Ludovic Orban, reacție după declarațiile premierului Ungariei: „Slugile Kremlinului din Europa, cu Viktor Orban pe post de vârf de lance, au prins curaj”

Ludovic Orban, reacție după declarațiile premierului Ungariei: „Slugile Kremlinului din Europa, cu Viktor Orban pe post de vârf de lance, au prins curaj”
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 26/07/2022, 11:40
Actualizat: 26/07/2022, 11:47

Președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, a criticat, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, declarațiile făcute de premierul Ungariei, Viktor Orban, în timpul vizitei sale din România.

Fostul șef al PNL spune că Viktor Orban este „o slugă a Kremlinului” și că Europa a acționat corect față de Rusia după ce Moscova a invadat Ucraina.

„Slugile Kremlinului din Europa, cu Viktor Orban pe post de vârf de lance, au prins curaj, profitând de consecințele economice și sociale ale crizei energetice, și acuză UE și statele democratice din lume că au greșit când au condamnat agresiunea Rusiei contra Ucrainei. Că au greșit când au impus sancțiuni Rusiei și, culmea tupeului, că au greșit când au luat decizia de a sprijini Ucraina în lupta sa legitimă de apărare a independenței, suveranității și integrității sale teritoriale.

Din păcate, sunt destui naivi care pot să dea crezare acestor teze mincinoase din arsenalul propagandistic al Rusiei, cu atât mai mult cu cât ele sunt puse în gura unor politicieni europeni vasali Kremlinului.

Dacă Europa a greșit, a greșit înainte de 24 februarie, a greșit în ultimii 20 de ani, când s-a complăcut într-o dependență din ce în ce mai mare față de resursele energetice provenite din Rusia. Liderii politici din multe țări europene au refuzat să înțeleagă că această dependență oferă un mare potențial de șantaj din partea Rusiei contra democrațiilor europene. Pentu că aproape niciun lider european nu și-a imaginat, nici după anexarea Crimeei, nici după războiul hibrid declanșat în Donbas de ruși, că Rusia poate să declanșeze un război de agresiune contra unei alte țări fără niciun temei de legitimitate”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

Ludovic Orban: Cea mai bună soluție este ca Europa să se elibereze de dependența față de Rusia

De asemenea, Ludovic Orban atrage atenția că cea mai bună soluție pentru a preveni o altă criză energetică este ca statele europene să nu mai depindă de importurile de energie din Federația Rusă.

„Singura soluție pentru a preveni orice altă posibilă criză energetică ulterioară este ca Europa să se elibereze de această dependență. CÂT MAI REPEDE POSIBIL. Există soluții pe termen scurt și soluții pe termen mediu care tebuie puse în aplicare cu hotărâre. UE nu are voie să cedeze niciun milimetru în fața șantajului rusesc. Dacă cedează astăzi și lasă Ucraina de izbeliște, mâine imperialismul rusesc poate să vizeze R Moldova, Georgia, Azerbaidjan sau orice țară din estul Europei. Și Europa va rămâne la fel de vulnerabilă în fața șantajului rusesc.

Dacă Europa cedează astăzi, Rusia va căpăta și mai mult tupeu și va pune țările europene în fața altor riscuri de cedări. De aceea, UE trebuie să rămână ferm pe poziție și să aplice rapid planul de eliberare a Europei de șantajul energetic rusesc. ESTE SINGURA SOLUȚIE!”, mai scrie acesta.

Viktor Orban, noi declarații controversate

Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a dezlănțuit împotriva „amestecului” de rase europene și non-europene, într-un discurs susținut la Băile Tușnad, unde a participat la o școală de vară. Afirmațiile lui Orban au atras imediat indignarea partidelor de opoziție și a politicienilor europeni.

„Noi (n.r. maghiarii) nu suntem o rasă mixtă … și nu vrem să devenim o rasă mixtă”, a afirmat Orban, adăugând că țările în care se amestecă europeni și non-europeni nu mai sunt „națiuni”.

Afirmațiile de acest gen ale lui Viktor Orban nu sunt noi, dar de data aceasta au fost formulate în termeni duri, de extremă dreapta, scriu jurnaliștii britanici.

Viktor Orban a mai susținut că alimentarea cu arme moderne a Ucrainei nu va face decât să prelungească războiul, iar conflictul nu va fi încheiat decât în urma negocierilor ruso-americane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping