Gheorghe Flutur este preşedintele interimar al PNL. Congresul pentru alegerea noii conduceri pline a partidului va fi duminica viitoare

Publicat: 03/04/2022, 13:16
Actualizat: 03/04/2022, 14:07

Liberalii întruniți, duminică, în ședinţa Biroului Politic Național, la Palatul Parlamentului, și apoi în Consiliul Naţional au decis că Gheorghe Flutur va conduce interimar partidul, până la data congresului, unde vor avea noi alegeri. Totul se întâmplă după ce, pe fondul tensiunilor din partid, sâmbătă, Florin Cîțu și-a depus demisia din fincția de președinte al partidului, pe care o deținea din 25 septembrie 2021, gest replicat și de unul dintre oamenii cei mai apropiați ai fostului premier, Dan Vîlceanu, din funcția de secretar general al partidului.

Noul preşedinte interimar, în funcţie până la congres, este Gheorghe Flutur.

Şedinţa Biroului Politic Naţional al Partidului Naţional Liberal a avut loc, duminică, la Palatul Parlamentului. Premierul Nicolae Ciucă a venit la şedinţă însoţit de prim-vicepreşedintele formaţiunii Rareş Bogdan, potrivit Mediafax.

Lucian Bode a preluat interimar funcţia de secretar general al formaţiunii, au decis, duminică, liderii BPN. Congresul va fi convocat pe 10 aprilie şi va fi organizat la Palatul Parlamentului.

„Colegii m-au propus pe mine să preiau atribuţiunile preşedintelui Partidului Naţional Liberal interimar până la Congres. A fost un vot în unanimitate şi le mulţumesc pentru încredere colegilor”, a declarat Gheorghe Flutur, citat de Mediafax.

Lucian Bode preia interimar funcţia de secretar general .

„Pentru alegerea preşedintelui partidului, propunerea va fi duminica viitoare, 10 aprilie, ora 11:00, Palatul Parlamentului, sala Alexandru Ioan Cuza. Numărul de delegaţi pe care îl propunem, 1300 – 617 delegaţi de drept, diferenţa 683 delegaţi aleşi”, a adaugat Gheorghe Flutur, precizând că duminică va fi organizat congresul doar pentru alegerea unui nou preşedinte.

Reuniunea BPN a fost urmată de şedinţa extraordinară a Consiliului Naţional al PNL, care se desfăşoară tot la Palatul Parlamentului. Consiliul Naţional este cel care decide convocarea unui congres pentru alegerea unui nu președinte plin.

Demisie, după aproximativ șase luni de mandat

Sâmbătă, preşedintele Florin Cîţu şi secretarul general Dan Vîlceanu au demisionat din funcţii.

„Rolul acestei şedinţe era foarte simplu – de a avea o discuţie faţă în faţă cu colegii cu care am pornit la drum acum un an de zile pentru a da un suflu nou Partidului Naţional Liberal. Era o şansă pentru a le mulţumi că am lucrat împreună şi că au fost şi momente bune. (…) Aş fi vrut să îmi prezint, bineînţeles, demisia în faţa colegilor mei, nu s-a putut, nu au fost acolo, aşa că doar am înregistrat-o la partid. În acest moment, am demisionat din funcţie. Aş fi vrut o discuţie serioasă cu colegii mei. Curajul, cred, le-a lipsit”, a spus Florin Cîţu, sâmbătă. El a spus că își păstrează fucția de președinte al Senatului.

Dan Vîlceanu spune că vrea să plece şi de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, după ce vineri afirma că îşi dă demisia din funcţia de secretar general al PNL

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult