Lupta pentru funcții în PSD. Cum se împart taberele înainte de congresul de săptămâna viitoare

Lupta pentru funcții în PSD. Cum se împart taberele înainte de congresul de săptămâna viitoare
Publicat: 23/06/2019, 11:26

La întâlnirea informală a liderilor din PSD de la Neptun, membri mai vechi și cu influență au dorit să obțină susținerea premierului Viorica Dăncilă pentru funcțiile de președinte executiv și secretar general în PSD, potrivit unor surse social-democrate. Însă liderul interimar al PSD i-a susținut pe cei tineri, pentru a da un mesaj că PSD a înțeles ceea ce au transmis cetățenii pe 26 mai.

Astfel, vicepremierul Daniel Suciu a fost sprijinit de premier pentru funcția de președinte executiv al PSD, iar Marius Dunca, fost ministru al Tineretului, a fost sprijinit de Viorica Dăncilă pentru cea de secretar general.

Vicepremierul Daniel Suciu a confirmat pe Facebook că va candida, la congresul din 29 iunie, pentru funcția de președinte executiv al PSD, spunând că demersul său are loc într-un moment important pentru partid. Pentru aceeași funcția și-a anunțat candidatura și Daniel Florea, primarul sectorului 5.

Pentru funcția de secretar general și-au anunțat candidatura și Codrin Ștefănescu, care a mai deținut acest post, liderul PSD Constanța Felix Stroe dar și fostul consilier local la Primăria sectorului 5, Cătălin Stochiță.

Social democrații au discutat și despre candidatul care va fi propus pentru prezidențiale. Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a transmis în ședința informală de la Neptun că vrea să intre în cursa pentru desemnarea prezidențiabilului PSD. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, după ședință că sondajele vor fi demarate săptămâna viitoare, iar listele sunt până în acel moment deschise. Alți social democrați care și-au anunțat intenția de a fi testați și care vor intra în sondaje sunt: Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu.

Ședința de la malul mării nu a fost lipsită de momente tensionate, spun sursele politice. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, ar fi transmis că a obținut un scor mic în județ tocmai pentru a provoca o schimbare la nivelul conducerii patidului.

Ulterior, Oprișan a fost protagonistul unui schimb dur de replici cu Marcel Ciolacu. Întrebată de tensiunile din această ședință dintre cei doi, premierul a răspuns după ședință: „că sunt păreri divergente e normal, și în familie putem avea opinii diferite. Nu trebuie să vorbească un singur coleg și toți să fie de acord. Au existat discuții nu numai între Oprișan și Ciolacu, au existat opinii diferite, dar la final toți vom merge în aceeași direcție”.

La Neptun nu au fost prezenți Paul Stănescu, Gabriela Firea și Lia Olguța Vasilescu. Absent și el de la ședință, Cătălin Rădulescu a transmis sâmbătă o scrisoare deschisă critică la adresa mai multor lideri care se dezic acum de Liviu Dragnea.

„Nu erați voi cei mai buni oratori susținători ai deciziilor, ca doar eram acolo (chiar dacă nu eram membru CEx) și v-am văzut pe fiecare , sau atunci era bine pentru ca interesele voastre personale erau satisfăcute ? Pai tu Oprișane nu erai ? Tu Zetea, care acum ai devenit un mare critic al modificărilor codurilor penale și ale legilor justiției nu erai tu oratorul principal care susțineai tot in CEx ? Tu obraznicule de Negoita, îți amintești cum la unul din CEx-uri spuneai cât de mult il îndrăgești tu pe Dragnea, când Mutu ironic a spus ca dacă tu il îndrăgești el il adora? Am înțeles acum v-ati împărțit din nou pe găști și vreți sa luați câte o bucata”, a scris Rădulescu.

Social-democrații se vor reuni în Congres weekendul viitor, pe 29 iunie, pentru alegerea președintelui, a președintelui executiv și a secretarului general.

Deocamdată, pentru funcția de președinte PSD și-a anunțat candidatura actualul președinte interimar, Viorica Dăncilă. Ministrul Ecaterina Andronescu a spus, la rândul ei, că nu exclude să candideze pentru cea mai importantă funcție din partid.

Viorica Dăncilă a preluat interimatul conducerii PSD pe 27 mai, după condamanarea lui Liviu Dragnea la închisoare cu executare.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică