• Publicat:
Politică

Ludovic Orban: Va veni la putere o forță politică care respectă libertatea

Ludovic Orban: Va veni la putere o forță politică care respectă libertatea
Președintele PNL Ludovic Orban a declarat duminică, la Timișoara, la Adunarea Regională a organizațiilor PNL regiunea Vest, eveniment la care participă și Klaus Iohannis, că la putere va veni o forță politică care respectă libertatea, făcând referire la dosare nesoluționate, cum e cel al Revoluției.

„Vă mărturisesc că de fiecare dată când vin în Timișoara, vin cu emoție și de fiecare dată nu pot să uit că Revoluția, libertatea, democrația a plecat de aici mulțumită tinerilor și mai vârstnicilor curajoși, care au pus mai presus de viața lor libertatea fiecărui român. Suntem la 30 de ani de la Revoluție și este timpul să punem punct tranziției. După 30 de ani nu am aflat cine a tras în noi și cine este vinovat pentru cei peste 1000 de morți de la Revoluție. După 30 de ani nu am aflat cine sunt cei, care au organizat mineriadele. Nici astăzi nu știm cine a dat ordinele ticăloase, care au transformat Jandarmeria, nu din instrument în slujba oamenilor, care să apere viața, integritatea fizică a fiecărui cetățean și au transformat Jandarmeria într-o armă de luptă împotriva cetățenilor”, a declarat liderul PNL Ludovic Orban, duminică, la Timișoara.

Acesta le-a transmis liberalilor că se va face lumină în dosarul evenimentelor din 10 august 2018 și în cel al ministeriadelor.

„V-o spun limpede, cine își imaginează că poate să mai rămână secret dosarul evenimentelor din 10 august se înșelă amarnic. Cine își imaginează că vom tolera la nesfârșit să nu aflăm cine sunt vinovați, care au omorât copiii noștri, trebuie să știe că va veni vremea adevărului. Cine își imaginează că la nesfârșit vor fi ascunse identitățile celor care au omorât tineri, intelectuali, oameni civilizați în București cu ocazia mineriadelor trebuie să știe, adevărul va ieși la suprafață, așa cum uleiul iese la suprafața apei. Democrația va învinge definitiv în România pentru că la putere va veni în sfârșit o forță politică, care respectă libertatea, drepturile fiecărui cetățean, demnitatea umană, care pune preț pe fiecare om în parte și care poate să ofere garanția fiecărui român, că poate să trăiască liber și să reușească în viață, aici, în țara lui, în România”, a conchis Orban.

Klaus Iohannis a anunțat că va continua luni consultările cu partidele pentru formarea unui nou Guvern. Șeful statului a precizat că va desemna un alt premier, cel târziu marți.

Președintele a anunțat deja că soluția pentru următoarea perioadă ar fi un Guvern PNL, sau în jurul acestui partid. Propunerea pentru funcția de șef al Executivului din partea PNL este Ludovic Orban.

Tags:
Inchide