Marcel Ciolacu, în „Vinerea Verde”: „Defrișările ilegale sunt un atentat la siguranța națională” | VIDEO

Publicat: 17/03/2023, 23:41

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost prezent vineri la o pepinieră din județul Argeș, în „Vinerea Verde”.

Cu această ocazie, el a descris tăierile ilegale de arbori ca fiind la fel de grave precum corupția și a adăugat că defrișările sunt un atentat la siguranța națională.

„Furtul din păduri, defrișările ilegale, sunt la egalitate cu corupția. Sunt un atentat la siguranța națională și la sănătatea oamenilor. Astăzi e Vinerea Verde. La pepiniera din Dobroț, Curtea de Argeș, se produc în jur de 150.000 – 200.000 de puieți anual. Trebuie să ne implicăm cu toții”, a spus Marcel Ciolacu.

Astăzi, de Vinerea Verde, am fost la pepiniera Dobroț din Argeș unde sunt crescuți anual zeci și sute de mii de puieți destinați regenerării fondului forestier distrus. Plantarea este însă doar una dintre soluțiile pentru combaterea deforestării din România. Trebuie ca furtul de lemne să fie stopat. Defrișările ilegale sunt un atentat la siguranța națională. PSD va prezenta în scurt timp un pachet de măsuri pentru combaterea fermă a deforestării!”, a transmis acesta și pe pagina sa de Facebook.

Ciolacu: PSD vine cu patriotism economic

El a mai spus că partidul vine, odată cu rotația guvernamentală, cu programe bazate pe „patriotismul economic”.

Potrivit acestuia, PSD își propune să apere economia românească prin programe guvernamentale.

Mai mult, el spune că deja au fost identificate domeniile în care este nevoie de programe de susținere.

„Se tot discută cu ce programe vine PSD când se va face rotaţia guvernamentală. Doamnelor şi domnilor, venim cu patriotismul economic. Avem obligaţia ca în această perioadă nu foarte uşoară să apărăm populaţia şi companiile româneşti prin programe. Am identificat deja două domenii – industria alimentară şi industria materialelor de construcţii – două domenii deficitare ale României. Trebuie să venim cu programe de susţinere, acceptate categoric şi de către Comisia Europeană, de dezvoltare a domeniilor esenţiale ale României.

Marcel Ciolacu a fost prezent vineri la Pitești, la o reuniune a PSD Argeș.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase