Marcel Ciolacu: „Execuţia bugetară a dreptei pe 2020 = dezastru pe linie”

Marcel Ciolacu: „Execuţia bugetară a dreptei pe 2020 = dezastru pe linie”
Sursă foto: Mediafax Foto
Publicat: 28/01/2021, 16:05

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat  este de părere că execuţia bugetară a dreptei este un dezastru pe linie!

„Execuţia bugetară a dreptei pe 2020 = dezastru pe linie ! Abia după ce i-am avertizat public că încalcă legea, incompetenţii care îngroapă România au făcut publice datele prăpădului financiar pe anul trecut – 9,8%, un deficit de 100 miliarde lei, cât deficitul total al celor trei ani şi 10 luni din guvernările PSD (2016-2019)!

„Măcar dacă aceşti bani s-ar fi dus pe gestionarea eficientă a pandemiei”

Măcar dacă aceşti bani s-ar fi dus pe gestionarea eficientă a pandemiei sau pe susţinerea mediului privat românesc! Dar şi autorităţile locale şi firmele au fost lăsate să se descurce pe cont propriu!

Tunurile repetate date în plină pandemie, favorizarea unor grupuri de interese economice – care nu au plătit taxe în valoare de peste 9,4 miliarde euro, gestionarea dezastruoasă provocată de politrucii numiţi în funcţii doar pe bază de carnet de membru PNL, ratarea permanentă a ţintelor de colectare în ultimele cinci trimestre (de când Dreapta guvernează ţara), toate împreună au generat o gaură de peste 10 miliarde euro. Bani care puteau merge în investiţii, în economie, către români în final.

„Am spus că există bani pentru a mări veniturile românilor”

De aceea, când am prezentat bugetul PSD pe 2021 am spus că există bani pentru a mări veniturile românilor şi pentru a pune economia în mişcare! Trebuie doar pricepere, voinţă şi echitate socială! Şi pentru asta ne vom bate atunci când vor binevoi să vină cu bugetul ţării în Parlament!”, a scris Marcel Ciolacu joi pe Facebook.

Marcel Ciolacu: „Dreapta vrea să pună România la congelator”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, dă vina pe coaliția partidelor de dreapta că vrea „să pună România la congelator, să înghețe tot și să nu mai miște nimic”. Liderul social democrat anunță soluții pentru gestionarea eficientă a crizei sanitare, pentru creșterea nivelului de trai și pentru repornirea economiei.

„Profesorii, medicii, polițiștii, pensionarii – toți protestează în stradă”

„Dreapta vrea să pună România la congelator! Să înghețe tot! Să nu mai miște nimic! Profesorii, medicii, polițiștii, pensionarii – toți protestează în stradă de la începutul anului împotriva austerității reprezentate de Cîțu și coaliția de dreapta care îl susține. Cu cât oamenii își strigă mai tare păsurile și se împotrivesc înghețării veniturilor fix în mijlocul iernii și al pandemiei, cu atât se fac mai tare guvernanții că nu îi aud”, a scris pe Facebook președintele PSD, Marcel Ciolacu.