Mai mulți sportivi îi mulțumesc ministrului Lipă pentru ”nesusținere”

Mai mulți sportivi îi mulțumesc ministrului Lipă pentru ''nesusținere''
Publicat: 05/05/2016, 14:28
Actualizat: 06/05/2016, 15:32

În ciuda faptului că premierile pe anul trecut de la Campionatul Mondial și European nu au fost semnate, deși există adrese cu sumele de bani aprobate pe capitole, echipa României de Taekwon-do ITF a reusit să se mobilizeze cu mari eforturi financiare și să poată participa la Campionatul European din Finlanda, unde a devenit vicecampioană europeană în clasamentul general pe națiuni.

În semn de protest, la finalul Campionatului European de la Tampere, Finlanda, lotul național de Taekwon-do ITF al României a afișat următorul mesaj pentru ministrul Tineretului și Sportului: „>, Elisabeta Lipă, pentru NEsusținere”.

„Nu pot să cred ce se întamplă. Ministerul a aprobat cererea de finanțare, ne-a fost comunicată suma în 28 martie și nici în ziua de azi nu au semnat contractul care a fost depus în 1 aprilie. Neavând semnat contractul, nu am primit nici Autorizația de deplasare, iar asta inseamnă că nu se pot aloca premieri pentru rezultatele obținute. Sunt sigur că asta se urmărește, dar din punctul meu de vedere, este un abuz care se va dovedi în instanta. Felicit sportivii și totodata le multumesc parinților și celor ce i-au sprijinit pe sportivi pentru a se putea deplasa la aceasta competiție, unde am reusit să scriem istorie. Sper ca în ultimul ceas să se semneze contractul, pentru a putea înapoia o parte din cheltuieli sportivilor, să ni se elibereze autorizația și să primim premieri pentru rezultatele obținute. Nu înteleg care e strategia doamnei ministru, dar în opinia mea, este una greșită deoarece distrugem și ceea ce funcționează în acest moment la nivel sportiv. Nu am nimic cu sporturile olimpice, să li se aloce cât de mulți bani, ceea ce doresc este fiu lăsat să îmi fac treaba și să fiu tratat normal într-o țară democratică în care există niște legi, care ar trebui respectate de către toată lumea, indiferent de cine am fost sau suntem”, a declarat domnul Cosmin Oprescu, președintele Federației Române de Taekwon-do ITF.

Lotul național de Taekwon-do ITF al României, compus din 35 de sportivi juniori și seniori, 7 antrenori, 2 arbitri și 5 suporteri, a participat în perioada 28 aprilie – 1 mai 2016 la Campionatul European de Taekwon-do ITF pentru Juniori și Seniori din Tampere, Finlanda, unde a scris o nouă pagină importantă în istoria Taekwon-do-ului ITF românesc. După performanța de anul trecut din Italia, când România a devenit vicecampioană mondială, la Campionatul European din Finlanda, sportivii noștri au plasat România pe locul 2 în clasamentul general pe națiuni europene. „Suntem mândri de lotul nostru național și de sacrificiile și munca depusă de stafful nostru, antrenori și sportivi pentru a duce România la o asemenea recunoaștere europeană în sfera Taekwon-do-ului”, a declarat domnul Cosmin Oprescu, președintele Federației Române de Taekwon-do ITF.

Cu 8 medalii de aur, 6 medalii de argint și 7 medalii de bronz, România a obținut a doua poziție în clasamentul general, alături de Polonia (locul 1) și Norvegia (locul 3). 10 sportivi sibieni de la cluburile sportive PUMA Club și Hwarang au contribuit la performanța echipei României, potrivit Federației Române de Taekwon-do ITF. Din partea PUMA Club Sibiu, au participat la Campionat cei 4 sportivi: Mădălina Mureșan, Emanuel Matei, Dani Borcea și Marius Dancu, alături de antrenorul Alin Lazurca și arbitrul Banea Ciprian. Marius Dancu a obținut o medalie de argint la proba de lupta +75kg, Mădălina Mureșan o medalie de argint la tehnici speciale echipe și una de aur la proba de spargeri-forță echipe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți oameni, în plină stradă! Unde s-a...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Lege pentru românii care au camere de supraveghere. Este obligatoriu la casă și la bloc
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Valurile de căldură au cauzat 150.000 de morți pe an în lume, între 1990 și...
×