Mândrii români ai lui Ponta au trecut la Vanghelie. „Toți au furat ce-au furat, toți au făcut ce-au făcut, dar el, din puținul lui, ne sprijină și pe noi”

Publicat: 01/02/2015, 21:07

Aproape 1.000 de persoane au participat duminică, la Romexpo, la lansarea Grupului de inițiativă pentru înființarea unui nou partid de stângă, principalul oponent al PSD. Media de vârstă, undeva la 55 de ani, iar ținuta preferată – trening, pulover, căciulă sau batic.

În lipsa tradiționalelor platouri cu aperitive și a șampaniei servite de Marian Vanghelie, cei aproape 1.000 de invitați au ascultat, „pe uscat”, discursurilor inițiatorilor.

MIHAI DASCALESCU / MEDIAFAX FOTO

După ce liderii Mircea Geoană și Marian Vanghelie au dat tonul împotriva pesediștilor, susținând că, în martie, vor vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului și vor scăpa România de „sultanatul politic a lui Victor Ponta”, susținătorii, aplaudând frenetic, au urmat drumul trasat de ei.

„Acum, dacă am venit aici, îl susțin pe domnul Vanghelie, ce să fac?”, a spus o doamnă, la vreo 65 de ani.

Calitățile edilului sunt nenumărate în ochii susținătorilor săi. Sinceritatea și faptul că ajută oamenii amărâți sunt principalele puncte forte ale lui Vanghelie.

„Este un om care ține cu oamenii amărâți. E un om corect și un bun lider”, a spus o altă doamnă, trecută de prima tinerețe.

Întrebată de ce îl susține pe „domnul Vanghelie”, o femeie a spus sincer: „pentru că e de-al nostru”.

„E de-al românilor, de-al nostru, ăștia amărâți. Nu ne trebuie din ăia care nu ne vede decât când au nevoie. Să ne vadă mereu. Îmi place cel mai mult la domnul Vanghelie sinceritatea și pentru că e cu noi, cu ăștia amărâți, cu probleme, chiar dacă, indiferent. Toți au furat ce-au furat, toți au făcut ce-au făcut, dar acolo, din puținul care-l are ne sprijină și pe noi. Nu ne lasă chiar să ne uităm, că peste tot au fost tot felul. Nu facem bănci, panseluțe, toate cele și noi amărâții o ducem cum o ducem. Deci sinceritatea și că e de-al nostru din popor”, a mai spus ea.

Sursă: Gândul.info

În urmă cu două luni, cei prezenți i-au dat votul lui Victor Ponta. Acum, ei se declară dezamăgiți de premier. Întrebată de ce, o femeie îl critică pe președintele PSD pentru faptul că l-a exclus din partid pe primarul sectorului 5.

„Noi, sectorul 5, am fost alături de dânsul dintotdeauna, domnul Vanghelie a fost alături de dânsul și l-a acuzat degeaba. Pentru faptul că l-a dat la o parte pe domnul Vanghelie, iar noi l-am sprijinit pentru că ne-a rugat domnul Vanghelie, m-a dezamăgit Victor Ponta”, a spus ea.

La rândul ei, o altă doamnă se declară și ea dezamăgită de premier.

„Nu e normal ca în momentul când doi oameni sunt cu tine și te sprijină, și la un moment începi să te dai așa, mai după degete? E normal. Aveam alte așteptări de la el”, a recunoscut femeia.

Deși inițial a spus că nu l-a votat pe 16 decembrie pe Victor Ponta, la scurt timp, un bărbat care lucrează în sectorul 5 a mărturisit: l-a votat, dar acum îi pare rău.

„Nu l-am, votat, nu știu de ce. Cu toate că sunt mai mult român decât neamț. Și până la urmă, să vă spun adevărul, eu l-am votat pe Ponta, că ce să votez? Nu știu dacă-mi mai place de el, dacă lui domnul Vanghelie, care ne ajută acolo cu fabrica noastră, care eu lcurez la Vulcan, de ce nu aș ține cu dânsul? Acum cu partidul care vrea să-l formeze”, a spus bărbatul.

Întrebat cu ce l-a dezamăgit premierul Victor Ponta, el a spus că „pentru că l-a dat afară pe domnul Geoană și domnul Vanghelie”.

Sursă: Gândul.info

Cum „amenință” Geoană și Vanghelie PSD-ul

Senatorul Mircea Geoană a lansat duminică, la Romexpo, un nou proiect social-democrat intitulat „România noastră”, susținând că această inițiativă va schimba majoritatea în Parlament, iar în luna martie va fi instalat un nou guvern. Fostul pesedist a spus că va contribui la proiectul de țară al președintelui Klaus Iohannis și că vor ajuta la formarea unei noi majorități, care să oprească „sultanatului politic al lui Victor Ponta”.

„O să vedeți peste câteva săptămâni cum inițiativa noastră și proiectul nostru politic pentru un nou proiect social democratic va schimba majoritatea și va asigura României, a început cu alegerea noului președinte și care cel târziu la începutul lunii martie va însemna și un nou guvern, și o nouă majoritate cu o nouă social democrație care pune o contribuție importantă la construcția unui nou proiect de țară. Vă propun proiectul nostru în locul sultanatului politic promovat de Victor Ponta și care a acaparat funcțiile din stat și din guvern. Sunt mulți parlamentari care vor mai veni. Sultanatul politic al lui Ponta se va încheia în câteva săptămâni”, a spus Geoană.

Noua formațiunea politică, anunțată ca fiind reforma stângii românești, se bazează, după cum a anunțat fostul senator PSD, pe cinci principii: participare, cinste, profesionalism, patriotism și progres.

MIHAI DASCALESCU / MEDIAFAX FOTO

Un discurs la fel de animat a avut și Marian Vanghelie. El a început, spunând „Dumnezeu să-l ierte” pe Victor Ponta, și a continuat criticând faptul că PSD a uitat de măsurile social-democrate, precum impozitul diferențiat.

În plus, Vanghelie l-a acuzat și pe ministrul de Interne, Gabriel Oprea, că ar fi amenințat mai mulți parlamentari. Primarul sectorului 5 a vorbit și despre stârpirea „cumetriei” din instituțiile publice.

„Hai să punem în funcții oameni normali, nici veri, nici fini. Dacă vedeți organigrama Guvernului, câte încuscreli și cumetrii, nu vă va veni să credeți”, a spus Vanghelie.

Inițiatorii noului proiect al stângii sunt Mihai Bărbuliceanu, Ana Cătăuță, Răzvan Condurățeanu, Cătălin Croitoru, Maria Dragomir, Mircea Geoană, Bogdan Georgescu, Radu Golban, Florentin Gust, Aurel Dan Ioniță, Valer Marian, Oana Mizil, Raul Pătrașcu, Petre Petrescu, Radu Popa, Răzvan Rotaru, Iriza Scarlat, Dan Tătaru, Tudor Tănăsescu, Violeta Tudosie, Marian Vanghelie.

Sursă: Gândul.info

Au contribuit:

Operator imagine: Dorel Avăcăriței

Montaj: Karin Frone, Miruna Ionescu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Antarctica este împânzită cu vulcani, dar ar putea oare să erupă?