VIDEO | Marcel Ciolacu, după demisia lui Florin Cîțu: Eu sper ca acest nou scandal din PNL să nu afecteze coaliția și actul de guvernare

Publicat: 04/04/2022, 11:22
Actualizat: 04/04/2022, 11:46

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, și-a exprimat, luni, speranța ca evoluțiile de la nivelul parteneriilor de guvernare, Partidului Național Liberal (PNL) – care a ajuns că aibă o conducere interimară în weekend, după ce Florin Cîțu și-a depus demisa, nu va afecta coaliția. „Sunt problemele interne ale PNL”, a spus liderul PSD.

„Eu sper ca acest nou scandal din interiorul PNL să nu afecteze coaliția și actul de guvernare. După ultimele discuții avute cu primul-ministru, consider că suntem într-o logică normală, în rest sunt problemele interne ale PNL”, a declarat, luni dimineața, Marcel Ciolacu, când a fost întrebat cum vede schimbarea lui Florin Cîțu de la conducerea liberalilor.

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă ar putea coaliția să funcționeze mai bine fără Florin Cîțu. „Eu nu cred nimic, eu cred că românii așteaptă de la noi anumite decizii și anumite măsuri. Avem de a face cu scumpiri și cu o inflație. Știm de unde au pornit toate aceste lucruri – n-am nicio reținere să spun -de la liberalizarea haotică în zona energiei. Asta este, trebuie să-și asume cei care au făcut acest lucru și în acest moment intrăm pe efectele acestor scumpiri exagerate la energie, să le diminuăm”, a mai spus liderul PSD.

Liberalii își aleg duminică un nou președinte

Pe fondul tensiunilor din partid, Florin Cîțu și-a depus, sâmbătă, demisia din funcția de președinte al PNL, iar, duminică, liderii partidului au decis că interimar va fi Gheorghe Flutur, până dumincă, 10 aprilie, când va fi un nou titular la conducerea formațiunii. La întrebarea presei, premierul Nicolae Ciucă a spus că încă analizează dacă își depune candidatura.

Florin Cîțu nu a renunțat însă la funcția de președinte al Senatului. Întrebat dacă urmează să își dea demisia și din funcția de președinte al Senatului, el a infirmat: „Nu, acolo sunt alte discuții, vom vedea ce se întâmplă și acolo”. Florin Cîțu ocupă a doua funcție în stat după ce, conform înțelegerii din sânul coaliției PNL -PSD – UDMR – minorități naționale, și-a dat demisia de la șefia Guvernului, funcție pentru care a a fost susținut Nicolae Ciucă, iar liderii principalelor partide au preluat conducerea celor două camere ale Parlamentului.

Întrebat ce crede despre menținerea lui Florin Cîțu la conducerea Senatului, Nicolae Ciucă a arătat că nu există motive pentru care ar trebui ca acesta să plece din funcţie. „În acest moment, nediscutându-se alte demersuri şi având în vedere tot ceea ce s-a petrecut la nivelul PNL, nu văd de ce ar trebui să plece din această funcţie. Ar fi fost bine să vină (la şedinţele de duminică – n.r.), da”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult