Ludovic Orban: PNL se află pe un trend descendent de când Florin Cîțu și-a anunțat intenția de a deveni președintele partidului

Ludovic Orban: PNL se află pe un trend descendent de când Florin Cîțu și-a anunțat intenția de a deveni președintele partidului
Sursa: Eduard Vînătoru/MEDIAFAX FOTO
Publicat: 22/08/2021, 15:56

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, a declarat că în acest moment formațiunea se află pe un trend descendent în sondaje, undeva la 20-22%.

Potrivit acestuia, declinul ar fi început odată cu intrarea premierului Florin Cîțu în cursa pentru șefia partidului, informează Agerpres.

Orban a făcut această declarație după ce a fost întrebat dacă scăderea PNL în sondaje a fost provocată de lupta internă din partid sau de faptul că actuala coaliție nu a „livrat” ceea ce a promis în campanie.

Declarația a fost făcută duminică la finalul Colegiului director al PNL Bihor, acolo unde Orban a participat pentru a-și prezenta moțiunea, „PNL – Forța Dreptei”.

„Ştiţi bine că, în primele opt luni de guvernare, orice coaliţie care se formează atunci când există guvern de coaliţie, evident că nu începe cu toate motoarele pornite, este necesară o armonizare, o cunoaştere reciprocă, o permanentă negociere, din cauza asta apar situaţii în care nu există o înţelegere deplină şi nu sunt puse în practică toate obiectivele programului de guvernare care a fost gândi iniţial.

În ceea ce mă priveşte, am anunţat, odată cu depunerea candidaturii şi cu începerea campaniei oficiale pentru prezentarea programului meu politic în faţa filialelor, că îmi doresc ca, odată cu cu debutul acestei campanii, să înceapă şi recredibilizarea PNL, iar toate mesajele pe care le transmit, toate punctele mele de vedere pe care le transmit sunt mesaje constructive, mesaje pozitive, care au darul de a arăta românilor că suntem serioşi, că suntem preocupaţi de a asigura o guvernare performantă (…) şi că indiferent de rezultatul competiţiei interne, PNL îşi onorează angajamentele faţă de cetăţenii români”, a spus Orban.

Ludovic Orban: PNL nu este chiar la 16%

Cu toate acestea, Ludovic Orban a respins varianta ca PNL să se situeze la 16% în preferințele alegătorilor.

Potrivit acestuia, în pofida trendului descendent, în sondajele comandate de formațiune, PNL se află la 20-22% din intențiile de vot.

„Nu există, noi avem cercetări sociologice. Ce este interesant este că, până la momentul intrării în competiţie a domnului prim-ministru Cîţu, PNL a înregistrat o încredere şi o intenţie de vot stabilă, în jur de 26-27% şi, într-adevăr, există un trend descendent, nu avem scorul de 16-18%, în jur de 20-22%, e adevărat, dar am intrat pe trend descendent.

Mie mi se rupe inima că (…) ne confruntăm cu un astfel de fenomen pe care eu îl consider temporar şi am convingerea că vom depăşi această perioadă. La urma urmei, oamenii aşteaptă din partea noastră să ne concentrăm pe buna guvernare, să avem rezultate, care înseamnă, de fapt, creşterea veniturilor cetăţenilor, creşterea calităţii vieţii, creşterea calităţii serviciilor publice, realizarea obiectivelor de infrastructură şi realizarea principalelor reforme pe care ne-am angajat să le ducem la bun sfârşit”, a spus șeful Camerei Deputaților.

Fiind întrebat ce condiţii ar trebui să se îndeplinească pentru a inversa involuţia în sondaje a PNL, liderul liberal a răspuns: „Să înceteze atacurile reciproce”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase