Marcel Ciolacu, încrezător: „PSD va câștiga alegerile locale parțiale. La Palatul Victoria se află o coaliţie a perdanţilor, nişte oameni nelegitimi”

Marcel Ciolacu, încrezător: „PSD va câștiga alegerile locale parțiale. La Palatul Victoria se află o coaliţie a perdanţilor, nişte oameni nelegitimi”
Președintele PSD Marcel Ciolacu / Sursă FOTO: Eduard Vînătoru - Mediafax Foto
Publicat: 12/06/2021, 17:22

Marcel Ciolacu, prețedinte PSD, a declarat sâmbătă că partidul pe care îl conduce va câștiga alegerile locale parțiale, care vor avea loc pe 27 iunie.

Campania electorală pentru alegerile locale parțiale din 27 iunie a început sâmbătă iar Marcel Ciolacu se arată încrezător că partidul pe care îl conduce le va câștiga deoarece „a venit cu cea mai bună garnitură, cu oamenii cei mai gospodari”.

„Azi e prima zi de campanie. Cele mai multe localităţi la aceste alegeri parţiale sunt în Dolj, respectiv cinci localităţi. Categoric PSD a venit cu cea mai bună garnitură, cu oamenii cei mai gospodari din aceste localităţi, care se ridică la nivelul aşteptărilor cetăţenilor din localităţile respective. Aştept ziua de 27 iunie când se va reconfirma faptul că la Palatul Victoria se află o coaliţie a perdanţilor, nişte oameni nelegitimi care au ocupat Palatul Victoria doar pentru că aşa şi-a dorit domnul preşedinte Iohannis. Veţi vedea că PSD va câştiga şi aceste alegeri”, a susținut PSD într-o conferinţă de presă.

Guvernul Cîțu, criticat de liderul PSD

În acest context, Marcel Ciolacu a criticat Guvernul în ceea ce privește campania de vaccinare anti-COVID-19.

„Azi, voi pleca împreună cu toată echipa în localităţile din Dolj unde au loc alegeri locale. Vom face campanie door-to-door, să nu fim acuzaţi că răspândim noi virusul, un pariu pierdut de domnul Cîţu legat de vaccinare. Nimeni nu mai vorbeşte despre vaccinare, despre promisiunea ca, în septembrie, 10,4 milioane de români să fie vaccinaţi. Noi rămânem consecvenţi, eu le recomand românilor să se vaccineze, dar incapacitatea lor organizatorică… Lumea nu îi mai crede, nu mai au încredere în ei”, a mai susţinut liderul PSD.

Alegerile vor fi organizate pe 27 iunie, în 36 de localități, dintre care șase orașe. În cadrul scrutinului vor fi aleși 35 de primari, iar într-o comună din județul Dâmbovița au loc alegeri pentru Consiliul Local.

Guvernul a decis că este permisă organizarea de manifestări electorale. În localitățile în care se organizează alegeri sunt permise acțiuni electorale în aer liber cu 1.000 de participanți doar dacă aceștia sunt vaccinați și poartă mască, dacă sunt asigurați doi metri pătrați pentru fiecare participant și dacă rata de infectare cu SARS-CoV-2 nu depășește 3 la mie la nivel local.

De asemenea, liderii de partide pot să susțină candidații și să facă vizite în țară.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase