Marcel Ciolacu, despre criza facturilor la energie și gaze: „La furnizori nu este suficient doar să îi amendăm, ei trebuie şi supraimpozitaţi în cazul în care încalcă legea”

Marcel Ciolacu, despre criza facturilor la energie și gaze: „La furnizori nu este suficient doar să îi amendăm, ei trebuie şi supraimpozitaţi în cazul în care încalcă legea”
Marcel Ciolacu, președinte PSD / Sursa: Facebook - PSD
Publicat: 13/01/2022, 19:17

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că până la finalul săptămânii vor fi stabilite măsurile care vor fi aplicate pentru a tempera criza facturilor la energie electrică și gaze naturale. El propune ca furnizorii care încalcă legea să fie și amendați și supraimpozitaţi. 

„Sunt ferm convins că până duminică o să avem şedinţa de coaliţie şi o să stabilim anumite măsuri pe care apoi premierul Ciucă să le ia în agenda guvernamentală de săptămâna viitoare. (…) Ne-am uitat atent ce au făcut şi vecinii noştri – şi în Ungaria, şi în Polonia, şi în Cehia -, dar am văzut ce au făcut şi în Germania şi în Suedia cu sprijin pentru consumatori. Cred că etapa în care găsim justificări sau căutăm vinovaţi şi să ieşi la televizor să spui că nu ai pârghii, când statul român este acţionar unic în vreo 12 companii energetice sau acţionar minoritar, mi se pare, în vreo şapte, cred că este ceva prea mult”, a spus Ciolacu la Antena 3.

Liderul PSD a afirmat că a solicitat de urgenţă o convocare a şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, pentru că criza prețurilor este o problemă de siguranță națională.

„Avem cadru legislativ să intervenim. (…) Este normal să se intervină în acest moment. PSD o să vină în şedinţa de coaliţie cu soluţii.

Ciolacu propune ca furnizorii de energie electrică și gaze naturale care încalcă legea să fie aspru amendați și supraimpozitaţi.

„La furnizori nu este suficient doar să îi amendăm, ei trebuie şi supraimpozitaţi în cazul în care încalcă legea. (…) Legea trebuie să fie mult mai simplu pusă în aplicare”, a afirmat șeful PSD.

De asemenea el a precizat că românii ar avea nevoie de o plafonare a prețurilor la alimentele de bază.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult