Ludovic Orban susține o moțiune de cenzură împotriva lui Ponta. „Acest hibrid nereușit între capitalismul lui Năstase și comunismul lui Iliescu trebuie să plece”

Ludovic Orban susține o moțiune de cenzură împotriva lui Ponta. Acest hibrid nereușit între capitalismul lui Năstase și comunismul lui Iliescu trebuie să plece
Publicat: 16/09/2013, 16:10
Actualizat: 16/09/2013, 16:10

Gestul premierului Victor Ponta de a merge la Roșia Montană și de a coborî în subteran pentru a vorbi cu minerii protestatari l-a făcut pe liberalul Ludovic Orban să îl compare cu fostul președinte Ion Iliescu, spunând că Ponta are „apucături de nomenclaturist”.

„Deși mult timp nu i-am dat dreptate în totalitate, încercând să dau crezare povestioarelor lui Ponta despre participarea lui la Piața Universității și autoiluzionându-mă că un om de vârsta lui nu poate să aibă apucături de nomenclaturist, astăzi trebuie să recunosc că m-am înșelat, pentru că ieri i-am văzut adevărata față. Nu am fost niciodată fan Ponta. Aș putea spune chiar că l-am inclus imediat ce a apărut în viața publică în categoria ‘produselor de laborator’, a marionetelor mânuite de sforari nevăzuți. Ieri, privindu-l pe Ponta, l-am văzut aievea pe Ion Iliescu al anilor 90, mulțumind minerilor după reprimarea brutală a Pieței Universității „, a scris Orban, pe contul său de Facebook.

În finalul postării, Ludovic Orban l-a amenințat pe Victor Ponta că va fi de acord cu o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, precizând și că se va strădui să-și convingă și colegii din PNL să o facă.

„Îl anunț pe această cale pe domnul Ponta că voi vota orice moțiune de cenzură se va depune împotriva cabinetului său și că voi face toate demersurile posibile pentru a îmi convinge colegii liberali că acest hibrid nereușit între capitalismul lui Năstase ( vezi PETROM, ALRO, BECHTEL etc. ) și comunismul lui Iliescu trebuie să plece din fruntea guvernului României”, a mai scris Orban.

Mai mult, deputatul PNL a postat și o listă de motive pentru care Victor Ponta i-a displăcut întotdeauna.

„Apariția în viața publică, precum un iepuraș scos din joben de Adrian Năstase, și trecerea peste noapte de la statutul de procuroraș anonim la cel de ministru și de președinte al organizației de tineret al PSD. Admirația nedisimulată exprimată public față de Che Guevara, exportatorul de revoluție comunistă finanțat de Fidel Castro. Alegerea nașilor ( șeful SRI, George Maior și Gabriel Oprea ). Semnarea pactului de coabitare cu „dușmanul” Traian Băsescu. Numirea procurorilor-șefi în bună înțelegere cu Băsescu”, sunt doar câteva dintre aceste lucruri enunțate de penelist.

Hașotti: Dacă Orban va semna o moțiune de cenzură, va avea probleme foarte mari

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti, a declarat, luni, că, în situația în care Ludovic Orban va semna o moțiune de cenzură împotriva deciziei partidului, va avea probleme foarte mari, el făcând aluzie, ca opinie personală, la excluderea acestuia din PNL.

„În situația în care Ludovic Orban va semna o moțiune de cenzură împotriva deciziei partidului, evident că va avea probleme foarte mari. Din punctul meu de vedere, doar al meu, ar trebui să se întâmple ceea ce s-a întâmplat și în legislatura trecută, când anumiți parlamentari, nealiniindu-se în ceea ce privește moțiunea de cezură, au fost excluși. Dar asta e o opinie personală, subliniez”, a declarat Hașotti.

El a arătat că niciun parlamentar al PNL nu poate vota sau iniția o moțiune de cenzură decât dacă partidul este de acord cu această acțiune politică.

reședintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că anunțul deputatului PNL Ludovic Orban privind susținerea unei moțiuni de cenzură împotriva Cabinetului condus de Victor Ponta este unul „strict personal”, iar PNL nu intenționează să susțină vreo moțiune de cenzură.

„Eu nu comentez declarațiile domnului Orban, precizez doar că declarația privitoare la moțiune de cenzură e un punct de vedere strict personal al domnului Orban. PNL face parte din Guvern și bineînțeles că în această situație nici nu intenționează să inițieze sau să susțină vreo moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern”, a declarat Antonescu.

Deputatul PNL Ludovic Orban susține că va vota orice moțiune de cenzură împotriva premierului Victor Ponta, despre care afirmă că este „un hibrid nereușit” între „capitalismul lui Năstase” și „comunismul lui Iliescu”, nemulțumit fiind de declarațiile premierului făcute la Roșia Montană.

„Ieri, privindu- l pe Ponta, l-am văzut aievea pe Ion Iliescu al anilor 90, mulțumind minerilor după reprimarea brutală a Pieței Universității. Este adevărat că nu avea decât casca (nou- nouță, de altfel ca și toți ceilalți asa-ziși mineri, care nu mai sunt mineri din 2006) nefiind dotat și cu lămpaș sau bâtă. Este adevărat că nu a adus minerii la București, dar a făcut un lucru mult mai grav: a promis minerilor că îi ia pe parlamentari de guler și îi aduce să voteze în mină. Este adevărat că nu a înfierat cu mânie proletară protestatarii din Piața Universității, însă a făcut un lucru și mai grav, afirmând: «nimeni nu are voie să spună nu»”, scrie Orban pe Facebook.

El avertizează că va vota orice moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Ponta.

„Îl anunț pe această cale pe domnul Ponta că voi vota orice moțiune de cenzură se va depune împotriva cabinetului său și că voi face toate demersurile posibile pentru a îmi convinge colegii liberali că acest hibrid nereușit între capitalismul lui Nastase (vezi PETROM, ALRO, BECHTEL etc. ) și comunismul lui Iliescu trebuie să plece din fruntea guvernului României”, scrie Orban.

Vineri, deputatul PNL a cerut, într-o postare pe Facebook referitoare la Roșia Montană, demisiile „de onoare” ale premierului Victor Ponta și ministrului Dan Șova.

Minerii de la Roșia Montană, care s-au blocat în subteran de cinci, respectiv trei zile, au ieșit din mină, duminică seară, după aproape o oră de la momentul în care premierul Victor Ponta a coborât la ei, primul-ministru spunându-le acestora că le va aduce Comisia parlamentară.

Antonescu, despre anunțul lui Orban: E o poziție personală, nu susținem o moțiune de cenzură

Președintele PNL, Crin Antonescu a declarat, luni, că anunțul deputatului PNL Ludovic Orban privind susținerea unei moțiuni de cenzură împotriva Cabinetului condus de Victor Ponta este unul „strict personal”, iar PNL nu intenționează să susțină vreo moțiune de cenzură.

„Eu nu comentez declarațiile domnului Orban, precizez doar că declarația privitoare la moțiune de cenzură e un punct de vedere strict personal al domnului Orban. PNL face parte din Guvern și bineînțeles că în această situație nici nu intenționează să inițieze sau să susțină vreo moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern”, a declarat Antonescu.

Deputatul PNL Ludovic Orban susține că va vota orice moțiune de cenzură împotriva premierului Victor Ponta, despre care afirmă că este „un hibrid nereușit” între „capitalismul lui Năstase” și „comunismul lui Iliescu”, nemulțumit fiind de declarațiile premierului făcute la Roșia Montană.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic