VIDEO | Marcel Ciolacu: Dacă nu intervenim rapid în legea plafonărilor și compensărilor vom avea falimente în lanț

Publicat: 05/01/2022, 22:13
Actualizat: 06/01/2022, 00:07

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că a făcut un apel către ministrul Energiei pe care l-a informat că nu este mulțumit de cum funcționează legea privind plafonarea și compensarea facturilor, întrucât mulți spun că nu se poate aplica. El atrage atenția că vor exista falimente în lanț, dacă nu se va interveni asupra legii cât mai repede posibil.

„Am solicitat o întâlnire în coaliție, cu premierul, ministrul Energiei, factori implicați, companiile de stat, să vedem ce se întâmplă cu scumpirile.

Am făcut un apel la dl ministru al Energiei, nu sunt mulțumit de cum funcționează legea privind plafonarea și compensarea facturilor, mulți spun că nu se poate aplica. Am cerut de urgență o întâlnire în coaliție, dacă e nevoie să se întâlnească Parlamentul în sesiune extraordinară, să facem modificările legislative, pentru ca această compensare să fie eficientă, atât pentru consumatori, cât și pentru companii. Intră în faliment, avem producție mai mică, export mai mic, reglăm tot sistemul economic al României”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a afirmat că a venit cu o propunere care să vină în sprijinul IMM-urilor și va fi discutată cu ministrul Energiei. Totodată, el a afirmat că populația ar putea beneficia de niște vouchere ce vor putea fi folosite pentru modernizarea locuințelor.

„Am citit un comunicat că deja… am venit cu o propunere pentru IMM-uri, deja ministrul se gândește să le luăm în discuție. Dacă e foarte atent, aș vrea să dezvolt un pic, e și acel fond de modernizare, pe care nu l-am accesat în ultimii 2 ani de zile, numai 10 state europene au acces la el. 7 miliarde de euro. Avem un singur proiect depus, de 30 milioane, aproape NIMIC, aș propune, ca în Spania, să venim cu vouchere pentru populație, pentru modernizarea locuinței, creștere energetică”, a afirmat șeful PSD.

Ciolacu critică decizia liberalizării pieței pentru energie, mai ales în perioada pandemiei de Covid-19. El atrage atenția că dacă nu se va interveni rapid, foarte multe companii vor intra în faliment.

„Suntem defazați, de 2 ani nu am comunicat cu CE. Polonia, Grecia au accesat toți banii. În plină pandemie liberalizezi prețul la energie. Altă tâmpenie, nu accesezi fondul de modernizare, nu te gândești la marii consumatori, să le dai capacitatea de a accesa acest fond. Ridicăm din umeri. Dacă nu intervenim rapid vom avea FALIMENTE ÎN LANȚ. A fost singurul meu apel care a deranjat. Vă pot detalia. Trebuie o ședință de coaliție rapidă pe această temă, eu nu am văzut pe cineva ieșind de la Min. Energiei să vină cât a plătit Ciolacu în noiembrie 2021 și în noiembrie 2022… Să facă un raport, să vedem cât de sustenabil a fost programul cu compensarea”, a mai spus el.

Șeful social-democraților susține că nu acuză pe nimeni, însă atrage atenția asupra lucrurilor pe care le consideră ineficiente și reiterează ideea că această coaliție „este condamnată să guverneze până în 2024, cu bune, cu rele.

„Nu vreau să aduc acuze… E o decizie care se ia în coaliție (despre Virgil Popescu n.r) PSD nu devine USR. Eu am făcut un apel, cât se poate de normal, unul neacuzator. Suntem condamnați să avem o guvernare până în 2024, oamenii au mari așteptări de la noi. Sunt niște ani complicați. Ceea ce urmează… Iar să intrăm într-o criză politică. Avem iarăși un guvern nefuncțional”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Mare surpriză la Survivor All Stars. A plecat acasă un mare favorit
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu