiare necesare pentru a dubla acum alocaţiile. (…) Obiectivul nostru este ca în maxim două săptămâni să adoptăm această soluţie”, a spus Orban, după o şedinţă a conducerii PNL care a avut loc în grădina sediului central al partidului, scrie Agerpres.

Curtea Constituţională a României a decis miercuri că legea care anula OUG 2/2020, prin care era amânată până la 1 august dublarea alocaţiilor acordate copiilor, este constituţională.

Este vorba de o lege adoptată în Parlament, prin care a fost respinsă OUG 2/2020 adoptată la începutul anului de către Guvern, act normativ care amâna, de la 1 februarie la 1 august, intrarea în vigoare a dublării alocaţiilor pentru copii.

Marcel Ciolacu: „nu dublaţi alocaţiile, vă măturăm guvernarea!”

„Am un singur mesaj pentru Iohannis şi Orban: nu dublaţi alocaţiile, vă măturăm guvernarea! Sunteţi un pericol pentru viitorul ţării! Preşedintele Iohannis nu mai poate amâna dublarea alocaţiilor pentru copii. Curtea Constituţională demonstrează prin decizia de azi că PNL n-a avut, practic, argumente, ci a vrut doar să blocheze aplicarea legii, a scris Marcel Ciolacu.

Dacă nu fac asta, depunem moţiunea de cenzură în august – indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă”, mai spune el.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult